Rămâi conectat

Ştirea zilei

Motivarea sentinţei în dosarul patronului Pomponio: „Luca Anversa este văzut de cunoscuţi şi parteneri ca o persoană onestă”

Publicat

în

Judecătorii de la Tribunalul Alba şi-au motivat sentinţa dată noiembrie 2011 în dosarul în care patronul Pomponio, Luca Anversa, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru instigare la şantaj.

În acelaşi dosar, disjuns din „Prostituate pentru VIP-uri”, au mai fost judecaţi în procedură de urgenţă după ce şi-au recunoscut vinovăţia alţi trei inculpaţi – Ioan Răşinariu, Viorel Gheorghe Toma şi George Dura. Răşinariu şi Toma au primit aceeaşi pedeapsă ca şi Anversa, tot pentru instigare la şantaj iar Dura a fost condamnat la 5 ani de detenţie pentru trafic de minori în formă continuată.

Luca Anversa şi Gheorghe Viorel Toma vor rămâne cu pedeapsa pronunţată de Tribunalul Alba întrucât nici inculpaţii şi nici procurorii nu au mai făcut apel la o instanţă superioară. În schimb în cazul lui Dura şi Răşinariu pedeapsa ar putea fi modificată pentru că cei doi au făcut apel la sentinţa Tribunalului. Apelul se judecă la Curtea de Apel Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

*Motivare: „Luca Anversa este văzut de cunoscuţi ca o persoană onestă. Fapta a fost comisă în legătură cu neplata unor sume de bani către firma sa”

Potrivit rechizitoriului Luca Anversa, administrator şi acţionar majoritar la grupul de firme Pomponio S.A., la începutul anului 2010, la instigarea inculpatului Luigi Saviato, a angajat gruparea infracţională a inculpatului Şchiop Teodor Victor pentru a recupera în mod injust datoriile pe care mai multe persoane juridice le aveau faţă de Pomponio S.A., desemnîndu-i pe inculpaţii Vulpe Claudiu şi Luigi Saviato pentru a păstra legătura cu gruparea infracţională, iar după ce membrii grupării au exercitat acte de violenţă şi ameninţare asupra debitorilor şi aceştia au recuperat în parte datoriile, i-a recompensat pe recuperatori cu diverse sume de bani, fapte care întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de instigare la şantaj în formă continuată.

„Înscrisurile în circumstanţiere au relevat că inculpatul Luca Anversa este văzut de cunoscuţi şi parteneri ca o persoană onestă, atât din punct de vedere personal cât şi profesional, preocupat de bunul mers al activităţii firmei sale, care are o dezvoltare importantă în zonă din punct de vedere al forţei de muncă implicate şi al capitalului, fapta fiind comisă în legătură cu neplata unor sume de bani către firma inculpatului, inculpatul prezentând la acest moment garanţii că a conştientizat pericolul social al faptei sale, atât prin inculparea sa şi participarea la proces, cât şi prin recunoaşterea faptei şi regretul manifestat în raport de aceasta”, se arată în motivarea judecătorilor de la Tribunalul Alba.

*Conduită morală şi creştină ireproşabilă, plus referinţe bune de la vecini şi preot

„În privinţa inculpatului Răşinariu Ioan, de asemenea, se poate reţine, din înscrisurile în circumstanţiere, că vecinii şi preotul parohiei sale îl caracterizează ca fiind o persoană de o conduită morală şi creştină ireproşabilă, a făcut donaţii şi sponsorizări pentru biserică, este o persoană paşnică şi liniştită, iar partenerii de afaceri comerciale cu societatea inculpatului îl caracterizează ca un profesionist care şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale”, se arată în motivare.

Potrivit rechizitoriului, Răşinariu Ioan, administrator al unei societăţi comerciale, în cursul anului 2010, pentru a recupera o datorie comercială de la persoana vătămată D. I., a apelat la gruparea infracţională a inculpatului Şchiop Teodor Victor, pentru ca membrii grupării să-i recupereze în mod injust acestă datorie de la societatea persoanei vătămate D. I., instigîndu-i practic pe recuperatori să exercite acte de violenţă asupra acestuia pentru a-şi plăti datoria, ceea ce aceştia au şi făcut.

În legătură cu inculpatul Toma Viorel Gheorghe, judecătorii au consemnat în motivare că acesta nu are antecedente penale şi a recunoscut şi regretat fapta comisă.

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Județul Alba sub ZĂPEZI: Peste 2000 de locuitori din Apuseni, fără curent electric din cauza viscolului. La sud, DN 67C – Transalpina, acoperit de zăpadă

Publicat

în

Județul Alba sub ZĂPEZI: Peste 2000 de locuitori din Apuseni, fără curent electric din cauza viscolului. La sud, DN 67C – Transalpina, acoperit de zăpadă

Având în vedere că în momentul față este în vigoare un cod portocaliu de fenomene meteorologice – intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate foarte redusă, pentru partea de munte a județului Alba, echipele DRDP Cluj – Secția Drumuri Naționale Alba acționează cu toate utilajele din dotare pe DN 67C – Transalpina, DN 74, DN 74 A și DN 75, pentru deszăpezirea acestor sectoare de drum. Circulația se desfășoară în condiții de iarnă.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, echipele DEER (Electrica) acționează în teren pentru a remedia avariile provocate de ninsorile abundente la rețeaua electrică din județ.

