Rămâi conectat

Ştirea zilei

Investiţie de 1,4 milioane de lei din bani europeni la Poarta Raiului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consiliul Judeţean Alba a atribuit contractul ”Realizare Centrul de Vizitare de la Poarta Raiului și a panourilor de informare”. Câștigătoarea licitației deschise a fost declarată firma SC Constructus SA cu prețul de 1.413.276 lei fără TVA (valoarea estimată a construcției, conform finanțării europene era de 2.065.763 lei fără TVA).

VIDEO: Biodiversitea din siturile “Frumoasa”, de pe Valea Sebeșului, obiectul unui film documentarEste vorba despre construcția unui centru de vizitare în suprafață de 350 de metri pătrați care va respecta arhitectura specifică zonei (prin design dar și prin materialele folosite: lemn, piatră). Elementul central al clădirii va fi reprezentat de o sală de expoziție unde vor fi amplasate 11 diorame. Acestea sunt reprezentări ecologice și biogeografice care evocă vizual viața sălbatică din sit. În mod concret, speciile de plante și animale sunt montate pe substraturi și decoruri care mimează mediul lor natural de viață, cu contribuția fundalului și a elementelor de butaforie.

În curtea centrului de vizitare, pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați vor fi realizate 6 centre expoziționale exterioare. Este vorba despre reconstrucția unor colțuri din natură unde se poate explica vizitatorilor cum s-au format, cum au evoluat și cum se pot menține o serie de habitate naturale specifice zonei.

Panourile de informare, în număr de 24, vor fi amplasate în fiecare dintre cele 24 de localități care se află pe suprafața celor două situri (Brezoi, Câineni Mari, Mălaia, Voineasa, Boița, Cisnădie, Cristian, Gura Râului, Jina, Orlat, Poplaca, Rășinari, Râu Sadului, Sadu, Săliște, Tălmaciu, Tilișca, Cugir, Pianu de Sus, Șugag, Beriu, Orăștioara de Sus, Petrila, Petroșani). De asemenea, în cadrul acestui contract vor mai fi amplasate: un panou temporar și o placă permanentă. Termenul de execuție este de șase luni.

Aria Naturală Protejată “Frumoasa” are o suprafaţă de peste 137.000 de hectare şi se întinde în judeţele Alba, Hunedoara, Sibiu şi Vâlcea, iar pe cuprinsul său se află mai multe specii de faună şi floră protejate de lege. Aria Naturală Protejată “Frumoasa” este inclusă în Reţeaua Ecologică Europeană Natura 2000.

Consiliul Judeţean Alba derulează un proiect european axat pe managementul a două arii naturale din Munţii Sebeşului. Este vorba despre proiectul “Managementul integrat al siturilor ROSCI0085 Frumoasa şi ROSPA0043 Frumoasa” având ca obiectiv general asigurarea unui management conservativ integrat al siturilor ROSCI0085 Frumoasa și ROSPA 0043 Frumoasa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea