Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu, despre discursul lui Sturzu de la Congresul PSD: Așa este când se ard niște etape

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a spus, joi, referitor la discursul deputatului Mihai Sturzu de la Congresul PSD, în care acesta a cerut ca scrutinul prin care Liviu Dragnea a fost ales președinte al partidului să nu fie validat, că nu a fost unul foarte inspirat, iar astfel de discuții trebuiau purtate în interiorul partidului.

conferinta PSD01Așa este când se ard niște etape politice. Așa este când este luat cineva și pus în fruntea unei organizații pe care nu știe să o țină, să muncească, să o construiască. V-aș face diferența între Victor Negrescu și Mihai Sturzu. Victor cu PES Activists și Sturzu cu organizația de tineret a PSD. A fost pus în fruntea unei organizații și nu a știe ce să facă cu ea”, a afirmat Dîrzu.

Mihai Sturzu, candidat la funcția de vicepreședinte PSD, le-a propus delegaților la Congresul extraordinar al social-democraților să nu valideze rezultatele alegerilor pentru funcția de președinte al partidului, argumentând faptul că acestea au fost alegeri „cu un singur candidat”, PSD având însă posibilitatea de a oferi cel puțin doi candidați pentru poziția de lider.

„Săptămâna trecută am avut alegeri cu un singur candidat. Domnul Ion Iliescu a asociat acest tip de alegeri cu cel din perioada lui Ceaușescu și bine a făcut. Evident că nu am ce să reproșez domnului Dragnea. Omul a candidat, și-a asumat funcția. Vreau să le reproșez că nu au avut curaj sau nu au știut să ducă până la capăt candidatura celor care nu au candidat pentru că astfel ne-au pus pe noi în situația în care am avut un singur candidat. (…) Acest Congres trebuie să valideze alegerile de săptămâna trecută, adică să valideze comuniștii. Vă propun ca acest Congres să nu valideze alegerile, fiindcă sunt convins că PSD ar putea da minim doi candidați la președinție și sigur se vor găsi 500.000 de oameni care să vină la vot și atunci vom face un puternic gest împotriva comunismului”, a spus acesta, duminică, în discursul său.

Acesta a adăugat că social-democrații trebuie să își asume faptul că nu sunt perfecți.

„Trebuie să avem curaj să spunem că nu am fost perfecți și suntem datori tinerilor din România să le cerem iertare pentru (…) mineriadele din ’90, pentru oamenii care au suferit atunci. (…) Echitatea într-un partid înseamnă o dezbatere corectă, în care să fim cu toții egali, în care fiecare punct de vedere să fie ascultat și nu cumva să uităm cine suntem și să luăm decizii seara, la restaurant, într-un grup restrâns, iar a doua zi la ședință să se vină să se comunice ce decizii s-au luat”, a spus acesta.

La Congresul extraordinar al PSD de duminică, Liviu Dragnea a fost validat președinte al social-democraților, cu unanimitate de voturi.

Foto arhiva 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea