Rămâi conectat

Video

Ion Dumitrel: ”Legislația în domeniul transportului public de persoane este făcută pentru cei care vor să dea țepe”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sedinta cj albaConsilierii județeni din Alba au aprobat astăzi, în ședință extraordinară, proiectul de hotărâre privind aprobarea atribuirii directe a traseului Aiud-Livezile-Rimetea din Programul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate pentru perioada 1 iulie 2008-31 decembrie 2013.

Decizia a fost luată potrivit prevederilor art. 16-(1) din Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007, cu modificările şi completările ulterioare, prin care consiliile judeţene sunt obligate să asigure, să organizeze, să reglementeze, să coordoneze şi să controleze prestarea serviciilor de transport public desfăşurat pe raza administrativ – teritorială a acestora.

Potrivit expunerii de motive și raportului de specialitate care au însoțit proiectul de hotărâre, ”Primăriile comunelor Livezile şi Rimetea au solicitat Consiliului Judeţean Alba măsuri urgente pentru asigurarea transportului public de persoane pe traseul Aiud-Livezile-Rimetea, având în vedere faptul că un număr mare de persoane din localităţile situate pe acest traseu fac naveta la Aiud unde au locurile de muncă, la aceştia adăugându-se, în perioada cursurilor şcolare, elevii navetişti. Pentru soluţionarea acestei situaţii, s-au transmis adrese către 8 operatori de transport rutier de persoane, cu menţiunea ca în cazul în care sunt de acord să efectueze serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate pe traseele mai sus menţionate, să depună la Consiliul Judeţean Alba o solicitare în acest sens, însoţită de certificatul de înregistrare fiscală, cărţile de identitate, certificatele de înmatriculare, certificatele de clasificare şi copiile conforme ale autovehiculelor cu care se va efectua transportul”.

Problemele au apărut deoarece, din motive economice, operatorul de transport rutier SC Excelent Trans SRL a renunţat la licenţa de traseu pentru traseele Aiud-Ponor-Geogel;  Aiud-Livezile Rimetea; Aiud-Lopadea Nouă-Hopârta; Aiud-Lopadea Nouă-Turdaş; Blaj-Cergău Mare şi Blaj-Roşia de Secaş iar operatorul de transport rutier SC Gicu Trans SRL la traseul Alba Iulia-Ohaba.

Singurul operator de transport rutier care și-a exprimat disponibilitatea de a efectua serviciul pe respectivul traseu a fost SC Aitrans SA.

În acest moment mai sunt opt trasee neacoperite, s-au retras firmele de pe trasee, motivele fiind că nu mai sunt rentabile economic pentru ele. Aceasta este legistlaţia, lucrează în favoarea operatorului şi nu a cetăţenilor. Noi am propus grupe de trasee astfel încât dacă pleacă de pe un traseu să plece de pe toate. Avem o mare problemă cu legistlaţia care guvernează acest domeniu mare, pentru că nu este deloc în interesul cetăţeanului ci este făcută pentru transportatori. Traseele sunt neocupate în acest moment pentru că ei, transportatorii, s-au retras, nu pentru că le-a spus cineva să se retragă ca să intre altcineva. Spun asta, ca să lămurim un aspect după ce am înţeles că unii motivează faptul că se retrag de pe trasee pentru că li s-ar fi cerut acest lucru. Nu este adevărat. Ei sunt invitaţi să-şi facă traseele licitate dar legea le permite din păcate să facă orice. Sperăm să nu mai apară situaţii de acest gen” a declarat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, la sfârșitul ședinței.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Video

Video

Ce nu se face în ziua de Paște. Tradiția pe care trebuie să o respecte toți credincioșii pentru noroc și sănătate

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ce nu se face în ziua de Paște. Tradiția pe care trebuie să o respecte toți credincioșii pentru noroc și sănătate Sărbătoarea de Paște este cea mai importantă sărbătoare creștină, care celebrează Învierea lui Iisus Hristos, la trei zile după răstignirea sa pe cruce. Această sărbătoare este sărbătorită în fiecare an în prima duminică după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea