Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

JOI: Vernisajul expoziției ”Mari fotografi din Transilvania. Secolele XIX-XX” la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia vă invită  joi, 7 martie 2019, ora 12.00, la vernisajul expoziției Mari fotografi din Transilvania. Secolele XIX-XX.

Expoziția a fost inițiată în anul 2018, în contextul aniversării Centenarului României Mari, de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș (Marius Câmpean), în colaborare cu Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia (Ionela Simona Mircea), Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei (Melinda Ildiko Mitu), Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud (Elena Elisabeta Pleniceanu) și Muzeul Țării Făgărașului Valer Literat (Constantin Băjenariu). De asemenea, ea a fost însoțită de un volum editat sub același generic.

Expoziția prezintă schițe biografice și fotografii realizate de 5 fotografi transilvăneni: Samoilă Mârza (1886-1967) – Fotograful Unirii de la Alba Iulia, de la 1 Decembrie 1918, Ferenc Veress (1832-1916) – primul fotograf din Transilvania (în 1853, la Cluj-Napoca, şi-a deschis primul atelier foto), Alexandru Roşu (1854-1913) – primul fotograf român din Bistriţa, Szabó Gábor (1905-1982) – cel mai important artist fotograf din Făgăraş și Suba Zoltán (1911-2009) – unul dintre fotografii marcanți ai  oraşului Baia Mare.

Invitația adresată de muzeul albaiulian tuturor este aceea de a trece pragul expoziției pentru a afla o poveste compusă din mai multe povești, biografii adunate laolaltă, a celor din spatele aparatului de fotografiat și a celor din fața lui, într-o manieră atractivă, care îmbină textul cu imaginea, reușind să antreneze și mintea și inima și ochiul, deopotrivă.

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia va găzdui expoziția în perioada 7 martie – 9 aprilie 2019.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea