Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Judecarea pe fond a dosarului „Continental”, amânată. Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia aşteaptă ca ÎCCJ să se pronunţe asupra cererii de strămutare formulată de Doina Scutea

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au decis la termenul de marţi amânarea judecării dosarului „Continental” în care decanul Baroului Alba, avocata Doinea Scutea, este învinuită de fapte de corupţie.

Magistraţii au decis să accepte solicitarea de amânare formulată marţi de Scutea şi au fixat un nou termen în dosar, pentru data de 31 ianuarie 2012.

Până atunci Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va pronunţa, în data de 26 ianuarie, asupra cererii de strămutare a dosarului „Continental” într-un alt judeţ, solicitare formulată de Doina Scutea în luna noiembrie 2011.

În acelaşi dosar, pe lângă Doina Scutea, au mai fost trimişi în judecată de procurorii DNA Alba Iulia miliardarul Dorel Tamaş şi notarul public Anca Gherman. Potrivit rechizitoriului, în luna mai 2008, inculpatul Dorel Tamaş, în calitate de administrator al SC Ardeleana SA, şi o societatea comercială din Cluj-Napoca au încheiat un antecontract cu privire la vânzarea hotelului “Continental” din acelaşi oraş, omul de afaceri încasând cu ajutorul Doinei Scutea suma de 2 milioane de euro.

Decanul Baroului Alba a iniţiat acţiuni de strămutare a tuturor dosarelor în care este implicată şi care se află pe rolul instanţelor din judeţul Alba, pe motiv că nu ar avea parte de o judecată dreaptă din moment ce magistraţii de aici, în speţă cei de la Curtea de Apel, au decis în 2010 arestarea sa pe o perioadă de 29 de zile, în dosarul „Corupţie la Finanţe”.

Ea a obţinut în mai 2010, tot la ÎCCJ, strămutarea dosarului penal “Corupţie la Finanţe” pe rolul Curţii de Apel Târgu-Mureş. Pe lângă solicitarea vizând strămutarea dosarului penal „Continental”, ÎCCJ trebuie să mai analizeze în perioada următoare şi solicitarea de strămutare a cauzei în care avocata se judecă cu Direcţia Finanţelor Publice Alba pentru o datorie la bugetul de stat de circa 500.000 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea