Judecarea pe fond a dosarului „Continental”, amânată. Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia aşteaptă ca ÎCCJ să se pronunţe asupra cererii de strămutare formulată de Doina Scutea

Judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au decis la termenul de marţi amânarea judecării dosarului „Continental” în care decanul Baroului Alba, avocata Doinea Scutea, este învinuită de fapte de corupţie.

Magistraţii au decis să accepte solicitarea de amânare formulată marţi de Scutea şi au fixat un nou termen în dosar, pentru data de 31 ianuarie 2012.

ELIT

Până atunci Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va pronunţa, în data de 26 ianuarie, asupra cererii de strămutare a dosarului „Continental” într-un alt judeţ, solicitare formulată de Doina Scutea în luna noiembrie 2011.

În acelaşi dosar, pe lângă Doina Scutea, au mai fost trimişi în judecată de procurorii DNA Alba Iulia miliardarul Dorel Tamaş şi notarul public Anca Gherman. Potrivit rechizitoriului, în luna mai 2008, inculpatul Dorel Tamaş, în calitate de administrator al SC Ardeleana SA, şi o societatea comercială din Cluj-Napoca au încheiat un antecontract cu privire la vânzarea hotelului “Continental” din acelaşi oraş, omul de afaceri încasând cu ajutorul Doinei Scutea suma de 2 milioane de euro.

Decanul Baroului Alba a iniţiat acţiuni de strămutare a tuturor dosarelor în care este implicată şi care se află pe rolul instanţelor din judeţul Alba, pe motiv că nu ar avea parte de o judecată dreaptă din moment ce magistraţii de aici, în speţă cei de la Curtea de Apel, au decis în 2010 arestarea sa pe o perioadă de 29 de zile, în dosarul „Corupţie la Finanţe”.

Ea a obţinut în mai 2010, tot la ÎCCJ, strămutarea dosarului penal “Corupţie la Finanţe” pe rolul Curţii de Apel Târgu-Mureş. Pe lângă solicitarea vizând strămutarea dosarului penal „Continental”, ÎCCJ trebuie să mai analizeze în perioada următoare şi solicitarea de strămutare a cauzei în care avocata se judecă cu Direcţia Finanţelor Publice Alba pentru o datorie la bugetul de stat de circa 500.000 lei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

dosare 17 ianuarie 2012 at 20:01

Plina de dosare de coruptie si mai are TUPEU sa ceara stramutarea ? Atunci cind primea mita si se cainau cei de la curte ca nu pornesc cauzele pina nu vine si DOMNIA SA, ca sa nu le dea cu dosarele in cap era OK sa judece la Alba si acum NU ? Esti tare fada madame ! I-ati pedeapsa si te du acolo unde si-a dus mutu iapa !!!!!

Boer 18 ianuarie 2012 at 10:58

Puterea acestor persoane creste cand au in jurul lor sunt oameni slabi.
Legea e aceeasi pentru toti de la Presedinte pana la ultimul muritor .
Concluzia e ca daca au gresit ? Faptele lor sunt de asa natura incat au angrenat si alte fapte care sa arate cine sunt ei, ar trebui judecati in regim de urgenta si facuta ordine. Alb e Alb si Negru e Negru. Ce tot povesti de baba ostenita. 22 de ani si-au facut Gasti , acum gata.

Comentariile sunt oprite