Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Lazăr, ALDE Alba: Cererea de suspendare a hotărârii CL Alba Iulia privind ridicarea mașinilor parcate ilegal pe spațiul public a fost RESPINSĂ de instanță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a anunțat, vineri în cadrul conferinței de presă, că în urma înfățișării de la sfârșitul lunii iunie, privind cererea de anulare a hotărârii CL Alba Iulia privind ridicarea mașinilor parcate ilegal pe spațiul public, instanța a respins acțiunea inițiată de dânsul.

„Nu vreau să fac nici un comentariu o hotărâre judecătorească, mi-o asum, dar o să facem contestație, o să facem apel, mai avem o cale de atac, dacă și acolo cererea ne va fi respinsă, eu mă voi lăsa păgubaș. Din discuțiile care le-am avut cu avocatul care m-a reprezentat, am înțeles că pledoaria avocatului de la Primărie a fost mai mult politică, acesta spunând că cel care a depus plângerea este președintele organizației ALDE. Dacă va fi respinsă la următoarea instanță, atunci poate se va trezi un cetățean simplu, care nu face politică, care nu este nici de la ALDE, nici de la PNL, nici de la PSD și va face același lucru. Nu este normal să ridici autoturismele în condițiile în care nu sunt amenajate locuri de parcare și să fie ridicate preferențial. Nu este normal ca dacă dorești să îl recuperezi, să plătești o astfel de sumă, care este foarte, foarte mare”, a declarat Ioan Lazăr.

Acesta explica la momentul deschiderii acțiunii că a luat această decizie deoarece administrația locală nu i-a răspuns în termen de 30 de zile la solicitarea de a revoca hotărârea CL. De asemenea, liderul ALDE a cerut, tot în instanță, suspendarea efectelor acestei hotărâri, până la soluționarea cauzei.

Ioan Lazăr a declarat că în opinia sa nu este corect să se aplice măsura ridicării autovehiculelor fără a crea noi locuri de parcare iar prețul stabilit tot de administraţia locală pentru restituirea autovehiculului este exagerat.

De asemenea, el a precizat că regulamentul stabilit de municipalitate încalcă o hotărâre de Guvern în care este specificat că ridicarea autovehiculelor reprezintă măsura tehnico-administrativă pe care numai poliţistul rutier o poate dispune, nu și polițistul local, așa cum se întâmplă în Alba Iulia.

Liderul ALDE Alba admite că cei care nu respectă reglementările legale în privința parcării autoturismului merită să fie amendați, însă consideră că noul Cod Rutier prevede sancțiuni suficient de dure pentru aceste cazuri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea