Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Florea: Noi nu facem pomeni electorale, noi îndreptăm o parte din greșelile făcute de vechea guvernare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Ioan Florea03Prim-vicepreședintele PSD Alba Ioan Florea a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre proiectul de lege privind amnistierea pensionarilor și a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcționarilor, cât și despre reducerea CAS-ului, una dintre punctele din programul de guvernare al USL.

Ioan Florea spune că Guvernul Ponta nu face pomeni electorale și îndreaptă o parte din greșelile fostei guvernări, iar amnistierea fiscală se adresează mamelor și pensionarilor cinstiți.

”Foarte mulți din opozanții noștri spun că noi facem încontinuu pomeni electorale. Noi îndreptăm o parte din greșelile făcute de vechea guvernare. Cred că nu are rost să le amintesc pe toate. S-a început cu reîntregirea salariaților de la stat și toate celelalte tăieri care le-a gestionat marele economist al țării, președintele României. Amnistierea fiscală se adresează pensionarilor cinstiți. A pensionarilor care au debite din cauza sistemului sau a altora care care nu depind de ei. Nu se adresează acelora care au depus acte false la dosar, ci acelora care au devenit debitori fără vina lor”, a spus acesta.

Măsura de reducere a CAS-ului este una benefică mediului privat și poate contribui la crearea locurilor de muncă, spune Florea. Acesta a dat exemplul Poștei din Alba, unde, dacă s-ar reduce CAS-ul, s-ar economi 36.000 lei lunar.

”Reducerea CAS-ului a fost un punct din programul de guvernare al USL, ca atare luând în considerare faptul că economia din ultimii doi ani a avut creștere, s-a trecut la realizarea acestui obiectiv. Suntem o țară cu CAS destul de mare, pe locul 8 în Uniune și reducerea CAS-ului înseamnă pentru un angajator o adevărată gură de oxigen (…) Pentru majoritatea firmelor reducerea CAS poate însemna și creșterea locurilor de muncă. Reducerea CAS-ului este o chestiune foarte bună pentru mediul economic”, a completat Florea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea