Investitorii de la fabrica Mercedes din Sebeș, Star Assembly nu mai pot susține amenajarea pistei de biciclete pentru propriii angajați

Investitorii de la fabrica Mercedes din Sebeș, Star Assembly nu mai pot susține amenajarea pistei de biciclete pentru propriii angajați.

Consilierii locali din Sebeș au aprobat, recent, revocarea unei hotărâri prin care își dădeau acordul pentru construirea unei piste de biciclete de către investitorii germani de la Star Assembly pe strada Augustin Bena din municipiu.

La începutul anului cei de la Star Assembly au depus la Primăria Sebeș o adresă prin care aduceau la cunoștință faptul că societatea nu mai poate susține efectuarea lucrărilor de amenajare trotuar și pistă de biciclete pe tronsonul de stradă Augustin Bena, începând cu sensul giratoriu din proximitatea supermarketului Kaufland, pe direcția de mers dreapta, până la strada Investitorilor și ulterior până la investiția Reman.

Prin urmare, a fost revocată hotărârea de consiliu local nr. 98/2018 privind acordul CL Sebeș pentru efectuarea lucrărilor. Investitorul german Daimler, prezent în Sebeș cu fabricile Star Assembly și Star Transmission, a cerut în urmă cu aproximativ un an acordul autorităților locale să amenajeze pe cheltuială proprie trotuarul și pista de biciclete pe o porțiune de drum de circa un kilometru pentru a facilita accesul propriilor angajați în zona industrială. ”(…) tronsonul de la sensul giratoriu din proximitatea Kaufland, pe direcţia de mers dreapta, până la strada Investitorilor este o zonă nesigură pentru circulaţia angajaților din zona SC STAR ASSEMBLY SRL Sebeş.

Costurile acestor lucrări vor fi suportate și realizate în întregime de către SC STAR ASSEMBLY SRL Sebeş”, se arăta în adresa depusă de investitorii germani la sediul Primăriei Sebeș în februarie 2018.

”Odată cu creşterea producţiei de asamblare a cutiilor de viteză, compania Daimler va avea un personal de aproximativ 1000 de persoane, dintre care majoritatea sunt cetățeni ai municipiului Sebeş. Astfel, pentru a facilita accestul acestora în zona industrială în condiţii de siguranţă, este necesară amenajarea unui trotuar și a unei piste de biciclete pe strada Augustin Bena, începând cu sensul giratoriu din proximitatea Kaufland, pe direcţia de mers dreapta, până la strada Investitorilor. (…)”, se mai spunea în expunerea de motive a proiectului pus pe masa consilierilor locali, chemați să-și dea acordul privind efectuarea acestor lucrări de către S.C. Star Assembly S.R.L.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...