Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ioan Lazăr: PSD Alba execută politic directorii ALDE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a acuzat vineri PSD de ”execuții politice”, în condițiile în care Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic Teiuș, din care fac parte patru consilieri locali social-democrați, a decis că Octavian Rusu (64 de ani), președintele ALDE Teiuș, nu îndeplinește condițiile de menținere pe funcția de director adjunct, respectiv pentru continuarea activității de dascăl.

Ioan Lazăr susține că nu vrea să creadă că este vorba de o răzbunare personală, iar consilierii locali PSD au procedat astfel de teamă că Octavian Rusu ”ar putea fi un posibil candidat pentru primăria Teiuș”.

”Este vorba de o execuție politică care a avut loc săptămâna trecută în orașul Teiuș. Este vorba despre vorba despre președintele organizației ALDE Teiuș, domnul director adjunct al Liceului din Teiuș, un dascăl vechi, de 42 de ani în sistemul de învățământ, dintre care 38 de ani pe funcție de director sau director adjunct. Poate nu era atât de interesant acest subiect dacă la această execuție politică nu erau părtași, sau poate chiar inițiatori, colegii noștri de guvernare din PSD. Din Consiliul de Administrație al Liceului fac parte și patru consilieri locali, toți de la PSD și care, la ordin politic bănuiesc eu sau poate să fie și o răzbunare personală, au votat împotriva menținerii a încă trei ani pe funcție și ca dascăl, în acel liceul, a domnului Octavian Rusu”, a spus Ioan Lazăr.

Octavian Rusu nu a întrunit două treimi din numărul voturilor acordate de Consiliul de Administrație, rezultatul fiind șase la șase, după ce el nu a fost lăsat să voteze, a mai spus Lazăr.

”În ce țară trăim, dacă un șofer și o fostă colectivistă (n.r. care sunt consilieri locali la Teiuș), hotărăsc soarta unui dascăl cu 42 de ani de activitate în învățământ. Nu vreau să aduc atingere colectiviștilor pentru că și eu sunt de la țară, părinții au fost țărani cooperatori, dar nu cred că este normal ca aleșii locali să hotărască soarta unui dascăl”, a explicat Lazăr.

Totodată, el a declarat că Octavian Rusu are calificativ pe 2016-2017 acordat de IȘJ Alba, 92,5 puncte, foarte bine, nu a fost sancționat disciplinar niciodată, are contract de manager pe patru ani, din 2016, beneficiază de gradație de merit ca urmatelor rezultatelor foarte bune, are diplome pentru merite deosebite în învățământ.

”Noi considerăm că aceasta a fost o execuție politică. Nu vreau să cred că a fost vorba și de o răzbunare personală de teamă că domnul Rusu ar putea fi un posibil candidat pentru primăria Teiuș. Dacă este așa, sper că doamna inspector școlar general Marcela Dărămuș, în loc să fie părtașă și să execute această comandă politică, să judece cu raționament această hotărâre a Consiliului de Administrație, că totul stă în pixul dânsei, să nu ia în considerare această hotărâre. În caz contrar, domnul Rusu, a contactat o casă de avocatură și va acționa în judecată pe cei părtași”, a spus Ioan Lazăr.

În aceeași ședință a Consiliului de Administrație, a fost aprobată solicitarea unei profesoare de menținere în învățământ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea