Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Klaus Iohannis a fost ales ilegal la şefia PNL – Tribunalul Bucureşti a respins noul statut al partidului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Iohannis08Cererea PNL de înregistrare a modificărilor aduse statutului partidului în baza cărora Klaus Iohannis a fost ales președinte al acestei formațiuni politice a fost respinsă, luni, de Tribunalul București. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

La congresul din 28 iunie, Klaus Iohannis a fost ales președinte al PNL, el primind o derogare de vechime din partea Delegației Permanente a partidului.

După congres, PNL a depus la Tribunalul București o cerere de înregistrare a modificărilor aduse statutului, însă solicitarea a fost respinsă de către instanță.

Candidatura lui Iohannis a fost contestată și de membri ai PNL, printre care și primarul din localitatea dâmbovițeană Pucioasa, Dănuț Bădău.

Acesta susținea că Iohannis a convocat în mod ilegal congresul PNL și a primit derogare de vechime pentru a fi ales în fruntea partidului, deși potrivit statutului nu se acordă derogări în acest caz.

Statutul PNL nu face derogări de vechime pe numirea pe funcții, ci numai pe candidaturi (…). Știm bine că domnul Iohannis și-a dat demisia la un moment dat din funcția de prim-vicepreședinte al partidului, funcție pe care a obținut-o la congresul partidului și pe listă. Dându-și demisia, nu mai făcea parte din Biroul Politic Central sau din Delegația Permanentă, nu putea să ocupe nici locul altuia. Nefiind prim-vicepreședinte, nu putea fi nici membru, că ar fi însemnat o structură mai mare, care însemna modificare de statut și în acest fel nu putea să fie și numit pe funcția de președinte interimar. Așa că toate acțiunile, demersurile sale, actele juridice statutare pe care le-a elaborat în această perioadă, inclusiv convocarea congresului, spun eu, sunt nevalabile”, declara Dănuț Bădău la începutul lunii august.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ASTĂZI: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Bogdan Ilea

Publicat

în

ASTĂZI: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații Traficul rutier este restricționat miercuri, 8 mai 2024, pe autostrada A10, sensul de deplasare Sebeș-Turda, pentru efectuarea unor lucrări de reparații. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi se efectuează lucrări de reparație la covorul asfaltic, care impun […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea