Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

JOI, aniversare cu lansare: Lansarea romanului ”Ceața” al scriitoarei Sonia Elvireanu, la sărbătorirea a 100 de ani de la înființarea Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lansarea romanului ”Ceața” al scriitoarei  Sonia Elvireanu, la sărbătorirea a 100 de ani de la înființarea Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan”, joi, 21 februarie.

Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba va fi din nou prezentă în mijlocul elevilor și profesorilor de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, joi 21 februarie 2019, începând cu ora 12.00 unde în parteneriat cu Asociația Alba Manche Împreună/AMI va organiza lansarea romanului ”Ceața” al scriitoarei albaiulience Sonia Elvireanu.

Sonia Elvireanu a fost cadru didactic al colegiului și este membră a Uniunii Scriitorilor din România – filiala Alba – Hunedoara. Romanul ”Ceața” va fi prezentat de profesorul Ironim Munteanu iar prezentarea cărții va fi ilustrată cu fragmente din roman, lecturate de bibliotecara Felicia Colda. Evenimentul se va încheia cu un moment lirico-muzical susținut de elevii colegiului și coordonat de prof. Lodoabă Liviu.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba, Asociația Alba Manche Împreună/Ami și Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia. Alături de instituțiile organizatoare vor contribui la reușita evenimentului în calitate de parteneri Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, și Asociația CulturArt din Alba Iulia. Evenimentul se înscrie în seria de manifestări ocazionate de sărbătorirea a 100 de ani de la înființarea Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” și are ca principal obiectiv promovarea romanului în rândul tinerilor elevi.

Proiectul 4.9 Lansări de carte în cadrul căruia se derulează evenimentul face parte din programul managerial al Bibliotecii Județene ”Lucian Blaga” Alba pentru perioada 2017-2020.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea