Rămâi conectat

Ştirea zilei

Italianul Ariganello Pasqualino, arestat la Alba Iulia, avea legături cu gruparea mafiotă „’ndrangheta”. Familia din Italia l-a declarat mort

Ziarul Unirea

Publicat

în

Omul de afaceri italian Ariganello Pasqualino, arestat la Alba Iulia în 6 februarie pentru infracţiuni economice comise în Italia, fusese declarat mort de familia sa. Italianul avea legături cu gruparea mafiotă ’ndrangheta.

Ariganello Pasqualino a fost condamnat în Italia la 9 ani şi 3 luni de închisoare, pentru bancrută frauduloasă, insolvenţă frauduloasă şi deturnare de fonduri.Condamnarea la închisoare în Italia pentru omul de afaceri de 62 de ani, care locuieşte în Alba Iulia, datează de peste 10 ani, devenind definitivă în 2008. Pe numele acestuia a fost emis un mandat internaţional de arestare în 2011, dar, italianul, a fost identificat abia acum în România.

Potrivit cotidianului italian Gazeta de Sud, Arigannelo Pasqualino era un antreprenor din Rosarno considerat de anchetatori ca fiind apropiat de gruparea mafiotă ”’ndrangheta dei Pesce”. Aceasta se numără printre cele mai puternice ramuri ale ”’ndranghetei”, cu filiale în 30 de localităţi şi cu interese care se întind de la Reggio Calabria până la Milano. ”Carabinierii din Rosarno au constatat că, deşi familia i-a anunţat moartea, Ariganello lucra în România unde a deschis un restaurant şi avea activităţi în industria construcţiilor. Procuratura din Modena a emis un mandat european de arestare care a fost pus în aplicare de Poliţia Română pe baza indicaţiilor furnizate de carabinieri”, scrie ziarul italian.

Marţi, 6 februarie, Curtea de Apel Alba Iulia a decis arestarea la domiciliu a persoanei solicitate. ”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi în consecinţă: În baza art. 101 alin. 5 lit. a din Legea nr. 302/2004 dispune arestarea provizorie la domiciliu în vederea predării a persoanei solicitate ARIGANELLO PASQUALINO, pe o perioadă de 15 zile, începând cu data de 06.02.2018 şi până la data de 20.02.2018. În baza art. 221 alin. 1 din Codul de procedură penală dispune ca persoana solicitată să nu părăsească pe timpul cât se află sub măsura arestului la domiciliu imobilului. (…)

Supravegherea respectării de către persoana solicitată a măsurii şi a obligaţiilor care îi revin pe durata măsurii arestului la domiciliu se va realiza de către Poliţia Municipiului Alba Iulia, judeţul Alba. Cu drept de contestaţie în termen de 24 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică din 06 februarie 2018. Amână soluţionarea cauzei la data de 20.02.2018 ora 13:00”, se afirmă în minuta deciziei de la Curtea de Apel.

Situaţia omului de afaceri va fi rediscutată în 20 februarie, până când autorităţile trebuie să prezinte instanţei mandatul de arest tradus în limba română. Italianul locuieşte în Alba Iulia de peste 15 ani. Aici a înfiinţat o societate de construcţii, SC Trustul de Construcţii Industriale SRL, care a avut o activitate economică importantă în anii 2000. Italianul mai deţinea la Alba Iulia şi restaurantul Nettuno.

În 2007, firma italianului a achiziţonat ”ruinele” fostei fabrici Refractara din Alba Iulia pentru suma de 10 milioane de euro, din care ar fi achitat efectiv doar 2 milioane de euro. Afacerea respectivă a însemnat, însă, începutul sfârşitului pentru afacerile italianului şi intrat şi în atenţia organelor de anchetă datorită unor suspiciuni de spălare de bani de ordinul milioanelor de euro.

Firma italianului a ajuns în faliment, datorită incapacităţii de a valorifica fabrica şi terenul achiziţionate în 2007, care au fost vândute, ulterior, de un lichidator. Refractara a fost dărâmată integral pentru recuperarea fierului vechi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea