Ioan Lazăr: PSD Alba execută politic directorii ALDE

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a acuzat vineri PSD de ”execuții politice”, în condițiile în care Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic Teiuș, din care fac parte patru consilieri locali social-democrați, a decis că Octavian Rusu (64 de ani), președintele ALDE Teiuș, nu îndeplinește condițiile de menținere pe funcția de director adjunct, respectiv pentru continuarea activității de dascăl.

Ioan Lazăr susține că nu vrea să creadă că este vorba de o răzbunare personală, iar consilierii locali PSD au procedat astfel de teamă că Octavian Rusu ”ar putea fi un posibil candidat pentru primăria Teiuș”.

”Este vorba de o execuție politică care a avut loc săptămâna trecută în orașul Teiuș. Este vorba despre vorba despre președintele organizației ALDE Teiuș, domnul director adjunct al Liceului din Teiuș, un dascăl vechi, de 42 de ani în sistemul de învățământ, dintre care 38 de ani pe funcție de director sau director adjunct. Poate nu era atât de interesant acest subiect dacă la această execuție politică nu erau părtași, sau poate chiar inițiatori, colegii noștri de guvernare din PSD. Din Consiliul de Administrație al Liceului fac parte și patru consilieri locali, toți de la PSD și care, la ordin politic bănuiesc eu sau poate să fie și o răzbunare personală, au votat împotriva menținerii a încă trei ani pe funcție și ca dascăl, în acel liceul, a domnului Octavian Rusu”, a spus Ioan Lazăr.

Octavian Rusu nu a întrunit două treimi din numărul voturilor acordate de Consiliul de Administrație, rezultatul fiind șase la șase, după ce el nu a fost lăsat să voteze, a mai spus Lazăr.

”În ce țară trăim, dacă un șofer și o fostă colectivistă (n.r. care sunt consilieri locali la Teiuș), hotărăsc soarta unui dascăl cu 42 de ani de activitate în învățământ. Nu vreau să aduc atingere colectiviștilor pentru că și eu sunt de la țară, părinții au fost țărani cooperatori, dar nu cred că este normal ca aleșii locali să hotărască soarta unui dascăl”, a explicat Lazăr.

Totodată, el a declarat că Octavian Rusu are calificativ pe 2016-2017 acordat de IȘJ Alba, 92,5 puncte, foarte bine, nu a fost sancționat disciplinar niciodată, are contract de manager pe patru ani, din 2016, beneficiază de gradație de merit ca urmatelor rezultatelor foarte bune, are diplome pentru merite deosebite în învățământ.

”Noi considerăm că aceasta a fost o execuție politică. Nu vreau să cred că a fost vorba și de o răzbunare personală de teamă că domnul Rusu ar putea fi un posibil candidat pentru primăria Teiuș. Dacă este așa, sper că doamna inspector școlar general Marcela Dărămuș, în loc să fie părtașă și să execute această comandă politică, să judece cu raționament această hotărâre a Consiliului de Administrație, că totul stă în pixul dânsei, să nu ia în considerare această hotărâre. În caz contrar, domnul Rusu, a contactat o casă de avocatură și va acționa în judecată pe cei părtași”, a spus Ioan Lazăr.

În aceeași ședință a Consiliului de Administrație, a fost aprobată solicitarea unei profesoare de menținere în învățământ.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

14 Comentarii

Șică Mandolină 02.02.2018 at 13:32

Fara suparare domn’ Lazar dar omul are totusi 64 de ani… Ar cam fi vremea de pensionare pentru limita da varsta. Cum naiba sa promovam tineri daca noi tinem cu dintii de „fosile” si drept urmare ne trezim ca pleaca toti din tara.

Alegatorul 02.02.2018 at 14:14

Bai Mandolina, când o să ai tu 64 de ani o să fi zero barat. Respectă vârsta și nu fi……..

Tov. Lazar! 02.02.2018 at 14:44

Se pare ca nu vrei sa pricepi ca ALDE(un partid al “drojdiei” scurse din alte partide) e doar o remorca sau o carja a PSD-ului de care Dragnea se foloseste pt a-si implini visele personale si ale camarilei sale.

Solomon 02.02.2018 at 16:52

Dacă acum se declara liberal, sunt sigur ca nu a fost comunist. La 64 de ani acum, înainte de 89 a fost liberal adevărat și a preferat sa facă pușcărie pe vremea comuniștilor decât sa pupe ghiulul strămoșilor PSD. Pai atunci, de ce se milogește acum???? De ce plânge acum și de ce nu a plâns înainte de ‘89???

Popa Valentin 02.02.2018 at 17:20

Se pare ca voi nu vreți sa pricepeți ca Tariceanu – de dreapta, nu are loc lângă Dragnea – de stânga. Fariseism politic!!! Când insa politicul intra in scoli, spitale… BISERICI este grav.
Trist e faptul ca, in urma jocurilor politice murdare, exista victime colaterale. Si mai trist e faptul ca un om cu atâția ani vechime la catedră , are soarta hotărâtă de cineva sub pregătirea lui. Daca nu era legal, omul nu ar fi depus această solicitare. Oare cei de la ISJ s-au mai confruntat cu o așa situație? Oare cei care nu ați votat favorabil nu aveți mustrări de conștiința?

zorro 02.02.2018 at 17:39

Hopaaaa . …… galceava in Paradis …… Ce-i, neicusorilor, nu va mai ajung fonctiile? :)) In alta ordine de idei, eu cred ca Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic Teiuș a fost cel care l-a demis, nu psd-ul. Ce sa faceti, daca ati dorit sa controlati tot….. roata se invarte…. Respect Domnului Profesor pentru activitatea depusa si pentru varsta pe care o are.

Ionela 02.02.2018 at 19:00

Legea spune ca poate rămâne încă 3 ani peste vârsta de pensionare daca la nivelul scolii nu exista reducere de activitate. Probabil nu mai sunt ore suficiente pentru disciplina educație fizică si de aceea nu i-au aprobat continuitatea. Si fiul dansului parca este pe aceeasi disciplina la Teius si este normal sa rămână acesta si nu tatăl, care îndeplinește conditiile de pensionare. Si daca e sa fim corecți, el, marele liberal, a trecut la ALDE ca sa ramana pe funcție, că s-a cam invatat cu ea.

Mirel 02.02.2018 at 21:47

Atâta timp cat primarul prin interpuși intervine in treburile interne ale scolii nu e ok. Nu mai erau consilieri si de la alte partide ?Numai psd-isti ? Nu e bătător la ochi ca a fost vizat de cineva de mai sus? Bai, dascăli teiuseni, nu ziceți nimic? Atitudine ZERO. Unde e liderul de sindicat daca am citit ca omu îndeplinea toate criteriile? Așa va trebuie daca va lăsați conduși de păpușari. Va meritați soarta! La anul urmează altcineva… Si stați nepăsători! Bravo!

Horațiu 02.02.2018 at 22:30

Mai bine că așa se pot angaja și tineri care au aceeași facultate cu domn director. Pe lângă fiu-sau și nevasta pensionara tot aceeași ,,materie ” predă. Îl înțeleg și eu as fi vrut și pensie și salariile de director !!!

Consilier 02.02.2018 at 22:47

Pai din câte ne aducem aminte domnul director Tavi a fost consilierPNL apoi PDL, apoi PNL acum ALDE. Nu vorbim in nici un caz de traseism pentru pastrarea fotoliului de director, omul doar din convingere schimba partidele… O pensie frumoasă după atâția ani de activitate ii dorim 😁

Consilier 02.02.2018 at 22:51

I-mi cer scuze de o omisiune… Până în 1989 era responsabil UTC la Inspectoratul Școlar Județean

ZAU 03.02.2018 at 7:20

Hopa!
Se mănâncă lupii între ei!
Pofta buna

Bugetar 03.02.2018 at 18:06

Dece să nu poată cumula pensia cu salariul de director ? Tinerii care au pregătirea pentru postul lui sa meargă să lucreze necalificați sau să-i întrețină părinții. Domnul Director este o personalitate a Teiusului și merită din plin sa fie … Primar 😂

justitiarul 04.02.2018 at 11:33

Cu parere de rau dar acest individ de la Teius care se crede director pe viata nu a facut nimic pentru scoala asta.O facut numa politica si acum vrea sa ia piinea de la gura de la un om tinar.Sa mearga dreq la pensie comunist ce ii iel.Acum are timp sa se pupe cu lascu pe bot.Pensie usoara si lunga!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...