În zona Poiana Vadului au fost 16 PT cu 773 utilizatori nealimentați cu energie electrică. Sunt prezente 2 formații pe teren pentru remedierea defecțiunilor, în momentul de față nefiind alimentați 290 utilizatori.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, o avarie în zona Abrud a afectat circa 2.000 de utilizatori. Au fost finalizate manevrele de izolare a defecțiunii și implicit de alimentare a tuturor consumatorilor din această zonă.

În funcție de evoluția situației, toate instituțiile cu rol în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice, sunt pregătite să intervină în cel mai scurt timp.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Ninge ca-n povești în Apuseni: O pătură groasă de nea s-a așternut peste Abrud

Publicat

în

Ninge ca-n povești în Apuseni: O pătură groasă de nea s-a așternut peste Abrud

A început să ningă la Abrud, întâi mai timid, apoi cu fulgi tot mai mari, iar stratul de zăpadă a început să acopere toată suflarea. Încă de la primele ore ale dimineții, mai multe localități din județul nostru au început încet să fie vizitate de adevărata iarnă, așteptată cu nerăbdare de locuitori.

Iarna își continuă simțitor să își facă simțită prezența, în zona montană a județului, așternându-și paltonul alb și rece de nea, peste stațiunea Arieșeni.

Neaua a reușit să acopere toată suflarea, iar brazii parcă se bucură și ei de noua haină ce le-a adus-o bătrâna iarna, care nu vine niciodată cu mâna goală.

Electrica Furnizare Discount

Meteorologii au emis luni dimineața o avertizare Cod galben și portocaliu de viscol și ninsori, valabilă pentru județul Alba, până marți dimineața.

COD GALBEN

Din seara zilei de luni (17 ianuarie) și până în dimineața zilei de marți (18 ianuarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h.

CITEȘTE ȘI: NINGE ca-n povești la Alba Iulia: Prima zăpadă din iarna 2021-2022 s-a așternut cu fulgi mari peste orașul Marii Uniri

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului.

COD PORTOCALIU

În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15…25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.

Citește mai mult

Ştirea zilei

DOCUMENT| Noi RESTRICȚII în ALBA pentru orașele Cugir și Ocna Mureș și comunele Ighiu, Livezile, Roșia de Secaș și Șibot. Hotărâre CJSU

Publicat

în

DOCUMENT| Noi RESTRICȚII în ALBA pentru orașele Cugir și Ocna Mureș și comunele Ighiu, Livezile, Roșia de Secaș și Șibot. Hotărâre CJSU

HOTĂRÂREA nr. 12 din 17.01.2022 privind constatarea ratei de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS–CoV-2, la data de 17.01.2022 și stabilirea măsurilor de limitare și prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 la nivelul unităților administrativ-teritoriale de pe raza județului Alba

HOTĂRÂREA nr. 1 din 07.01.2022 poate fi consultată integral AICI

Având în vedere rata de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de COVID–19 la nivelul tuturor unităților administrativ–teritoriale din județul Alba, la data de 17.01.2022, transmisă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba de către Direcția de Sănătate Publică Alba prin adresa nr.722 din 17.01.2022;

Electrica Furnizare Discount
În conformitate cu:
  • Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID–19, cu modificările și completările ulterioare;
  • Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic;
  • O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, aprobată prin Legea nr.15/2005, cu modificările și completările ulterioare;
  • H.G. nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc, cu modificările și completările ulterioare;
  • H.G. nr. 34/06.01.2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 08 ianuarie 2022, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;

Ținând cont de:

  • prevederile art. 10 din Regulamentul-cadru privind structura organizatorică, atribuțiile, funcționarea și dotarea comitetelor și centrelor operative pentru situații de urgență, aprobat prin H.G. nr.1491/2004;
  • prevederile art. 23 alin. (1) din Regulamentul de Organizare și Funcționare a C.J.S.U. Alba, aprobat prin Ordinul Prefectului județului Alba nr. 336/25.07.2017, cu modificările și completările ulterioare;

În temeiul dispozițiilor art.13 alin.2 anexa 3 la H.G. nr. 34/06.01.2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 08 ianuarie 2022, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba, convocat în ședință extraordinară în data de 17.01.2022,

HOTĂRĂȘTE:

Art. 1. (1) Se constată încadrarea în limitele incidenței cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS–CoV-2, la data de 17.01.2022, pentru fiecare unitate administrativ-teritorială de pe raza județului Alba, conform Anexei care este parte integrantă din prezenta hotărâre;

(2) Măsurile stabilite pentru diminuarea riscului de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale de pe raza județului Alba, sunt cele prevăzute în Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba nr.1 din 07.01.2022, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, conform anexei la prezenta hotărâre;

(3) Măsurile prevăzute în anexa la prezenta hotărâre pentru orașele: Cugir și Ocna Mureș și comunele: Ighiu, Livezile, Roșia de Secaș și Șibot, intră în vigoare începând cu data de 18.01.2022 ora 00:00, și se aplică pentru o perioadă de 14 zile.

Art. 2. Hotărârile adoptate de C.J.S.U. Alba până la data adoptării prezentei hotărâri își mențin aplicabilitatea în măsura în care prevederile acestora nu contravin măsurilor stabilite în prezenta hotărâre.

Art. 3. Prezenta hotărâre se transmite membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba, la toate U.A.T. -urile de pe raza județului Alba,în vederea aducerii la cunoștința populației, operatorilor economici și instituțiilor publice, prin toate mijloacele de comunicare avute la dispoziție. De asemenea, prezenta hotărâre se transmite la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și la Departamentul pentru Situații de Urgență de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „UNIREA” al județului Alba. Totodată, hotărârea se va afișa pe site-ul Instituției Prefectului – Județul Alba.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare