Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ioan Dîrzu: Sunt alături de Liviu Dragnea, un lider politic la care am găsit mereu sprijin atunci când cetăţenii din judeţ mi-au solicitat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După Revoluţia din decembrie 1989, unul dintre cele mai mari câştiguri obţinute de români a fost dreptul de a alege, de a decide cine să-i conducă şi cine să plece. Românii şi-au dorit să trăiască într-un stat democratic, iar sentinţa în cazul Liviu Dragnea, în opinia mea, pune sub semnul întrebării acest drept fundamental pentru o reală democraţie.

Dragnea DirzuÎntr-un stat democratic, prezenţa la vot nu poate fi considerată în nici un caz un folos necuvenit. Trebuie să recunoaştem că democraţia românească, pentru care mulţi şi-au dat viaţa în timpul revoluţiei este în pericol. Este un precedent periculos pentru România, pentru oricine doreşte să se implice într-o campanie electorală. Acest verdict poate afecta partidele care îndeamnă oamenii să vină la vot în alegeri, dacă această practică este condamnată.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Sunt alături de Liviu Dragnea, un lider politic care a dat mereu dovadă de profesionalism, la care am găsit mereu sprijin atunci când cetăţenii din judeţ mi-au solicitat să îi ajut în rezolvarea problemelor cu care se confruntă. Dacă Liviu Dragnea a săvârşit o faptă penală pentru că a îndemnat românii să vină la vot, atunci ar trebui să fie pedepsit şi cel care le-a spus românilor să nu voteze la referendum – Traian Băsescu.

Desigur că este vorba despre o decizie simbolică de condamnare a unei acţiuni politice, suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, iar pentru că a îndrăznit să facă acest gest Liviu Dragnea trebuie să suporte consecinţele. Dar să nu uităm că decizia de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu a fost luată de toţi liderii USL, toţi am făcut campanie şi nu regretăm nici o secundă că ne-am unit forţele pentru un scop comun. A fost o decizie luată de noi toţi împotriva unui regim dăunător pentru România, o decizie care a fost susţinută de 7,4 milioane de români al căror vot a fost anulat printr-o decizie politică, şi nu juridică, aşa cum era normal, a Curţii Constituţionale. Dacă îndemnând oamenii să vină la vot comiţi o faptă penală, atunci înseamnă că toate scrutinele din România de acum încolo vor avea de suferit, la fel şi democraţia din ţara noastră.

Să ne aducem aminte că, în anul 2012, când am iniţiat acţiunea de suspendare a preşedintelui Băsescu, PNL, alături de Liviu Dragnea, a fost alături de noi, a votat şi a susţinut necesitatea suspendării lui Băsescu. Mulţi dintre liberalii de atunci au ajuns în Parlament folosindu-se de votul celor 7,4 milioane de români de la referendum. Numai că liberalii de atunci au uitat mult prea repede de referendum, iar acum, afişându-şi laşitatea, îi cer lui Liviu Dragnea să plece, crezând că astfel vor ajunge mai repede la guvernare. Dar se înşeală amarnic! Noi suntem mai uniţi ca niciodată, alături de Liviu Dragnea, pentru că este nedrept ceea ce i se întâmplă şi democraţia este călcată în picioare!

Deputat Ioan Dîrzu, preşedinte PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea