Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Investiţiile în reţele telecom din zona rurală primesc finanțare de 20 de milioane de euro de la Ministerul Agriculturii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ministerul agriculturiiIMM-urile care activează în domeniul comunicaţiilor pot depune la Ministerul Agriculturi, până la 11 aprilie, cereri de finanţare pentru dezvoltarea infrastructurii în bandă largă (broadband) în zonele rurale neacoperite de reţelele operatorilor telecom.

MADR a lansat în data de 17 februarie 2014 sesiunea de depunere a cererilor de finanțare aferente submăsurii 322e) „Investiții privind infrastructura de broadband în spațiul rural”.

Prin această submăsură sunt sprijinite investițiile care vizează crearea sau modernizarea rețelei de comunicații electronice de acces (last mile), aceasta reprezentând o componentă obligatorie în cadrul proiectelor aferente submăsurii 322e). De asemenea, vor putea fi sprijinite și investițiile care vizează crearea rețelei de distribuție (backhaul) acolo unde aceasta nu este prezentă, în vederea asigurării funcționalității buclei locale (last mile).

Rețelele create vor trebui să asigure o viteză de transfer de minimum 1 Mbps partajat pentru persoane fizice, respectiv de minimum 4 Mbps partajat pentru persoane juridice.

Alocarea financiară aferentă acestei submăsuri este de 20.244.384 milioane euro, numărul estimat de proiecte ce vor putea fi finanțate fiind de aproximativ 100”, se arată într-un comunicat de presă transmis de minister.

Reprezentanții MADR precizează că beneficiarii eligibili sunt agenții economici care se încadrează în categoria IMM-urilor conform Legii nr. 346/2004, aceștia putând obține o finanțare de până la maximum 200.000 euro/beneficiar în conformitate cu prevederile legale privind ajutorul „de minimis”.

Intensitatea ajutorului public nerambursabil va fi de până la 90% din totalul cheltuielilor eligibile, neputând depăși plafonul menționat anterior de 200.000 euro/beneficiar.

Aria de eligibilitate a submăsurii este reprezentată de un număr de 1650 localități rurale „zone albe” de pe întreg teritoriul României (comune și sate componente în cadrul cărora nu este prezentă rețeaua de acces și/sau rețeaua de distribuție, care să respecte criteriile tehnice de viteză menționate anterior).

Perioada de depunere a proiectelor se va încheia pe 11 aprilie 2014, contractarea urmând a fi finalizată până la 30 iunie 2014.

Informațiile necesare în vederea întocmirii și depunerii dosarului cererii de finanțare se regăsesc pe site-ul Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) http://www.apdrp.ro/ – secțiunea: Investiții PNDR – Măsura 322 e).

Atragem atenția potențialilor beneficiari asupra necesității obținerii avizului tehnic pentru Studiul de Fezabilitate/Memoriul Justificativ care va face parte din dosarul cererii de finanțare, emis de către Institutul Național de Studii și Cercetări pentru Comunicații (http://www.inscc.ro/) conform procedurii indicate la adresa web indicată mai sus”, se mai arată în comunicatul MADR.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 Această informare este efectuată de: SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea