Rămâi conectat

Ştirea zilei

Klaus Iohannis: Cea mai mare încredere îmi este conferită de tânăra generaţie, cum sunt studenții care ies de pe băncile Universităţii din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O Românie puternică în interior poate să facă față și provocărilor externe, ”care nu sunt puţine”, iar astfel țara noastră își consolidează rolul de furnizor de securitate, se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis transmis, vineri, participanților la Reuniunea aniversară a reprezentanților misiunilor diplomatice din România de la Alba Iulia. Șeful statului a precizat că cea mai mare încredere îi este conferită de tânăra generaţie, de studenții care ies de pe băncile Universităţii din Alba Iulia.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis la Reuniunea aniversară a reprezentanților misiunilor diplomatice din România ”România 100 – diplomație, educație și misiune”, a fost citit, vineri, de rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, deoarece șeful statului nu a putut fi prezent.

”Doar punându-ne resursele în slujba societății, putem contribui cu toții, oameni de stat, clasă politică, elite din toate domeniile, academicieni, profesori, societate civilă în ansamblul său, la dezvoltarea țării și în următoarea sută de ani. Anul 1918 ne arată în mod exemplar că atunci când interesele naţionale, iar nu cele mărunte, de grup, sunt puse în centrul viziunii politice, România poate face paşi uriaşi înainte, devine un stat puternic şi îşi capătă locul pe care îl merită pe scena globală. Celebrarea, în acest an, a Centenarului Marii Uniri, ne oferă prilejul să reflectăm la viitorul nostru ca ţară şi naţiune, prin prisma eforturilor, curajului şi sacrificiilor pe care le-am depus în trecut pentru conturarea identităţii actuale a statului român”, se arată în mesajul președintelui României.

Potrivit lui Iohannis, Marea Unire reprezintă și ”un succes aproape de neegalat al politicii externe românești”.

”Diplomația română a urmărit consecvent îndeplinirea idealului național și coagularea forțelor favorabile acestui obiectiv, oferind mijloacele politice esențiale de care factorii de decizie de la București aveau nevoie. Este o lecție fundamentală care ne învață că politica externă a României trebuie să fie întotdeauna o temă de consens național în strânsă legătură cu obiectivele urmărite pe plan intern potențându-le și punându-le în valoare. Acest principiu este cu atât mai necesar în contextul geopolitic actual”, a transmis Iohannis.

România la Centenar trebuie să poată proiecta şi în exterior, în vecinătate şi numai, valorile democratice şi ale statului de drept, potrivit lui Klaus Iohannis.

 ”O Românie puternică în interior poate să facă față și provocărilor externe, care nu sunt puţine. România va continua, astfel, că-şi crească profilul internaţional şi să-şi consolideze rolul de furnizor de securitate şi stabilitate”, a mai transmis Iohannis.

Numai împreună vom putea reuşi să identificăm cele mai bune soluţii pentru dezvoltarea statului nostru şi pentru a răspunde aşteptărilor legitime ale cetăţenilor români, potrivit șefului statului.

Klaus Iohannis consideră că România trebuie să devină ”un stat performant”, un stat care acționează ”în slujba tututor cetăţenilor săi”, capabil să le ofere acestora prosperitate şi siguranţă.

”Cea mai mare încredere îmi este conferită de tânăra generaţie, cum sunt studenții care ies de pe băncile Universităţii din Alba Iulia. Pentru viitorul lor și al copiilor lor, trebuie să ducem mai departe idealurile și interesele României”, potrivit mesajului citit de rectorul Daniel Breaz.

La Universitatea ”1 Decembrie 1918” a avut loc  deschiderea oficială a Reuniunii aniversare a reprezentanților misiunilor diplomatice acreditate în țara noastră – „România 100 – Diplomație, educație și misiune” . Evenimentul este dedicat Centenarului Marii Uniri, fiind organizat de Universitatea din Alba Iulia, autorități locale și județene, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe.

La Reuniunea aniversară a reprezentanților misiunilor diplomatice din România de la Alba Iulia participă ambasadori din mai multe state.

În cadrul evenimentului, au loc dezbateri aniversare privitoare la relațiile diplomatice bilaterale ale României de la înfăptuirea Marii Uniri, importanța diplomației în promovarea identității naționale a României în plan internațional, momente importante în relațiile bilaterale ale României în ultimii 100 de ani, parteneriatele strategice, profilul și rolul României în evoluția actuală a relațiilor internaționale, inclusiv în perspectiva preluării Președinției Consiliului UE la data de 1 ianuarie 2019.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea