Rămâi conectat

Sport

Juniorii CSU Alba Iulia, premianți la Trofeului Litoralului la șah

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vineri s-a incheiat editia a XXV-a a Trofeului Litoralului, desfasurat la Eforie Nord, cei mai merituosi participanti fiind premiati de organizatori. Printre premianti s-au numarat si juniorii albaiulieni prezenti la acest puternic open international.

 

Desi a inceput mai slab concursul, pierzand 3 partide in primele 6 runde, George Ileana (14 ani) a avut un final de concurs perfect, castigand ultimele 4 partide si clasandu-se pe locul 10 dintre cei 107 participanti din Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Moldova, Rusia, Serbia si Romania care au luat startul in turneul principal. Mai mult, George a obtinut si premiul I intre jucatorii cu rating FIDE sub 2200, fiind recompensat cu 400 lei.

 

Mihnea Costachi (15 ani) a avut un parcurs total diferit. Dupa 4 victorii in primele 4 partide, Mihnea a remizat urmatoarele 5 partide, impotriva unor adversari foarte redutabili: marii maestri internationali Vladislav Nevednichy si Ciprian Nanu, marile maestre internationale Corina Peptan si Suzan Maksimovici (Serbia) si maestrul international Matthias Thesing (Germania). Cu o victorie in ultima runda, impotriva maestrului international sarb Nebojsa Kostic, tanarul maestru FIDE albaiulian ar fi obtinut prima sa norma de maestru international si clasarea pe podiumul turneului. Din pacate, desi a avut la un moment dat o pozitia superioara, Mihnea a gresit spre final riscand nepermis de mult si pierzand partida. In urma acestui rezultat juniorul albaiulian a coborat pe locul 13 in clasamenul general.

 

O evolutie buna a avut si juniorul teiusan Adrian Secheres (CSS 1 Timisoara), clasat pe locul 15 cu 6,5 puncte din 10 partide, in conditiile in care a intalnit adversari puternici, 3 dintre acestia avand titlul de mare maestru international.

 

De notat si evolutia curajoasa a lui Ianis Tarciuc (CSU Alba Iulia), in varsta de 9 ani, care a realizat 4,5 puncte din 8 partide in turneul de copii sub 10 ani, rezultat in urma caruia va obtine rating FIDE.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea