Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

La ADR Centru se semnează contractele pentru sprijinirea IMM-urilor în vederea accesului la servicii de consultanță pentru firmele din Regiunea Centru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La ADR Centru a demarat procesul de semnare a contractelor de finanțare pentru proiectele depuse în cadrul Operaţiunii „Sprijin pentru consultanţă acordat întreprinderilor mici şi mijlocii” din cadrul DMI 1.3 al Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POSCCE). Această operațiune se implementează prin schema de ajutor de minimis „Sprijin pentru creşterea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii prin servicii de consultanţă”, aprobată prin Ordinul nr. 480/2008 cu modificările şi completările ulterioare şi are ca scop creşterea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii prin achiziţionarea de servicii de consultanţă nelegate de activitatea curentă a firmei.

Proiectele pentru care se semnează acum la ADR Centru contractele de finanțare nerambursabilă fac parte din cel de-al doilea apel de proiecte de acest gen, sesiunile 1 și 2, lansate în 2012, pentru care evaluarea a fost finalizată la începutul anului 2014. La nivelul Regiunii Centru au fost selectate pentru finanțare un număr de 71 de proiecte, cu o valoare totală de 13.626.645 lei și o valoare a finanțării nerambursabile aprobate de 7.578.584 lei.

Firmele care obțin aceste resurse financiare nerambursabile au ca obiect de activitate atât prestarea de servicii, în domenii ca producția software și web design, în instalații, dar și în comerț, precum și construcții, sau prelucrarea lemnului și metalelor. Acest fapt este evidențiat și de obiectivul operațiunii de finanțare, care îşi propune să sprijine microîntreprinderile, întreprinderile mici şi pe cele mijlocii din România în scopul creşterii competitivităţii şi îmbunătăţirii potenţialului acestora. Aceste obiective pot fi atinse inclusiv prin realizarea de studii, strategii şi soluţii inovative.

În cadrul acestei operațiuni, IMM au solicitat și obținut finanțare nerambursabilă de până la 170.000 lei pentru maxim 70% din valoarea eligibilă a proiectului, pentru finanțarea unor activități de elaborare de strategii pentru soluţii inovative şi crearea de noi produse şi/sau servicii şi tehnologii, pentru elaborarea de planuri de afaceri, studii de prefezabilitate şi/sau fezabilitate pentru implementarea de tehnologii ecoeficiente şi competitive, pentru crearea de produse competitive, dar și pentru elaborarea de studii şi strategii de management, marketing şi/sau analize financiare pentru implementarea unui anumit proiect.

Până în data de 30 aprilie vom încheia acest proces de contractare pentru acele IMM care au nevoie de servicii de consultanță. Acest lucru demonstrează că ne preocupăm în cel mai înalt grad ca firmele românești să devină competitive și să acceseze capitalul de care au nevoie, astfel ca sectorul IMM să poată depăși efectele crizei. Primele 20 din cele 71 de contracte le-am semnat chiar sâmbătă, 26 aprilie. Firmele din Regiunea Centru au așteptat destul de mult deblocarea acestor fonduri și le sprijinim să concureze pe piețe, prin inovare și adaptare rapidă la nevoile acestora. Pot să vă spun că, prin toate proiectele contractate la nivelul Regiunii Centru, pe POS CCE, gestionăm investiții totale în valoare de peste 600 milioane lei, pentru dezvoltarea sectorului privat din întreaga Regiune”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

În cadrul acestei operațiuni fondurile nerambursabile sunt alocate și pentru elaborarea de strategii de mediatizare şi planuri de promovare pentru un anumit proiect, elaborarea de strategii şi planuri de dezvoltare şi stimulare a resurselor umane în vederea extinderii afacerii sau implementării unui anumit proiect, elaborarea de studii asupra protecţiei proprietăţii intelectuale, elaborarea de studii comparative pentru utilizarea unor instrumente şi soluţii informatice sau pentru un domeniu precizat, precum și pentru elaborarea de studii de evaluare şi diagnostic pentru transferul afacerii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea