Rămâi conectat

Ştirea zilei

Investiții de aproape 10 milioane de euro pentru reabilitări și aparatură medicală, în ultimii șapte ani, la Spitalul din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Aproape zece milioane de euro au fost alocați în ultimii șapte ani la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, bani cu care au fost modernizate mai multe secții și a fost achiziționată aparatura medicală performantă, a spus, luni, la conferința de încheiere a mandatului, ec. Nicoleta Coșarcă.

În ultimii șapte ani, sub mandatul Nicoletei Coșarcă, s-au reabilitat total mai multe secții, între care Oncologia, Anestezia și Terapia Intensivă, Chirurgia, Radiologia, Laboratorul de analize medicale, Gastroenterologia, Nefrologia, compartimentul de Diabet, Unitatea de Primiri Urgențe, stomatologia din cadrul UPU, Urologia, Medicina Internă, Farmacia dar și spălătoria și blocul alimentar.

”Pentru mine a fost o provocare această perioadă, o onoare să fac parte din această echipă și un privilegiu de a utiliza bani puși la dispoziție de Consiliul Județean, în momentul în care s-au convins că folosim resursele materiale alocate în scopuri corecte”, a spus Nicoleta Coșarcă, luni, în cadrul unei conferințe de presă organizate cu ocazia încheierii mandatului său, întrucât a împlinit vârsta de pensionare.

Pentru reparații capitale, modernizări și achiziționarea de aparatură performantă au fost cheltuiți, în acești șapte ani, aproape 10 milioane de euro, majoritatea banilor provenind de la Consiliul Județean Alba, în subordinea căruia se află spitalul. Restul banilor au fost din sponsorizări ale unor oameni de afaceri din Alba.

Conducerea Spitalului va fi preluată de ec. Diana Mârza, director financiar-contabil, care a câștigat concursul organizat de Consiliul Județean Alba.

”Mulțumesc doamnei manager, pentru efortul depus în această perioadă, alături de care am muncit șapte ani. Am dus aceste proiecte cu un efort foarte mare. Îi mulțumesc pentru drumul neted pe care i l-a dat spitalului, de pe care, clar, nu ne vom putea abate. Am concurat pentru acest post pentru continuitate, pentru a duce la îndeplinire toate proiectele începute în acest spital”, a spus ec. Diana Mârza.

Noul manager a declarat că investițiile în spital vor continua, o parte dintre ele urmând să fie finanțate din fonduri europene.

Unul dintre cele mai importante proiecte este reabilitarea energetică a spitalului, contract cu finanțare europeană în valoare de 15 milioane de lei, care a fost semnat. Acesta va fi finalizat până în 2021.

Al doilea proiect important, cu finanțare europeană, este extinderea și dotarea UPU, valoarea acestuia fiind de 1,5 milioane de euro.

Totodată, este vizată relocarea ambulatoriului, care în momentul de față funcționează într-o clădire aflată la câteva sute de metri de spital. Pentru mutarea ambulatoriului este necesară extinderea, modernizarea și dotarea unor corpuri de clădire din spital. Și pentru acest proiect sunt vizați bani europeni.

De asemenea, alt proiect este construcția unei noi secții de psihiatrie, în curtea spitalului, pentru care s-a alocat finanțare de la Compania Națională de Investiții.

Și alte secții vor fi reabilitate, în următorii patru ani, potrivit noului manager, majoritatea cu bani de la Consiliul Județean Alba, între care se numără Cardiologia, Pediatria, Oftalmologia, secția de Recuperare, blocul operator, secția de obstetrică ginecologie, neonatologia și ortopedia.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea