Rămâi conectat

Politică Administrație

Investiție de 400.000 de euro pentru reducerea deversării de nutrienţi în sursele de apă, în localitatea Sântimbru

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii județeni din Alba vor vota joi, 18 octombrie, în cadrul ședinței ordinare, un proiect de hotărâre privind Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” în localitatea Sântimbru.

Obiectivul principal al Proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” este reducerea deversării de nutrienţi în sursele de apă şi promovarea unei schimbări de comportament prin întărirea capacităţii instituţionale şi de reglementare, precum şi prin acţiuni cu rol demonstrativ la nivelul localităţilor şi, prin urmare, sprijinirea Guvernului României în vederea satisfacerii cerinţelor U.E. în domeniul protecţiei apei.

Finanţarea obiectivului de investiţii se face dintr-un împrumut de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare asigurat conform prevederilor Ordonanţie de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 prin datoria publică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 109/2008, cu modificările ulterioare, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie în buget precum şi de la bugetul local, conform programelor de investiţii publice aprobate conform legii.

A fost întocmit şi transmis de către Ministerul Mediuluii şi Pădurilor, unitatea de Management al Proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”, Actul Adiţional nr. 1 la Convenţia de Colaborare prin care se propun urmăroarele valori:

Total investiţie 430.504 în echivalent euro, din care:

Banca Mondială – 407.204 în echivalent euro

Consiliul judeţean Alba – 20.875 în echivalent euro

Consiliul local Sântimbru – 2.425 în echivalent euro

iniţierea proiectului de hotărâre privind aprobarea Actului Adiţional nr. 1 la Convenţiei de colaborare încheiată între Ministerul Mediului, Consiliul Judeţean Alba şi Consiliul Local al Comunei Sintimbru referitoare la implementarea comună a Proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”.

Titular – Ministerul Mediului şi Pădurilor Beneficiar – Consiliul local Sântimbru, judeţul Alba Amplasament – comuna Sântimbru, judeţul Alba Indicatori tehnico-economici:

-Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) – 1.593 mii lei ( în preţuri valabile la 19 aprilie 2011 – 1 euro=4,091 lei) din care construcţii montaj 846 mii lei.

Capacităţi – Total: capacitate stocare şi compostare – 2.000 t/an suprafaţa necesară – 2.500 m.c

Durata de realizare a investiţiei       3 luni

Valoarea se va actualiza potrivit evoluţiei ulterioare a preţurilor.

“EXPUNERE DE MOTIVE la proiectul de hotărâre privind aprobarea Actului Adiţional nr.l la Convenţia de Colaborare încheiată între Ministerul Mediului, Consiliul Judeţean Alba şi Consiliul Local al Comunei Sintimbru pentru implementarea proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”

La data de 30.06.2009 a fost semnată Convenţia de Colaborare încheiată între Ministerul Mediului, Consiliul Judeţean Alba şi Consiliul Local al Comunei Sintimbru pentru implementarea Proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”, aceasta fiind aprobată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 95 din 25.06,2009. Cu scrisoarea nr. 202379/UMP/25.09.2012, Ministerul Mediului şi Pădurilor a transmis Actul Adiţional nr. 1 la Convenţia de Colaborare între Ministerul Mediului, Consiliul Judeţean Alba şi Consiliul Local al Comunei Sintimbru pentru implementarea proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” prin care se propune actualizarea valorilor estmative ce au fost stabilite în anul 2006, valorile actuale propuse sunt cuprinse în Anexa nr. 2 la Actul Adiţional nr. 1 şi anume:

-valoare totală proiect este 430.504 euro echivalent în loc de 328.500 euro echivalent, din care cofinanţarea din partea Consiliului Judeţean Alba este 20.875 euro echivalent în loc de 14.650 euro echivalent.”

 foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea