Ioan Lazăr, ALDE Alba: Comisia de Urbanism a aprobat dărâmarea blocului Turturica și construirea unei parcări supraetajate pe fonduri europene

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Ioan Lazăr, liderul ALDE Alba, a vorbit vineri în cadrul unei conferințe de presă despre aprobarea în comisia de urmanism, a dărâmării blocului Turturica și construirea unei parcări supraetajate, pe fonduri europene.

„După multe dispute și contre, s-a ținut comisia de urbanism și s-a aprobat, în unanimitate, demolarea imobilului. Eu zic că este o decizie bună, dar administrația trebuie să țină cont de cei care au locuit acolo și să îi despăgubească, pentru a putea să-și cumpere o altă locuință, având în vedere că oamenii care au locuit acolo sunt mai săraci.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Din câte am auzit unii au încheiat cu primăria și au fost de acord cu suma oferită. Ar mai fi ceva locatari care nu s-au înțeles, sunt în instanță, iar în locul blocului vechi și devastat , administrația locală să vină în folosul cetățeanului cu o parcare.

E nevoie de multe parcări în municipiu ca să nu se mai dea amenzi mari sau să se ridice mașinile. Se apropie și 1 decembrie, iar din ce vedem și știm, în anul centenarului, la Alba Iulia va veni foarte multă lume. Ar trebui ca administrația locală să aibă grijă ca Cetatea să nu fie blocată și să pună la dispoziția vizitatorilor parcări în afara orașului, de unde autobuze sau taximetre să transporte vizitatorii care vin să sărbătorească la Alba Iulia. Cred ca ar fi de mare interes și necesar acest lucru”, a spus Ioan Laz[r.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419