Rămâi conectat

Sport

Juniorii B de la AFC Unirea Alba Iulia vor juca în Campionatul de Elită al FRF

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juniorii B ai AFC Unirea 1924 Alba Iulia, conduşi de Vasile Ursu vor evolua în următoarea ediţie a campionatelor organizate de FRF în Campionatul de Elită. Primul meci al „alb-negrilor” va fi în 29 august, acasă cu ACS Poli Timişoara. Măsura nu se aplică şi juniorilor A albaiulieni, conduşi de Florian Brumaru.

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat în cadrul ședinței din 6 iulie 2015 noul sistem competițional al Juniorilor A și B. Măsura le vizează în mod direct şi pe combatantele juvenile din judeţul Alba, AFC Unirea 1924 Alba Iulia, LPS Sebeş (ce au activat în stagiunea precedentă), alături de Metalurgistul Cugir ce se va  înscrie în noua ediţie (CS Zlatna a abandonat ideea). Echipele albaiuliene vor evolua în campionatul regulat, a doua competiţie ca importanţă, întrucât în campionatul 2014-2015, la juniori A, LPS Sebeş a terminat pe locul 5 iar AFC Unirea 1924 Alba Iulia pe poziţia a şasea, la nivelul juniorilor B, AFC Unirea 1924 Alba Iulia fiind pe poziţia a 4-a şi LPS Sebeş pe poziţia a 6-a.

Pentru creșterea nivelului competiției, campionatele naționale ale juniorilor A (jucători născuți în 1997 sau mai tineri), respectiv juniorilor B (jucători născuți în 1999 sau mai tineri) se vor disputa într-un sistem nou, pe două categorii distincte.
1. Campionatul de Elită. Participă echipele de juniori ale cluburilor care s-au clasat pe locurile 1-3 în cele 8 serii (24 de echipe), în ediția 2014-2015.
Echipele care doresc participarea în ”elită” trebuie să solicite în scris, până la data de 31 iulie, înscrierea în competiție. Dacă una dintre echipele clasate pe locurile 1-3 refuză participarea în noul sistem, locul va fi luat de echipa clasată pe locul următor și care dorește să participe.
Echipele vor fi repartizate, pe baza criteriului geografic, în două grupe a câte 12 echipe, care vor juca în sistem campionat (tur-retur). Turul campionatului: 29 august – 7 noiembrie 2015. Returul: 14 noiembrie – 5 decembrie 2015 – 4 etape, și 12 martie – 16 aprilie 2016, următoarele 7 runde (cu o etapă intermediară pe 13 aprilie).

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO-VIDEO: Viitorul Sântimbru, triumf în finala Cupei României, 5-1 cu Inter Unirea | Fiesta pentru trupa din Galtiu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

După 8 ani, Viitorul Sântimbru, vicecampioana Ligii 4, a cucerit Cupa României, iar la Galtiu s-a declanșat fiesta. Pe „Arena Cugir”, echipa condusă de Adrian Bicheși a dominat finala cu Inter Unirea, joc câștigat fără emoții, scor 5-1 (3-1). Citește și: FOTO: Viitorul Sântimbru – Inter Unirea 5-1 (3-1), în finala Cupei României, faza județeană! […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea