Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu: Obiectivul principal este de a avea un guvern care să aplice programul de guvernare. Parlamentarii PSD și-au sistat plecările în străinătate

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parlamentarii PSD și-au sistat plecările în străinătate, de săptămânile viitoare, și și-au amânat concediile pentru a fi prezenți la moțiunea de cenzură și la formarea noului guvern. ”Obiectivul principal al Parlamentului României este de a avea un guvern eficient și care să pună în aplicare, în detaliu, programul de guvernare de care au nevoie toți românii” a spus, vineri, deputatul Ioan Dîrzu.

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a spus, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că săptămâna viitoare va fi una ”fierbinte” cu ”depunerea moțiunii de cenzură”, care speră să se voteze miercuri.

”Tocmai după decizia de ieri (n.r. joi) s-au anulat orice deplasări în străinătate, orice alte aspecte prin care ar fi posibil ca anumiți parlamentari să fie cuprinși în alte activități. Înțelegem cu toții că obiectivul principal al Parlamentului României este de a avea un guvern eficient și care să pună în aplicare, în detaliu, programul de guvernare de care au nevoie toți românii”, a spus Ioan Dîrzu.

Întrebat de jurnaliști dacă este ordin ca toți parlamentarii să fie prezenți săptămâna viitoare în Parlament, Ioan Dîrzu a răspuns că ”toată lumea trebuie să fie prezentă”, iar ”focusarea pentru momentul moțiunii” i se pare foarte importantă.

Întrebat din nou dacă au fost sistate toate deplasările aleșilor PSD, Ioan Dîrzu a răspuns afirmativ. ”Săptămânile viitoare, da, și amânarea concediilor pentru perioada de vacanță în așa fel încât colegii noștri parlamentari să fie prezenți la munca de zi cu zi pe care trebuie să o facă fiecare”, a explicat Dîrzu.  

Prezent la aceeași conferință de presă, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat că i se pare normal să fie sistate astfel de activități.  

”Și mie mi se pare normal să fie sistate toate activitățile, toată lumea trebuie să se concentreze pe formarea noului guvern pentru că e ceva de importanță națională, e vorba de guvernul țării, nu de alegeri în partid”, a spus Lazăr.

Întrebat, după conferința de presă, dacă există un ordin dat de conducerea ALDE pentru sistarea deplasărilor, Ioan Lazăr a răspuns că nu are cunoștință de așa ceva, dar este convins că toți parlamentarii ”sunt conștienți că trebuie să stea pe poziții”.

Președintele PSD, Ioan Dîrzu, a mai spus că ar fi fost corect ca Sorin Grindeanu să se retragă din funcția de premier după prima ședință a CEx.

”Eu cred că ar fi fost corect, util, ca premierul Sorin Grindeanu, după prima ședință a Comitetului Executiv Național să se retragă de pe această funcție, iar PSD să vină cu alt premier. Nu s-a ajuns la această măsură. Ați văzut, votul CEx de ieri (n.r. joi), a fost în unanimitate, foarte mulți președinți de organizații și-au spus punctul de vedere și vreau să transmit și eu același lucru. PSD este unit, este o familie mare, puternică, oameni profesioniști cu înțelegeri și colaborări făcute foarte bine cu colegii din ALDE”, a spus Ioan Dîrzu.

Întrebat ce șanse are moțiunea de cenzură să treacă, în contextul în care Victor Ponta a anunțat că va iniția un grup care să se opună, Ioan Dîrzu s-a arătat sigur că va trece, deoarece Coaliția PSD și ALDE funcționează și este unită.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea USR Unirea începe un nou capitol. Este un moment crucial pentru comuna noastră, un timp în care fiecare pas pe care îl facem este o schimbare pentru viitorul nostru și al copiilor noștri. În acest spirit, filiala locală USR Unirea, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea