Rămâi conectat

Actualitate

ÎPS Irineu a sfinţit Casa de tip familial „Sf. Ioan Botezătorul” Aiud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Duminică, 4 decembrie, Parohia Ortodoxă Aiud I s-a îmbrăcat în straie de mare praznic, sărbătorindu-l mai devreme cu două zile pe Sf. Nicolae, ocrotitorul Bisericii. A fost o zi cu totul specială pentru părinţii Ioan Tocănel şi pr. Sebastian Tocănel, dar şi pentru credincioşii din parohie, dat fiind faptul că l-au avut în mijlocul lor pe ÎPS Irineu, arhiepiscop al Alba Iuliei, care a slujit Sf. Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi, şi a pus la suflet o seamă de cuvinte duhovniceşti celor adunaţi în număr impresionant la acest eveniment. Tot duminică a venit Moş Nicolae şi pentru copiii din Centrul de tip familial „Sfântul Ioan Botezătorul”, centru rezidenţial ctitorit de Filiala Aiud a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi de partenerii săi pentru copiii săraci sau proveniţi din familii care se confruntă cu greutăţi sociale.
„Copilul este un semn de speranţă pentru lume. Fiecare creştin trebuie să aibă inocenţa copilului dacă vrea să se mântuiască. De nu veţi fi ca pruncii, nu veţi intra în împărăţia cerurilor. Deci să avem minte de bătrâni, maturi desăvârşiţi, dar inimă de copil neprihănit”, spune ÎPS Irineu.
În alocuţiunea sa, primarul Horaţiu Josan a marcat importanţa morală a evenimentului pentru comunitate: „Cred că ceea ce se întâmplă astăzi aici, în acest post sfânt, este o normalitate, de care ar trebui să avem parte în fiecare zi”. Aşezământul familial şi-a început activitatea în data de 13 septembrie şi găzduieşte în prezent 13 copii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani. Lucrările de construcţie au fost demarate la începutul acestui an sub forma unui parteneriat fructificat din conlucrarea bisericii cu autorităţile locale şi judeţene. Centrul „Sfântul Ioan Botezătorul” este cel de-al 15-lea aşezământ de acest fel ridicat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă, fiind coordonat de pr. Sebastian Tocănel. La inaugurare au mai fost prezenţi Sorin Bumb – vicepreşedinte al CJ Alba, Sorin Chirilă – director al DGASPC Alba, Oana Badea – secretar de stat al MECTS, Radu Coclici – deputat de Alba.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea