Rămâi conectat

Cultură Educație

JOI: O nouă întâlnire a cercului de scriere creativă VERBUM, la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cercul de scriere creativă Verbum, derulat în cadrul Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, aduce împreună, lună de lună, oameni de diverse vârste și profesii dornici să se redescopere și să-și evidențieze public creațiile și talentele.

Inițiat în anul 2016 ca o provocare la lectură și creație literară, cercul de scriere creativă Verbum și-a extins în timp activitatea și înspre alte domenii astfel încât, în acest moment, pe lângă stimularea creației și formarea competențelor specifice acesteia, membrii cercului au prilejul să-și cultive abilitățile de comunicare, să-și expună cunoștințele generale, să-și recomande lecturi și să-și stimuleze gândirea creatoare, știut fiind că fiecare întâlnire are o temă prestabilită care va fi baza activităților ce se vor derula în cadrul cercului.

În această lună, membrii cercului de scriere creativă Verbum se vor întâlni joi, 18 aprilie 2019, de la ora 17.00, la sala de lectură a bibliotecii, unde vor readuce la viață scrisoarea ca mijloc de comunicare. Tema aleasă va fi o adevărată provocare mai ales pentru tinerii membri ai cercului care vor fi puși în situația de a scrie pentru prima data în viață o astfel de creație literară. Acest mod de abordare a creației literare urmărește nu numai să stimuleze scrierea creativă, ci și să promoveze un gen literar mai puțin remarcat în ultimii ani de cititori, și anume cărțile de corespondență.

Participanții la cerc sunt invitați să creeze într-o atmosferă destinsă, iar la final vor fi citite scrisorile create și se va stabili tema lunii mai. Pentru participare nu este nevoie de o înscriere prealabilă iar cei ce doresc să participle pot veni însoțiți de prieteni și cunostințe ce le împărtășesc gustul pentru lectură și plăcerea de a dezbate cele audiate

Cu acest prilej le va fi prezentată celor prezenți și una dintre publicațiile Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba și anume o lucrare ce cuprinde peste 50 de scrisori primite de romancierul albaiulian Ion Lăncrănjan de la diverse personalități ale vremii: ambasadori, scriitori, artiști etc.

Proiectul promovează lectura, cartea și scrierea creativă ca formă de relaxare și învățare continua și este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” alba și face parte din programul 4ANIMAȚIE CULTURALĂ/ 4.8 Verbum.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea