Rămâi conectat

Video

Ion Dumitrel: ”Legislația în domeniul transportului public de persoane este făcută pentru cei care vor să dea țepe”

Publicat

în

sedinta cj albaConsilierii județeni din Alba au aprobat astăzi, în ședință extraordinară, proiectul de hotărâre privind aprobarea atribuirii directe a traseului Aiud-Livezile-Rimetea din Programul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate pentru perioada 1 iulie 2008-31 decembrie 2013.

Decizia a fost luată potrivit prevederilor art. 16-(1) din Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007, cu modificările şi completările ulterioare, prin care consiliile judeţene sunt obligate să asigure, să organizeze, să reglementeze, să coordoneze şi să controleze prestarea serviciilor de transport public desfăşurat pe raza administrativ – teritorială a acestora.

Potrivit expunerii de motive și raportului de specialitate care au însoțit proiectul de hotărâre, ”Primăriile comunelor Livezile şi Rimetea au solicitat Consiliului Judeţean Alba măsuri urgente pentru asigurarea transportului public de persoane pe traseul Aiud-Livezile-Rimetea, având în vedere faptul că un număr mare de persoane din localităţile situate pe acest traseu fac naveta la Aiud unde au locurile de muncă, la aceştia adăugându-se, în perioada cursurilor şcolare, elevii navetişti. Pentru soluţionarea acestei situaţii, s-au transmis adrese către 8 operatori de transport rutier de persoane, cu menţiunea ca în cazul în care sunt de acord să efectueze serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate pe traseele mai sus menţionate, să depună la Consiliul Judeţean Alba o solicitare în acest sens, însoţită de certificatul de înregistrare fiscală, cărţile de identitate, certificatele de înmatriculare, certificatele de clasificare şi copiile conforme ale autovehiculelor cu care se va efectua transportul”.

Electrica Furnizare Discount

Problemele au apărut deoarece, din motive economice, operatorul de transport rutier SC Excelent Trans SRL a renunţat la licenţa de traseu pentru traseele Aiud-Ponor-Geogel;  Aiud-Livezile Rimetea; Aiud-Lopadea Nouă-Hopârta; Aiud-Lopadea Nouă-Turdaş; Blaj-Cergău Mare şi Blaj-Roşia de Secaş iar operatorul de transport rutier SC Gicu Trans SRL la traseul Alba Iulia-Ohaba.

Singurul operator de transport rutier care și-a exprimat disponibilitatea de a efectua serviciul pe respectivul traseu a fost SC Aitrans SA.

În acest moment mai sunt opt trasee neacoperite, s-au retras firmele de pe trasee, motivele fiind că nu mai sunt rentabile economic pentru ele. Aceasta este legistlaţia, lucrează în favoarea operatorului şi nu a cetăţenilor. Noi am propus grupe de trasee astfel încât dacă pleacă de pe un traseu să plece de pe toate. Avem o mare problemă cu legistlaţia care guvernează acest domeniu mare, pentru că nu este deloc în interesul cetăţeanului ci este făcută pentru transportatori. Traseele sunt neocupate în acest moment pentru că ei, transportatorii, s-au retras, nu pentru că le-a spus cineva să se retragă ca să intre altcineva. Spun asta, ca să lămurim un aspect după ce am înţeles că unii motivează faptul că se retrag de pe trasee pentru că li s-ar fi cerut acest lucru. Nu este adevărat. Ei sunt invitaţi să-şi facă traseele licitate dar legea le permite din păcate să facă orice. Sperăm să nu mai apară situaţii de acest gen” a declarat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, la sfârșitul ședinței.

Publicitate

Video

VIDEO VIRAL/ ”Păruială” cu înjurături și spray paralizant, în trafic, la Alba Iulia, între un motociclist și un șofer de microbuz

Publicat

în

Un incident în trafic, produs la Alba Iulia, la începutul lunii august, filmat și postat pe Youtube, a devenit viral și a împărțit internauții în două tabere.

Concret, este vorba de cearta dintre doi conducători de autovehicule, respectiv dintre un motociclist și un șofer de microbuz care transporta marfă, cel din urmă reproșându-i celui de pe motocicletă (este adevărat, folosind cuvinte destul de dure), că a efectuat o manevră periculoasă.

Replica a fost, oarecum pe măsură, șoferul și-a primit la rândul lui înjurături și un jet de spray paralizant drept ”bonus”, când a deschis portiera (probabil cu intenția de a coborî să-l ”învețe minte pe motociclist”).

Electrica Furnizare Discount

https://youtu.be/fQCCAxa22FY

Incidentul a fost filmat de conducătorul motocicletei, și postat pe youtube. Are peste 110.000 de vizualizări, însă nu a primit felicitări de la toți cei care l-au urmărit, mulți dintre comentatori criticându-i manifestarea. Pe de altă parte, mulți l-au felicitat

Citește mai mult

Video

Carmangeria VLADE vă urează „Paște Fericit 2018”

Publicat

în

Întamplător, sau nu, am trecut și peste primul… Exact acum un an de zile ne-am reinventat pentru tine.

Adrian Comser a devenit Vlade! Pentru toate cele trecute dar, mai ales, pentru cele viitoare, vă mulțumim și vă dorim un PAȘTE FERICIT!

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Video

Video| Cum arată de la înălţime o comună cum toate ar trebui să fie. Comuna Ciugud, binecuvântată de Dumnezeu, iubită de soare

Publicat

în

Cum arată de la înălţime o comună cum toate ar trebui să fie. Comuna Ciugud, binecuvântată de Dumnezeu, iubită de soare

I se spune cel mai bogat sat românesc. În realitate, este o comună, dar o comună unde lucrurile se întâmplă și unde administrația locală vede în cetățean un partener. Oamenii au apă curentă, canalizare și gaze în fiecare gospodărie. Este Ciugud, comuna din Ardeal, în judeţul Alba.

Comuna Ciugud este situată la numai 10 kilometri de Alba Iulia, numără șase sate cu peste 3000 de suflete, iar cei care au vizitat locurile spun că încă de la intrare te surprinde cum Ciugudul îmbină foarte bine viața liniștită de la țară cu facilitățile pe care ți le oferă un oraș, un loc unde poți să alegi să te rupi de lume, dar și să stai conectat la ce se întâmplă, unde tradiţia se îmbină cu modernismul.

Electrica Furnizare Discount

Totul a pornit acum 16 ani, dintr-un vis comun. În prezent, în Ciugud au fost investite sume de peste 16 milioane de euro din fonduri europene, sumă care reprezintă bugetul comunei pe mai bine de 100 de ani. Fiecare proiect realizat înseamnă de fapt o bătălie câştigată, o bătălie între realitatea iniţială a unei aşezări din mediul rural care avea nenumărate nevoi şi  credinţa că viaţa la ţară poate fi altfel: “fără depopulare, fără case părăsite, fără terenuri agricole lăsate în plata Domnului, fără drumuri care să arate mai degrabă a poteci rudimentare, fără oameni împuţinaţi, bătrâni şi trişti“.ciugud

În 2017, comuna Ciugud are 30 de km de drum agricol asfaltat care leagă trei comune. Vatra comunei are trotuare modernizate şi rigole pentru apele pluviale. Toate acestea şi nu numai, au dus la extinderea activităţilor agricole, construirea de ferme şi ridicarea agriculturii la standarde înalte de performanţă.

Comuna are cămine culturale moderne, reţele de alimentare cu apă şi canalizare, staţii de epurare, o centrală eoliană care asigură iluminatul public.

Un alt lucru inedit pe care îl găsești la Ciugud este pistă de biciclete. Este bucuria copiilor și se întinde pe o distanță de doi kilometri, paralelă cu drumul asfaltat din localitate. Minusculul punct de pe hartă are şi sală de sport, teren de fotbal, spaţii de joacă pentru copii, internet wireless. Se pregăteşte de asemenea amenajarea unui teren de golf şi construirea unui pod peste Mureş pentru a facilita drumul spre Alba Iulia.

Nu poţi să nu remarci de asemenea Centrul de Informare Turistică de la Hăpria sau Biserica Ortodoxă de la Teleac.

Ciugudul este un punct de interes şi pentru investitorii români, dar şi străini care îşi desfăşoara activitatea în Parcul Industrial şi care asigură peste 700 de locuri de muncă.

Dar, să lăsăm imaginile să vorbească. În spatele pozelor stă o realitate pe care ne-ar plăcea să o vedem replicată și în alte sate românești, o realitate în care fondurile europene se văd la fiecare pas.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare