Istoricul albaiulian Ileana Burnichioiu susține azi o prelegere la Centrul de Studii Est-Mediteraneene din Budapesta

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Joi, 3 martie 2016, ora 17.30, în Sala de conferințe Gellner a Universității Central-Europene (Budapesta), Lect. Univ. Dr. Ileana Burnichioiu va sustine prelegerea ‘Interacțiuni est-vest în artă și arhitectura medievală: cazul mănăstirii Bizere’ din judetul Arad.

Evenimentul este organizat de Centrul de Studii Est-Mediteraneene (CEMS) în colaborare cu Institutul Cultural Român Budapesta, prelegerea va fi susținută în limba engleză.

USR - Alegeri parlamentare 2020

ileana.burnichioiu“Lect. Univ. Dr.  Ileana Burnichioiu este un istoric medievist și istoric de artă medievală. A fost muzeograf la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, acum este lector univ. Dr. la Universitatea ‘1 Decembrie 1918’ din Alba Iulia,  Departamentul de Istorie, Arheologie și Muzeologie. Este membru al echipei care se ocupă de proiectul de cercetare multidisciplinar de la   Mănăstirea Bizere, Frumușeni, jud. Arad, (2013-2016) și are un doctorat despre biserici parohiale și capele medievale obținut la Universitatea de Arte București. În anul 2014 a început cercetările împreună cu o echipă de cercetători la Palatul principilor Transilvaniei din Alba Iulia, monument de importanță națională.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

 

Centrul de Studii Est-Mediteraneene din cadrul Universității Central-Europene organizează periodic prelegeri și conferințe de referință pe teme de istorie și filosofie cu precădere din zona est-mediteraneeană a Europei, având invitați din întreaga lume.

 

La invitația Institutului Cultural Român Budapesta au susținut prelegeri la CEU, Dr. Cristian Găzdac, cercetător principal în cadrul Institutului de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române și profesor asociat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cu tema ‘Viața cotidiană romană prin monede pe cursul mijlociu și inferior al Dunării’, în 2 aprilie 2015 si Dr. Ovidiu Cristea, director al Institutului de Istorie ‘Nicolae Iorga’ din Bucuresti, din cadrul Academiei Române, cu tema ‘Stiri, politică și război: corespondența Țării Românești și a Moldovei cu sudul Transilvaniei’, în 28 martie 2014”, se arată într-un comunicat de presă remis de organizatori către Agerpres. (BT)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419