JANDARMERIA: Singura persoană din judeţul Alba interzisă pe stadioane domiciliază în Cugir. Vezi ce a făcut!

Băut şi nervos, un bărbat din Cugir a vrut să asiste la un meci de fotbal al echipei Metalurgistul Cugir. S-a ales cu o amendă de la jandarmi, iar în următoarele 6 luni nu va mai avea voie pe stadion.

Potrivit unui comunicat remis presei de Jandarmeria Alba, “incidentul s-a petrecut sâmbătă, 9 noiembrie, pe timpul meciului de fotbal susţinut de echipa Metalurgistul Cugir în compania formaţiei Gloria Progresul Bistriţa, în cadrul Ligii a III – a de fotbal. În pauza dintre cele două reprize, domnul Victor B. ( 53 de ani ), domiciliat în Cugir, s-a prezentat la poarta stadionului şi a vrut să intre în incintă. Constatând că bărbatul prezenta semne care indicau fără echivoc că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, stewarzii i-au interzis accesul. Microbistul a încercat  să-i înduplece să revină asupra deciziei spunându-le că este născut în judeţul Bistriţa – Năsăud şi este un suporter al echipei  Gloria Progresul Bistriţa, dar, constatând că oamenii de ordine îşi menţin decizia, i-a înjurat, i-a ameninţat şi a încercat să intre cu forţa în arena sportivă. A fost rapid interceptat de un echipaj de jandarmerie care acţiona pentru asigurarea ordinii publice pe timpul întâlnirii fotbalistice şi, în acord cu prevederile Legii 4 din 9 ianuarie 2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competiţiilor si a jocurilor sportive, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 de lei. În plus, a primit şi sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive de genul celor la care a săvârşit fapta pe o perioadă de 6 luni, fiind astfel singura persoană din judeţul Alba care se află sub efectul unei astfel de interdicţii.

ELIT

Pentru prevenirea acestor fapte reamintim că persoanele care încearcă să pătrundă în stare vădită de beţie sau să consume băuturi alcoolice în arena sportivă riscă să fie sancţionate cu amendă de la 250 lei la 750 lei sau prestarea a 100-150 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive de genul celor la care au săvârşit fapta pe o perioadă de 6 luni. Totodată, cei care proferează ori scandează injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare la adresa forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă riscă să fie sancţionaţi cu amendă de la 150 lei la 400 lei sau prestarea a 70-120 ore de activităţi în folosul comunităţii.”

foto arhivă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...