Rămâi conectat

Ştirea zilei

Județul Alba acceptat oficial în familia Eurodyssee. Șansa tinerilor 18-30 de ani pentru un stagiu bine plătit în Europa

Bogdan Presecan

Publicat

în

Succes înregistrat de delegația Consiliului Județean Alba, condusă de reprezentantul regiunii Alba în Ansamblul Regiunilor Europeene, la Forumul Eurodyssee, care a debutat ieri la Ajaccio, în Franța.

Județul Alba a demarat astfel procedurile oficiale de aderare la Programul Eurodyssee pentru a oferi șansa tinerilor aflați în căutarea unui loc de muncă din Alba să meargă în stagii plătite, în străinătate, pentru a câștiga experiență profesională și a învăța o limbă străină.

În cadrul Forumului Eurodyssee, care a debutat ieri la Ajaccio, în Franța, domnul Florin Roman, Vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, i-a înmânat Președintelui Eurodyssee, doamna Michele Sabban, solicitarea oficială a județului Alba privind demararea procedurilor de aderare la program. Județul Alba instră astfel în linie dreaptă cu demersurile privind includerea cu drepturi depline în program, urmând ca până la sfârșitul anului să fie îndeplinite toate formalitățile legale, inclusiv aprobarea prin hotărâre a Consiliului Județean, astfel ca programul să devină operațional la începutul anului 2014 și primii tineri din Alba să poată pleca în stagii profesionale în străinătate.

Florin Roman: „Ca urmare a dispoziției domnului Președinte Ion Dumitrel am negociat cu Președintele Eurodyssee o poziție mai bună pentru județul nostru, astfel încât vom avea posibilitatea de a trimite mai mulți stagiari din Alba în străinătate decât vom primi. Este o încununare a muncii Biroului ARE de la Alba Iulia din ultimul an și o recunoaștere a județului Alba în cadrul acestei rețele europene. Este un lucru foarte important pentru că tinerii din Alba vor putea beneficia de o experiență de muncă în străinătate, în companii serioase și vor putea învăța o limbă străină”.

Eurodyssey este un program de schimb al Adunării Regiunilor Europene (ARE) care permite tinerilor, cu vârste între 18 şi 30 de ani,  aflaţi în căutarea unui loc de muncă, să beneficieze de un stagiu profesional în străinătate pentru o perioadă de 3 până la 7 luni.

Obiectivul programului este acela de a le oferi tinerilor o experienţă profesională şi totodată, de a le da șansa să învețe sau să își perfecționeze o limbă străină.

Programul este unic pentru că aduce împreună atât tinerii, cât și agenții economici şi administrațiile publice, în efortul de a combate șomajul și de a crea un viitor mai bun pentru tineri.

Află AICI totul despre Programul Eurodyssee!

Ce este Antena – Biroul regional al Ansamblului Regiunilor Europene (ARE) din Alba Iulia?


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea