Ion Dumitrel: ”Ponta oferă bucăți de Românie în schimbul liniștii politice”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Am urmărit cu stupoare declarațiile premierului Ponta, care, cu o ușurință uimitoare, ne anunță că este gata să predea Bisericii Romano-Catolice sediul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care, peste 10 ani, poate să facă ce-o vrea în acel imobil.

Că domnul Ponta și USL-ul habar nu au de administrație și de administrarea țării s-a văzut demult, dar nu mă aștepatm să fie atât de lipsit de orice sentiment patriotic și de orice urmă de respect pentru istoria țării în fruntea căreia vremelnic se află.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Cedarea nonșalantă a unei instituții cu nume simbolic pentru toți românii,  nume ce semnifică însăși România modernă,  este un act deosebit de grav care va marca un precedent periculos: pe aceeași logică, ne vom trezi în viitor că vor fi revendicate Cetatea din acest oraș sau însăși Sala Marii Uniri din Alba Iulia.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Înțeleg acum de ce Alba Iulia a fost nedreptățită din start de regionalizarea imaginată de Ponta, de ce în strategia de regionalizare propusă de județul Covasna se spunea răspicat că viitoarea capitală regonală poate fi oriunde, numai la Alba Iulia nu! Speriat de luptele interne din USL, Ponta a început să-și aranjeze o majoritate secretă în schimbul căreia a cedat revizionismului maghiar și oferă bucăți de Românie în schimbul liniștii politice.

Ion DUMITREL, prim-vicepreședinte al PDL Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

vivendus? 15 aprilie 2013 at 12:25

buna ziua

sa mai astepte putin pana se renoveaza si fostele grajduri (corp h)!
si de ce nu pana se termina de renovat santurile!!!

hai sictir!

gaspar 15 aprilie 2013 at 13:13

legea retrocedarilor cand s-a facut atunci dupa 89 NU I-A FOST CALCULAT IMPACTUL ASUPRA TARII PE TERMEN LUNG.

legea a fost facuta atunci pentru a se castiga capital electoral, capital electoral care a fost trecator, iar romania acum plateste pentru aceea lege nedreapta.

zic lege nedreapta pentru ca in ardeal s-a aplicat legea si multe cladiri au fost retrocedate chiar unor urmasi de rangul 3 sau 4 si chiar comitandu-se fraude enrorme, in timp ce in alte orase din romania, la iasi, craiova, ca sa nu mai vorbim de bucuresti, hectare de teren si case NU au fost retrocedate urmasilor marilor proprietari de pamant din perioada interbelica.

si da cu o lege gresita si interpretabila asa cum s-a retrocedat castelul bran, se poate retroceda foarte bine si cetatea alba carolina, sau moldova urmasului lui buzescu.

dar sa vedem ucraina cum a rezolvat problema cladirilor romanesti si a palatelor din Cernauti, dar cum a rezolvat problema Bulgaria cu domeniul de la Balcic, dar ungaria cu domeniul Godju din Budapesta ???

trebuie o lege clara sa ii espagubeasca intr-adevar pecei carora le-a fost confiscata casele, iar penttru cei care au avut sute de hectare de teren si padure sa li se dea un procent din acele sute si mii de hectare.

e complicata treaba dar nu e imposibil
imi este teama ca totul este politic, si totul se face pentru o lupta surda.

spun asta pentru ca cunosc o familie de evrei care in timpul razboiului a vandut hectare de teren si padure in zona aiudului pe nimic la vreo 6 familii, care acum au acte de proprietate si care revendica terenul. familia respectiva a fost obligata si presata sa vanda.

alte familii care au fost obligati sa vanda cand au venit comunistii, comunistilor si acum nu isi mai pot recupera pamantul ce se intampla cu ele???

deasta zic, trebuie vazut cum au rezolvat problema vecinii, tarile foste comuniste, polonia, slovacia, ungaria ca sa nu mergem chiar pe exemplul negativ al ucrainei si bulgariei, cea din urma bulgaria, a expulzat 500.000 de turci in anii 70 – 80 iar acum familiile respective nici macar nu au curajul sa spuna ca ar vrea sa se intoarca in bulgaria.

mda 15 aprilie 2013 at 14:43

asta este problema in Romania, totul se face politic si atat timp cat politicul intervine in toate ramurile indiferent de nume, lucrurile vor merge prost. de ce nu sunt ascultati adevaratii oameni de administratie (indiferent de culoarea politica) pentru ca au experienta in asa ceva. ca trebuie facuta o descentralizare toata lumea este de acord, dar vorba lui hava, cu ce costuri? ADR-urile indiferent ce regiune lucreaza, iar cele care lucreaza bine, de ce trebuie sa fie schimbate? nu mi se pare o stare de normalitate, daca lucrurile incep sa mearga intr-o directie sa vii si sa faci schimbari doar de dragul multumirii unor cotizanti. daca asta este Romania in care se vrea a se trai, in timp Ponta o sa guverneze peste unguri si peste pensionari, toti tinerii vor pleca…

Ingerasul 15 aprilie 2013 at 15:25

Domnul Dumitrel dar cand comunistii au confiscat bunurile bisericii catolice, greco-catolice…i-a intrebat cineva daca vor sa le doneze??? Cand au intrat comunistii in curtea mea si ne-au batut ne-a intrebat de ce suntem neam de chiaburi si au confiscat toata averea familiei mele, chiar daca la 1918 tata a avut un rol in Marea Unire? Cand nu am avut voie sa ma duc la facultate ca eram fiu de chiabur m-a intreat cineva? Cand am tras o viata intreaga ca nu vroiam sa fiu comunist m-a intrebat cineva? Cand au murit oameni la Aiud in judetul care il pastoriti doar ca NU VROIAU SA FIU COMUNISTI?? I-a intrebat cineva? Mergeti al Aiud si vedeti ce nume sunt pe acele placi de marmura? Datorita lor astazi sunteti la CJ.
Au murit pt principii
Eu zic ca domnul Ponta repara un rau facut. Sunteti impotriva asta spue multe.

Dorin 15 aprilie 2013 at 17:48

Biserica Romano-Catolica si Greco-Catolica au investit in biserici , cladiri si terenuri din Romania ( din Ardeal ) din bugetul imperiului austro-ungar , buget care se constituia si din taxele si impozitele percepute de la ardelenii ortodoxi , care erau majoritari ;prin urmare , ar trebui ca in Ardeal retrocedarile sa se faca in procentul in care erau reprezentati catolicii intre confesiunile de aici , iar in cazul scolilor si spitalelor , sau altor obiective de interes strategic , plata sa se faca in numerar , dupa o evaluare a valorii ramase a acestor cladiri foarte uzate , care au fost amenajate de statul roman conform cheltuielilor care se regasesc in contabilitate .Ce facem Ponta si USL ?… retrocedam in natura tot ce s-a construit in Ardeal in perioada imperiului Austro-Ungar ? Ce parere are avocatelul Octavian Radu ( de la PNL ) , care se lega cu lanturi de copacii din piateta Cetate ?

talis 15 aprilie 2013 at 15:38

pt. ingerasul Nicio tara nu a retrogedat ceva. Ne-am trezit noi sa fim altfel. Ma inchin in fata celor care au suferit dar nu traim in trecut. dupa cat s-a investit in Universitate cred si eu ca oricine ar vrea s-o ceara. Nu aveti motiv sa va victimizati.

asta da tupeu de oltean 15 aprilie 2013 at 22:07

baa voi ati oferit saracie lucie si mai ai tupeu sa casti gura

Comentariile sunt oprite