Rămâi conectat

Ştirea zilei

IPJ Alba a rămas „pe cap“ cu mai multe arme albe ridicate în urma unor percheziţii din anul 2012. Tribunalul a respins cererea privind soarta acestora

Ziarul Unirea

Publicat

în

IPJ Alba a rămas „pe cap“ cu mai multe arme albe ridicate în urma unor percheziţii din anul 2012. Tribunalul a respins cererea privind soarta acestora

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba a rămas „pe cap“ cu mai multe arme ridicate în urma unor percheziţii desfăşurate în anul 2012, într-un dosar de trafic de droguri, în legătură cu care nu s-a pronunţat nicio decizie în cauza penală care a fost finalizată şi în privinţa executării pedepselor.

Reprezentanţii instituţiei au solicitat Tribunalului Alba să dispună o soluţie cu privire la corpurile delicte (1 baionetă militară cu teacă, 2 săbii, 2 briceaguri, 1 stilet cu teacă şi 1 cuţit) prin ”înlăturarea unor omisiuni” din sentinţa penală pronunţată în urmă cu şapte ani. Poliţiştii au dorit dispunerea unei soluţii de confiscare sau returnare a armelor, ceea ce le-ar fi permis să le elimine din camera de corpuri delicte.

Instanţa, prin soluţia definitivă pronunţată la sfârşitul lunii mai, a refuzat cererea IPJ Alba pe motiv că armele menţionate nu au reprezentat corpuri delicte şi nici mijloace de probă în dosarul de trafic de droguri, pentru că nu s-a făcut referire la acestea, nici în rechizitoriu şi nici în alte documente.

”Câtă vreme executarea penală a sentinţei menţionate a fost finalizată, iar dosarul nu vizează una din persoanele arătate în adresa IPJ şi nici nu s-a solicitat prin rechizitoriu instanţei, să dispună asupra bunurilor menţionate, având în vedere că obiectul judecăţii viza infracţiuni de trafic de droguri, iar corpurile delicte specifice acestor infracţiuni au fost confiscate conform legii prin sentinţa nr. 370/2012 rămasă definitivă şi executată integral, în mod evident nu se mai poate constata vreo nelămurire sau împiedicare la executare, ivită în cursul acesteia, care să-l îndrituiască pe judecătorul delegat să formuleze o atare contestaţie”, se precizează în motivarea instanţei în legtură cu solicitarea IPJ Alba.

Magistratul constată, în continuare, că, prin cererea formulată, IPJ a solicitat ”înlăturarea erorilor materiale sau omisiunilor vădite din sentinţa menţionată, cu referire la corpurile delicte – arme”. Prin sentinţa menţionată, inculpţaii au fost condamnaţi şi s-a dispus confiscarea corpurilor delicte şi bunurilor astfel cum au fost solicitate prin Rechizitoriu, respectiv sume de bani, cantităţi de droguri, accesorii pentru consumul drogurilor. De la inculpatul A. M. C. au fost confiscate mai multe arme şi cartuşe (solicitate de procuror a fi confiscate in Rechizitoriu ca fiind deţinute împotriva dispoziţiilor legale, menţionându-se că au fost ridicate la percheziţie de la acesta).

De asemenea, instanţa a precizat că pentru reglementarea acestei situaţii judecătorul delegat cu executarea, conform atribuţiilor sale specifice care presupun şi corespondenţa administrativă cu instituţiile statului, ar fi avut competenţa ca, în urma analizării cererii IPJ şi a dosarului de fond, să comunice IPJ toate aceste aspecte şi să îndrume această instituţie să se adreseze organului de parchet competent care a dispus ridicarea acestor bunuri pentru care nu a sesizat instanţa, să ia măsuri le necesare pentru confiscarea sau restituirea lor conform legii, mai ales că executarea sentinţei a fost finalizată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP Mai multe lucrări de reparații și întreținere urmează să fie făcute în cetatea Alba Carolina. Primăria Alba Iulia dorește să repare mai multe obiective printr-un contract-cadru de 4 ani. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea