Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ioan Daniel Barbu, dascăl în Teiuș și Alba Iulia, pentru a doua oară consecutiv în finala “Ligii Profesorilor Excepționali”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Ioan Daniel Barbu, dascăl de istorie la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia și la Liceul Teoretic Teiuș, s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în finala ”Ligii Profesorilor Excepționali” ce se desfășoară în perioada 27 aprilie – 21  iunie.

Barbu - dascal01În urma voturilor online la nivel național, până pe 7 iunie inclusiv, din primii 30 de clasați, printre care se află și profesorul din județul Alba, vor fi selectate, de către o comisie special creată, zece dintre cele mai relevante profiluri.

Regulamentul concursului

Concursul se adresează tuturor învățătorilor și profesorilor de la clasele I la a XII-a,  care s-au remarcat de-a lungul carierei prin folosirea unor metode de predare ce au avut rezultate notabile, prin  implicarea în viața comunității, realizări în afara școlii, prin  recunoașterea meritelor de către elevi, părinți sau colegi. Criteriile de înscriere includ şi preocuparea continuă pentru formare, încurajarea și susținerea elevilor aflați în situații dificile, implicarea în activități caritabile și, nu în ultimul rând, descoperirea și îndrumarea elevilor talentați care au probat, prin rezultate, dăruirea și talentul dascălilor pe care i-au avut.

Pentru a intra în concurs, profesorii s-au putut înscrie pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro, prin completarea formularului de mai jos şi trimiterea documentelor care să susţină candidatura, alături de o descriere a activităţii desfăşurate.

În urma voturilor online la nivel naţional, din primii 30 de clasaţi vor fi selectate, 10 dintre cele mai relevante profiluri. Comunicarea clasamentului și acordarea premiilor se va face într-o emisiune televizată, de impact naţional.

Calendarul  concursului

1.27.04 – 24.05 – etapa 1 – înscriere;

  1. 25.05 – 31.05—etapa 2 – selecția, de către o comisie, a 30 de profesori care vor intra în etapa a treia de desfășurare a concursului;
  2. 01.06 – 07.06 —etapa 3 – vot on-line si selectia a 10 profesori;
  3. 08.06 –21.06 etapa 4 – votul final si premierea câștigătorilor;

Campania își propune recunoașterea meritelor acelor cadre didactice care onorează, prin rezultatele și implicarea lor, nobila misiune de formator de minți și conștiințe. Inițiativa Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este și o contribuție pentru redarea demnității unei profesii care contribuie decisiv la formarea viitorului României. “În ultimii ani am asistat, prin generalizare, la incriminarea nedreaptă și neîntemeiată a unei categorii întregi, cea a profesorilor. În calitate de profesor urmăresc cu atenție toate aceste evoluții și recunosc că am ajuns să fiu preocupat de imaginea dascălilor și de recunoașterea rolului lor în societate. Nu există categorie mai afectată deopotrivă de criza, lipsa de respect pentru intelectuali și incompetența leadershipului politic. Însă a venit și momentul reconstrucției”, a notat profesorul Dan Voiculescu, pe blogul său.

“Sunt multe criterii importante prin care vom evalua profesorii care participă în acest an la Liga Profesorilor Exceptionali: modul în care au susținut copiii de-a lungul întregii lor cariere, modul în care s-au implicat în activitatea socială, modul în care s-au format, au crescut, au evoluat ca profesori, cât de respectați sunt, atât de copii pe care îi educă cât și de părinții acestora”, spune Trisi Cristea, directorul Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Toți cei zece finaliști ai Ligii profesorilor excepționali sunt câștigători. Profesorii vor fi implicați, timp de un an, până la următoarea ediție, în activități speciale, vor avea acces la materiale și evenimente de interes și vor fi sprijiniți în misiunea lor.

Organizat de către Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Fisher International și aflat la cea de a doua editie,”Liga Profesorilor Excepționali” este o recunoaștere a contribuției pe care profesorii o au, neîncetat, la evoluția societății în care trăim.

daniel-barbuBarbu Ioan Daniel, este absolvent al Universităţii din Oradea, specializarea Istorie Geografie, Promoția 2005.

Între 2005-2007 a urmat studii masterale, Istoria vestului românesc în context național și internațional, în cadrul aceleași universități.

Și-a început activitatea didactică la Şcoala cu cls. I-VIII Cisteiu de Mureș, apoi între 2007- 2012 și-a desfășurat activitatea ca profesor titular la Şcoala Gimnazială „Simion Lazăr” Lunca Mureşului. Încă de la începutul activităţii la catedră s-a făcut remarcat prin nenumărate premii în diverse concursuri locale şi naţionale, însă și prin proiectele în care se implică şi îi implică şi pe elevii săi, dar și prin relaţia pe care o are cu elevii, părinţii şi colegii.

Acesta merge pe ideea că poate influenţa enorm tinerii cu puterea exemplului personal și susţine că va reuşi să formeze tineri responsabili, educaţi, care să înţeleagă către ce se îndreaptă omenirea şi vor şti astfel să-şi croiască drum spre un viitor bun pentru ei şi pentru noi, ceilalţi.

Obiectivul său nu este de a le umple elevilor memoria cu informaţii inutile, ci de a forma personalităţi, oameni capabili să se adapteze la schimbările societăţii contemporane, care să facă faţă provocărilor ei, să înveţe permanent, să trăiască frumos și să lase un semn deosebit al trecerii lor. Crede că menirea unui profesor este teribil de grea, deoarece el trebuie să formeze personalităţi, iar în timpurile contemporane tinerii au dezvoltat caractere puternice, pe care îţi trebuie multă răbdare, înţelegere, dorinţă şi putere de muncă pentru a le forma în sensul cerut de societate.

Campania Liga Profesorilor Excepţionali îşi propune recunoașterea meritelor acelor dascăli care onorează, prin rezultatele și implicarea lor, această nobilă misiune. Sute de profesori s-au înscris în liga celor mai buni, din care 30 de profesori valoroși au rămas în concurs, printre ei aflându-se și profesorul Barbu Ioan Daniel. Acum este la a doua participare consecutivă în cadrul campaniei, are nevoie de voturile noastre pentru a câștiga.

Pentru a-l susține puteți accesa linkul http://www.fundatiadanvoiculescu.ro/2015/05/barbu-ioan-daniel/ și votați până la data de 7 iunie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea