Rămâi conectat

Cultură Educație

Kronospan Sebeș acordă 9 burse ce susțin performanța școlară a elevilor din Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Coumunicat de presă Kronospan Sebeş, 11 iunie 2015:

Kronospan Sebeș, cel mai mare producător de plăci pe bază de lemn din România, continuă demersurile de susținere a educației și premiază și în acest an elevii merituoși din Sebeș, în cadrul celei de-a VII-a ediții a programului “Bursa de Excelență Kronospan”.
Kronospan_ziaua portilor deschise 2015 (20)Vineri, 12 iunie, reprezentanții Kronospan Sebes, împreună cu membri ai conducerii liceelor din Sebeș, premiază cei 9 câștigători ai acestei ediții. Astfel, 5 burse merg la  Colegiul Lucian Blaga, 1 bursă la Liceul Tehnologic Sebeș, 1 bursă la Școala Gimnazială Petrești și 2 burse la Școala Gimnazială nr. 2.
“Susținem și cultivăm excelența în orice domeniu, iar investiția în educație este una dintre preocupările noastre constante de mai bine de 10 ani. Tinerii din Sebeș au dovedit că merită toată încrederea și susținerea noastră, prin rezultatele remarcabile obținute  în cadrul concursurilor și olimpiadelor județene și naționale. Inițial, ne-am propus să oferim 5 burse, însă performanța unui număr atât de mare de elevi ne-a determinat să creștem numărul burselor la 9. Considerăm că este datoria noastră, a tuturor, să ne aducem contribuția la dezvoltarea reprezentanților tinerei generații.”, declară Oana Bodea, director de PR Kronospan Sebeș și președintele Fundației Kronospan.
Anul acesta, 33 de elevi din Sebeș au participat la olimpiade școlare, atât în faza județeană, cât și în faza națională și s-au întors cu rezultate deosebite: 5 premii I, 4 premii II, 3 premii III. O performanță demnă de menționat au obținut și echipa de handbal junioare II – locul III la Turneul Semifinal și echipele de juniori A și B ale LPS Sebeș, care au ocupat locurile 5 și 4 B în Campionatul Republican de Fotbal.
De la începutul anului 2014 și până acum, Kronospan a sponsorizat 73 de instituții de învățământ, dintre care: 36 de școli gimnaziale, 21 de licee și 16 grădinițe. Sponsorizările au constat atât în contribuții financiare, rechizite și materiale didactice pentru elevi, cât și în donații de plăci pe bază de lemn, în scopul confecționării de mobilier în unitățile școlare.
Până acum, mii de copii din Sebeș și localitățile învecinate au beneficiat de ajutorul companiei, dintre aceștia, câteva sute doar anul trecut. Printre orașele și localitățile beneficiare se numără: Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Teiuș, Blaj, Cut, Abrud, Ocna Mureș, Deva, Sibiu, Brașov, Gârbova, Petrești, Ighiu, Meteș, Spring, Sincel, Săsciori, Livezile, Gâlda de Jos, Stremt.
Kronospan va continua și în anii următori programul de burse și susținere a sistemului de învățământ local, pe toate nivelurile – grădinițe, școli gimnaziale și licee.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea