Rămâi conectat

Politică Administrație

La Alba Iulia, cine vrea sa construiască blocuri să le construiască în cartierele de blocuri, NU printre case. Consilierii PNL nu mai voteaza nici un PUZ care propune modificarea regimului de înălțime

Andreea Ștefan

Publicat

în

Foarte mulți consideră că urbanismul este cartoful fierbinte din mâna administrațiilor locale și acest lucru este adevărat, întrucât deciziile legate de acest domeniu influențează iremediabil atât aspectul orașului cât și viața cetățenilor.

Împreună cu consilierii locali liberali ai PNL am hotărât că tot ce înseamnă urbanism trebuie să se bazeze pe principii corecte față de albaiulieni și față de dezvoltarea viitoare a municipiului Alba Iulia.

Decizia noastră este foarte clară: nu vom susține aberații urbanistice și “forțări” ale Planului Urbanistic General, nu vom susține construirea de blocuri în cartiere de case, nu vom susține modificări ale regimurilor de înălțime ale clădirilor sau alte încercări de modificare a PUG-ului actual dacă acestea nu se fac în interesul sau la inițiativa municipalității. Vom fi parteneri corecți de discuție pentru toți locuitorii din Alba Iulia care consideră că anumite Planuri Urbanistice Zonale vor influența în mod negativ zona în care locuiesc și viața lor de zi cu zi.

De asemenea, prin parlamentarii liberali, o să demarăm un proces de consultare cu specialiștii și în final vom propune modificarea Legii nr. 350/2001, privind amenajarea teritoriului și urbanismului, în spiritul principiilor pe care le-am prezentat.

Considerăm că este necesară elaborarea, în cel mai scurt timp posibil, a unui nou Plan Urbanistic General al municipiului prin care specialiștii în urbanism să ne arate modul în care va trebui să reglementăm teritoriul administrativ. Acest lucru este de importanță maximă întrucât, în fond, un PUG are ca obiectiv creșterea calității vieții mai ales în domeniul locuințelor și seviciilor. Facem un apel foarte serios la consilierii tuturor partidelor politice reprezentate în Consiliul Local Alba Iulia să adere la aceste principii de bază legate de urbanism deoarece suntem convinși că ne dorim cu toții o dezvoltare sănătoasă a municipiului.

Marius Hațegan

Președinte PNL Alba Iulia

 

Marius Filimon

Viceprimar Alba Iulia

                       


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Cugir va construi o grădiniță la Vinerea. Valoarea proiectului este de peste 13 milioane de lei

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Cugir va construi o grădiniță la Vinerea. Valoarea proiectului este de peste 13 milioane de lei Primăria Cugir a propus Consiliului Local aprobarea unui proiect privind „Construire Grădiniță în localitatea Vinerea” în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului „Regiunea Centru” 2021-2027. Valoarea totală a proiectului este de 13.084.229,10 lei (inclusiv TVA), contribuția proprie în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea