Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ion Dumitrel: PDL discută şi cu PSD, şi cu PNL, şi cu PC, şi cu PP-DD pentru formarea majorităţii în CJ Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, reales pentru un nou mandat în fruntea judeţului, a declarat miercuri că „vom discuta cu absolut toate partidele din Consiliul Judeţean” pentru formarea majorităţii, şi nu doar cu reprezentanţii PP-DD. Deşi nu a spus-o direct, Dumitrel a sugerat că PDL va negocia separat cu PSD şi PNL, neexcluzând formarea unei majorităţi cu reprezentanţii acestor partide. „Discutăm cu fiecare partid în parte. Şi în cadrul USL, PSD şi PNL au proiectele lor fiecare”, a spus Ion Dumitrel.

El nu a vrut să dezvăluie dacă au început deja negocierile cu PP-DD, partidul care ar putea determina majoritatea în Consiliu: „Acest lucru trebuie să vi-l spună preşedintele PDL, Mircea Hava”.

În actuala componenţă a forului judeţean intră 15 consilieri PDL, 14 aleşi USL şi 3 reprezentanţi PP-DD. Pentru a forma o majoritate simplă democrat-liberalii ar mai avea nevoie de numai 1 vot. În aceste condiţii, PDL nu va mai putea păstra decât unul dintre vicepreşedinţi, probabil Alin Cucui, primul pe lista de consilieri ai PDL.

În acelaşi timp preşedintele CJ Alba spune că şi în lipsa unei majorităţi proiectele iniţiate de el vor trece de votul consilierilor judeţeni. „Consilierii judeţeni nu pot fi împotriva proiectelor pentru judeţ”, este de părere Ion Dumitrel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea