Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Istoricul albaiulian Ileana Burnichioiu susține azi o prelegere la Centrul de Studii Est-Mediteraneene din Budapesta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 3 martie 2016, ora 17.30, în Sala de conferințe Gellner a Universității Central-Europene (Budapesta), Lect. Univ. Dr. Ileana Burnichioiu va sustine prelegerea ‘Interacțiuni est-vest în artă și arhitectura medievală: cazul mănăstirii Bizere’ din judetul Arad.

Evenimentul este organizat de Centrul de Studii Est-Mediteraneene (CEMS) în colaborare cu Institutul Cultural Român Budapesta, prelegerea va fi susținută în limba engleză.

ileana.burnichioiu“Lect. Univ. Dr.  Ileana Burnichioiu este un istoric medievist și istoric de artă medievală. A fost muzeograf la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, acum este lector univ. Dr. la Universitatea ‘1 Decembrie 1918’ din Alba Iulia,  Departamentul de Istorie, Arheologie și Muzeologie. Este membru al echipei care se ocupă de proiectul de cercetare multidisciplinar de la   Mănăstirea Bizere, Frumușeni, jud. Arad, (2013-2016) și are un doctorat despre biserici parohiale și capele medievale obținut la Universitatea de Arte București. În anul 2014 a început cercetările împreună cu o echipă de cercetători la Palatul principilor Transilvaniei din Alba Iulia, monument de importanță națională.

 

Centrul de Studii Est-Mediteraneene din cadrul Universității Central-Europene organizează periodic prelegeri și conferințe de referință pe teme de istorie și filosofie cu precădere din zona est-mediteraneeană a Europei, având invitați din întreaga lume.

 

La invitația Institutului Cultural Român Budapesta au susținut prelegeri la CEU, Dr. Cristian Găzdac, cercetător principal în cadrul Institutului de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române și profesor asociat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cu tema ‘Viața cotidiană romană prin monede pe cursul mijlociu și inferior al Dunării’, în 2 aprilie 2015 si Dr. Ovidiu Cristea, director al Institutului de Istorie ‘Nicolae Iorga’ din Bucuresti, din cadrul Academiei Române, cu tema ‘Stiri, politică și război: corespondența Țării Românești și a Moldovei cu sudul Transilvaniei’, în 28 martie 2014”, se arată într-un comunicat de presă remis de organizatori către Agerpres. (BT)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea