Rămâi conectat

Curier Județean

ISU Alba – Bilanț în urma căderilor de ploi masive de duminică: 14 persoane evacuate, 42 de gospodării inundate, DJ 107 închis circulației

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 În urma precipitațiilor masive îngistrate în data de 8 iulie 2018, în  județul Alba, au fost inundate străzi și gospodării ale populației, pe raza a 5 localități din 4 unități administrativ-teritoriale.

Situația efectelor și a acțiunilor de intervenție la inundații, este următoarea:

  • Municipiul Alba Iulia: străzi inundate – 1 (0,1 km), SC APA CTTA a intervenit cu 1 echipaj
  • Municipiul Blaj: curți inundate – 1, a intervenit SVSU Blaj cu 3 persoane și 1 motopompă
  • Localitatea Șona: persoane sinistrate (evacuate) – 14, case inundate – 5, subsoluri inundate – 5, obiective economice inundate – 3, podețe avariate – 1, curți și grădini inundate – 40, drumuri județene inundate – 1 (DJ 107 I), pe 6 km, străzi inundate – 2 (1,5 km), teren arabil inundat – 50 ha, fântâni inundate – 30, a intervenit ISU Alba cu 2 autospeciale grupă operativă, 3 autospeciale de intervenție, 1 autocamion, 3 motopompe transportabile,1 motopompă remorcabilă (NOVUS 10.000), 4 ofițeri, 10 subofițeri; SVSU Șona cu 13 persoane, 1 buldoexcavator, 1 Wolla, 1 tractor cu remorcă, 2 MPT; APA CTTA cu 3 persoane cu 1 vidanjă; IPJ Alba cu 13 polițiști, 5 autoturisme; IJJ Alba cu 5 jandarmi, cu unelte genistice (lopeți) și 1 autoturism;
  • Localitatea Lunca Târnavei: subsoluri inundate – 1, a intervenit ISU Alba cu 1 autospecială de intervenție, 1 motopompă transportabilă, 5 subofițeri
  • Localitatea Iclod: curți iundate – 1,a intervenit SVSU Sâncel cu 3 persoane cu 1 motopompă.

Pentru coordonarea și conducerea intervenției în teren au fost activate Grupa Operativă a ISU Alba și Comitetul Județean pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției Alba, cu reprezentanți din cadrul ISU Alba, IPJ Alba, IJJ Alba și SGA Alba.

Electrica intervine cu 18 persoane și 6 auto pentru remedierea defecțiunilor la rețelele de alimentare cu energie electrică.

Pentru coordonarea intervențiilor în teren, s-au deplasat prefectul județului Alba domnul Dănuț-Emil Hălălai și prim adjunctul inspectorului șef al ISU Alba domnul lt.col. Nicolae Negoiță.

La ora raportării se mai intervine pe raza localităților Șona și Lunca Târnavei.

Situație centralizatoare cu efectele inundațiilor din 8 iulie 2018

Localităţi din care:

  • Municipii şi oraşe – 2
  • Comune – 3

–  Persoane evacuate – 14

– Locuinţe inundate – 5

– Curţi și grădini inundate – 42

– Subsoluri inundate – 6

– Drumuri Județene inundate (DJ 107 I) – 1 (6 km)

– Străzi inundate – (3) 1,6 km

– Fântâni/surse de apă afectate – 30

– Operatori economici inundați – 3

Având în vedere Avertizările meteorologice de Cod Portocaliu de precipitații însemnate cantitativ, descărcări electrice, vânt și grindină și hidrologice de Cod Galben pe afluenții râurilor Mureș și Arieș, de creșteri de debite și depășiri ale cotelor de atenție, recomandăm cetățenilor să respecte indicațiile autorităților și să se intereseze din timp asupra stării vremii și a drumurilor pe care urmează să se deplaseze.

De asemenea, recomandăm populației să asigure scurgerea apelor pluviale prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, iar pe timpul manifestării fenomenelor să limiteze activitățile în aer liber.

Totodată, avertizăm cetățenii ca în cazul producerii viiturilor, să nu se deplaseze prin curenții de apă și să se adăpostească în zone înalte și sigure.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU și a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență „Fiipregatit.ro”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea