Economie
La ADR Centru se semnează contractele pentru sprijinirea IMM-urilor în vederea accesului la servicii de consultanță pentru firmele din Regiunea Centru
La ADR Centru a demarat procesul de semnare a contractelor de finanțare pentru proiectele depuse în cadrul Operaţiunii „Sprijin pentru consultanţă acordat întreprinderilor mici şi mijlocii” din cadrul DMI 1.3 al Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POSCCE). Această operațiune se implementează prin schema de ajutor de minimis „Sprijin pentru creşterea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii prin servicii de consultanţă”, aprobată prin Ordinul nr. 480/2008 cu modificările şi completările ulterioare şi are ca scop creşterea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii prin achiziţionarea de servicii de consultanţă nelegate de activitatea curentă a firmei.
Proiectele pentru care se semnează acum la ADR Centru contractele de finanțare nerambursabilă fac parte din cel de-al doilea apel de proiecte de acest gen, sesiunile 1 și 2, lansate în 2012, pentru care evaluarea a fost finalizată la începutul anului 2014. La nivelul Regiunii Centru au fost selectate pentru finanțare un număr de 71 de proiecte, cu o valoare totală de 13.626.645 lei și o valoare a finanțării nerambursabile aprobate de 7.578.584 lei.
Firmele care obțin aceste resurse financiare nerambursabile au ca obiect de activitate atât prestarea de servicii, în domenii ca producția software și web design, în instalații, dar și în comerț, precum și construcții, sau prelucrarea lemnului și metalelor. Acest fapt este evidențiat și de obiectivul operațiunii de finanțare, care îşi propune să sprijine microîntreprinderile, întreprinderile mici şi pe cele mijlocii din România în scopul creşterii competitivităţii şi îmbunătăţirii potenţialului acestora. Aceste obiective pot fi atinse inclusiv prin realizarea de studii, strategii şi soluţii inovative.
În cadrul acestei operațiuni, IMM au solicitat și obținut finanțare nerambursabilă de până la 170.000 lei pentru maxim 70% din valoarea eligibilă a proiectului, pentru finanțarea unor activități de elaborare de strategii pentru soluţii inovative şi crearea de noi produse şi/sau servicii şi tehnologii, pentru elaborarea de planuri de afaceri, studii de prefezabilitate şi/sau fezabilitate pentru implementarea de tehnologii ecoeficiente şi competitive, pentru crearea de produse competitive, dar și pentru elaborarea de studii şi strategii de management, marketing şi/sau analize financiare pentru implementarea unui anumit proiect.
”Până în data de 30 aprilie vom încheia acest proces de contractare pentru acele IMM care au nevoie de servicii de consultanță. Acest lucru demonstrează că ne preocupăm în cel mai înalt grad ca firmele românești să devină competitive și să acceseze capitalul de care au nevoie, astfel ca sectorul IMM să poată depăși efectele crizei. Primele 20 din cele 71 de contracte le-am semnat chiar sâmbătă, 26 aprilie. Firmele din Regiunea Centru au așteptat destul de mult deblocarea acestor fonduri și le sprijinim să concureze pe piețe, prin inovare și adaptare rapidă la nevoile acestora. Pot să vă spun că, prin toate proiectele contractate la nivelul Regiunii Centru, pe POS CCE, gestionăm investiții totale în valoare de peste 600 milioane lei, pentru dezvoltarea sectorului privat din întreaga Regiune”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.
În cadrul acestei operațiuni fondurile nerambursabile sunt alocate și pentru elaborarea de strategii de mediatizare şi planuri de promovare pentru un anumit proiect, elaborarea de strategii şi planuri de dezvoltare şi stimulare a resurselor umane în vederea extinderii afacerii sau implementării unui anumit proiect, elaborarea de studii asupra protecţiei proprietăţii intelectuale, elaborarea de studii comparative pentru utilizarea unor instrumente şi soluţii informatice sau pentru un domeniu precizat, precum și pentru elaborarea de studii de evaluare şi diagnostic pentru transferul afacerii.

Economie
COMUNICAT DE PRESĂ FINALIZARE PROIECT „Îmbunătățirea infrastructurii TIC în domeniul e-educație, în unitățile de învățământ din Comuna Noșlac”
Comunicat de presă
Comuna Noșlac, județul Alba, anunță finalizarea proiectului“Îmbunătățirea infrastructurii TIC în domeniul e-educație, în unitățile de învățământ din Comuna Noșlac”, cod MySMIS 144600, realizat în baza contractului de finanțare nr.215/233t/19.07.2021, încheiat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României în calitate de Organism Intermediar pentru Promovarea Societății informaționale.
Proiectul a fost finanțatprin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020,Axa prioritară 4, Acțiunea 4.2.1 Sprijin pentru procesul educațional on-line.
Valoarea totală a proiectului: 217.408,65 lei.
Valoarea finanțării nerambursabile: 188.720,23 lei.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare în mediul on-line, prin dotarea unității de învățământ de pe raza comuneiNoșlac, cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitiveelectronice.
Rezultatele prevăzute prin proiect sunt următoarele:
– 114 elevi și 15 de cadre didactice sprijinite cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației, necesare desfășurării activităților didactice în mediul on-line.
– 1 unitate de învățământ de pe raza Comunei Noșlac dotată cu echipamente de tip IT, astfel încât să se asigure în bune condițiidesfășurarea activităților didactice în anul școlar 2020-2021.
Perioada de implementare:19.07.2021–19.10.2022.
Proiect cofinanțat din FondulEuropean de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.
Competitivi împreună !
Date de contact beneficiar:
Comuna Noșlac,
str. Principală, nr. 78, județul Alba, România
tel.0258889101, fax.0258889101
Economie
Amendament la documentul de Ofertă Publică de Cumpărare a PREBET S.A. Aiud aprobat prin decizia A.S.F nr. 1039 din data de 03.08.2022
APROBAREA AMENDAMENTULUI NU ARE VALOARE DE GARANŢIE ŞI NICI NU REPREZINTĂ O ALTĂ FORMĂ DE APRECIERE A A.S.F. CU PRIVIRE LA OPORTUNITATEA, AVANTAJELE SAU DEZAVANTAJELE, PROFITUL ORI RISCURILE PE CARE LE-AR PUTEA PREZENTA TRANZACŢIILE DE ÎNCHEIAT PRIN ACCEPTAREA OFERTEI PUBLICE OBIECT AL DECIZIEI DE APROBARE. DECIZIA DE APROBARE CERTIFICĂ NUMAI REGULARITATEA DOCUMENTULUI DE OFERTĂ ÎN PRIVINŢA EXIGENŢELOR LEGII ŞI ALE NORMELOR ADOPTATE ÎN APLICAREA ACESTEIA.
Preambul
Principalul scop al acestui document este să furnizeze date actualizate în legătură cu unele informații prezentate în Documentul de Ofertă și trebuie citit doar împreună cu Documentul de Ofertă și în contextul Ofertei descrise în Documentul de Ofertă. Ofertanții și/sau intermediarul nu au actualizat nicio altă informație decât cea prezentată în cuprinsul acestui amendament, celelalte informații prezentate în documentul de ofertă fiind corecte și complete la data Documentului de ofertă. Astfel, nici ofertanții și nici Intermediarul nu își asumă nicio responsabilitate privind acuratețea și caracterul complet al informațiilor prezentate în documentul de Ofertă, cu excepția datelor prezentate în acest amendament, la o dată ulterioară datei Documentului de ofertă.
Publicarea Amendamentului
Prezentul Amendament este pus la dispoziția investitorilor după aprobarea sa de către A.S.F. prin publicarea unui anunț conform aceleiași proceduri utilizate pentru publicarea Documentului de Ofertă.
Amendamentul la Ofertă va fi disponibil în același mod în care este și Documentul de Ofertă astfel:
1. în format electronic de pe website-ul Intermediarului GOLDRING SA (goldring.ro), al Ofertantului PREBET Aiud S.A. (www.prebet.ro) și al Bursei de Valori București (www.bvb.ro).
2. pe suport de hârtie, disponibil investitorilor la sediul Intermediarului (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș) și la agențiile sale (Agenția din Cluj-Napoca str. Samuil Micu nr. 1A, ap.2, Cluj, Agenția din Sibiu str. Nicolaus Olahus nr. 5, corp B, et. 2, Sibiu), precum și la sediul Ofertantului din Aiud, str. Arenei nr. 10, jud. Alba.
Ofertanții au convenit la modificarea Documentului de ofertă după cum urmează:
Se modifică prețul oferit în cadrul ofertei publice de la 1,84 lei/acțiune la 1,85 lei/acțiune și implicit valoarea ofertei de la 6.705.407,12 lei la 6.741.849,55 lei peste tot acolo unde aceste valori sunt menționate în Documentul de ofertă.
Paragraful de la punctul 4: „Ofertantul nu deține acțiuni proprii iar împreună cu persoanele cu care acționează în mod concertat deține 385.657 acțiuni reprezentând 0,8467% din capitalul Emitentului.
Persoanele cu care Ofertantul acționează în mod concertat și care dețin acțiuni sunt următoarele:
Acționar | Dețineri | Procent% |
Moruțan Iulian Alin | 43.399 | 0,0953% |
Moruțan Mihaela | 42.731 | 0,0938% |
Mitruș Marius | 30.000 | 0,0659% |
Kerekes Ioan Csaba | 269.527 | 0,5917% |
se modifică astfel:
“Ofertantul nu deține acțiuni proprii iar împreună cu persoanele cu care acționează în mod concertat deține 465.785 acțiuni reprezentând 1,0225% din capitalul Emitentului.
Persoanele cu care Ofertantul acționează în mod concertat și care dețin acțiuni sunt următoarele:
Acționar | Dețineri | Procent% |
Moruțan Iulian Alin | 43.399 | 0,0953% |
Moruțan Mihaela | 42.731 | 0,0938% |
Mitruș Marius | 30.000 | 0,0659% |
Kerekes Ioan Csaba | 349.655 | 0,7676% |
Potrivit prevederilor art. 28 (3) din Legea nr. 24/2017, ale art. 54 (4) din Regulamentul 5/2018 și ale Documentului de Ofertă, investitorii care au acceptat să subscrie în oferta publică de cumpărare înaintea publicării amendamentului pot să îşi retragă acceptul în termen de două zile lucrătoare de la publicarea amendamentului.
Celelalte prevederi ale Anunțului și ale Documentului de Ofertă rămân neschimbate.
Prezentul amendament este întocmit în conformitate cu Legea nr. 24/2017 și Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, cu modificările si completările ulterioare
OFERTANT | INTERMEDIAR |
Prebet Aiud S.A. | Goldring SA |
Kerekes Csaba | Zahan Virgil Adrian |
Director general adjunct | Director general adjunct |
Economie
Anunț – Asociația FLAG din Bazinul Mureşului, Secaşelor şi a Afluenţilor Acestora (FLAG Mureş) anunță public prelungirea celei de-a șaptea sesiuni de depunere proiecte
Comunicat de presă
Asociația FLAG din Bazinul Mureşului, Secaşelor şi a Afluenţilor Acestora (FLAG Mureş) anunță public prelungirea în aceleași condiții a celei de-a șaptea sesiuni de depunere proiecte din cadrul STRATEGIEI DE DEZVOLTARE LOCALĂ A TERITORIULUI FLAG DIN BAZINUL MUREŞULUI, SECAŞELOR ŞI A AFLUENŢILOR ACESTORA, finanțată prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL PENTRU PESCUIT ȘI AFACERI MARITIME 2014-2020, care este în desfășurare având ca termen limită de depunere data de 03.08.2022, ora 15:00, până la data de 17.08.2022, ora 15:00. PRIORITATEA UNIUNII NR. 4 – Creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă şi sporirea coeziunii teritoriale
MĂSURA 2 – Consolidarea și Diversificarea activitaţilor în zona de pescuit şi acvacultură
APEL DE SELECŢIE NR. 7/2022, COD SMIS: 1032/4/1/Articolul 63
Alocarea financiară totală: 2 352 248,36 lei, echivalentul a 475 557,15 EURO
Valoarea maximă eligibilă aferentă unui proiect (ajutorul public nerambursabil): 1 978 520 lei / 400 000 euro.
Valoarea minimă eligibilă aferentă unui proiect (ajutorul public nerambursabil): 32 699,98 lei / 6611 euro.
Termenul limită pentru depunerea proiectelor este: 17.08.2022, ora 15:00.
Valoarea totală eligibilă a unui proiect nu poate depăși 400.000 euro.
Cursul de schimb RON-EURO utilizat pentru conversia în EURO este de 1 euro=4,9463 lei, conform Deciziei DGP AMPOPAM nr. 14/22.03.2022.
În cadrul prezentului apel de selecţie, cererile de finanţare si documentele anexate vor fi depuse on-line pe platforma informatica Smis/MySmis2014 în format electronic, doar în intervalul mai sus menţionat.
În cadrul prezentului apel de selecţie, cererile de finanţare si documentele anexate vor fi depuse on-line pe platforma informatica Smis/MySmis2014 în format electronic, doar până la data mai sus menţionată.
Ghidul solicitantului precum şi procedura de evaluare şi selecţie sunt afişate pe site-ul www.flagbazinulmuresului.ro și sunt disponibile la cerere la sediul FLAG Bazinul Mureşului, comuna Ciugud, localitatea Ciugud, str. Simion Bran, nr. 50, județul Alba.
Informaţii suplimentare se pot solicita de la sediul Asociaţiei FLAG din Bazinul Mureşului, Secaşelor şi a Afluenţilor Acestora (FLAG Bazinul Mureşului), comuna Ciugud, localitatea Ciugud str. Simion Bran, nr. 50, județul Alba, tel. 0770501093, e-mail [email protected], www.flagbazinulmuresului.ro.
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
Nume care se sărbătoresc de Sfânta Maria. Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 14 ore
Mesaje de Sfânta Maria 2022. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
12 august: Ziua Internațională a Tineretului. Ce semnificație are această zi și cum a ajuns să fie celebrată
-
Ştirea zileiacum 3 ore
PROGRAMUL STP pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului: Cum vor circula autobuzele în data de 15 august 2022
-
Ştirea zileiacum 22 de ore
VIDEO ȘTIREA TA| Cum să spargi un panou de sticlă de pe Podul Unirii din Alba Iulia cu o minge de cauciuc: Până și micul „infractor” a fost surprins
-
Ştirea zileiacum 16 ore
Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe
-
Actualitateacum 14 ore
Perseide 2022. În jur de 100 de stele căzătoare se pot vedea în noaptea de 12 spre 13 august pe cerul României
-
Politică Administrațieacum 15 ore
FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere