Rămâi conectat

Curier Județean

Între 23-25 iunie: Festivalul “Bikers Party Alba Iulia” – o sărbătoare a tuturor iubitorilor “monștrilor” pe două roți. Programul evenimentului

Publicat

în

Festivalul reunește la Alba Iulia membrii cluburilor de motociclism din întreaga țară, cărora li se vor adăuga și alți invitați, într-o sărbătoare a tuturor iubitorilor “monștrilor” pe două roți.

”Scopul festivalului este campania caritabilă destinată Centrului Maria Beatrice Alba Iulia, unde mulți copii cu dizabilități și accidentați din întreaga țară sunt tratați in cele mai bune condiții. De aceea prin această campanie încercăm să ajutăm cu sprijinul fiecăruia, la dotarea cu echipament terapeutic de care au nevoie”, spun organizatorii.

Manifestarea este structurata pe trei zile in care peste 1500 de motociclisti se vor intalni la Alba Iulia, unde vor avea loc parade ale motocicletelor – “campaniile de constientizare a motociclistilor in trafic”, costumelor și dotarilor auxiliare, jocuri si concursuri interactive, concerte si recitaluri ale unor formatii rock din Romania. Festivaluri de acest gen au loc de mai multi ani in alte orase din Romania (Bucuresti, Sibiu, Cluj-Napoca, Ghiorgheni, Bacau, Oradea, Zalau etc. ), unde au capatat o adevarata traditie.

Elit - Gustul Desăvârșit

”BIKERS PARTY ALBA IULIA 2017 este un eveniment deosebit de spectaculos, care va atrage prin ineditul si frumusetea sa categorii de populatie foarte diversificate, de toate varstele. Anticipam prezenta zilnica a unui numar mare de persoane, care vor putea admira motocicletele, noi sau old-timere, viu colorate sau cromate, cu forme clasice sau futuriste, o sursa nesfarsita de atractie pentru orice varsta. Concursurile si demonstratiile de indemanare care vor avea loc zilnic vor incanta invitatii si vor da un plus de spectaculozitate evenimentului. Participarea publicului larg alaturi de motociclisti are ca scop crearea unei atmosfere plina de sarbatoare, de un dinamism si culoare cu totul deosebite. Cel mai spectaculos moment al acestei manifestari va fi parada motociclistilor prin orasul nostru. Speram ca a doua editie BIKERS PARTY ALBA IULIA 2017 sa fie un succes si mai mare ca si prima editie, de aceea ne propunem sa facem din acesta cel mai mare festival din Romania, in “Cetatea Marii Uniri “si un punct de reper pentru toti motociclistii din Europa”, a explicat reprezentantul clubului de motociclism Alba Riders.

*DESFASURARE BIKERS PARTY ALBA IULIA 2017

Vineri 23 iunie 2017, festivalul va incepe la ora 11 cu deschiderea portilor in asteptarea membrilor cluburilor de motociclism din tara si a tuturor invitatilor. Acestia vor fi primiti de reprezentantii clubului de motociclism “Alba Riders“ si vor fi intimpinati cu slanina si tuica la Pensiune Drumul Dragostei. Ziua de vineri va continua cu concursuri care se va incheia cu concerte .

Sambata 24 iunie 2017, va avea loc parada festivalului. Unde se preconizează un numar foarte mare de motociclisti care se vor alinia la iesirea din camping, de unde vor veni spre Alba Iulia, traversand orasul. Dupa aceea, coloana de motociclisti se va intoarce la Drumul Dragostei, unde vor fi organizate concursuri distractive. Seara, pe scena special amenajata vor avea loc concerte, urmate de party.

Duminca 25 iunie 2017, la ora 11: 00 se va inchide evenimentul.

PROGRAM FESTIVAL BIKERS PARTY ALBA 2017                                            

*VINERI 23 IUNIE                

11:00 Deschiderea portilor; Concursuri moto
17:00 Concursuri distractive
19:00 Dechiderea concertelor
20:00 Concert Sanctuar
21:00 Decernarea premilor
22:00 Concert Wild Angels (Andy Ghost)
23:00 Concert Magica
1:00 Program liniste

*SAMBATA 24 IUNIE                                

12:00 Parada moto(constientizare a motociclistilor in trafic)
15:00 Concurs custom
16:00 Concursuri distractive
19:00 Deschiderea concertelor
21:00 Decernarea premilor
20:00 Concert Ataria
22:00 Concert Krepuscul
23:00 Concert KEMPES Erotic Show 18+
01:00 Program liniste

*DUMINICA 25 IUNIE                         

11:00 Inchiderea oficiala a evenimentului

Programul poate suferi modificari pe parcursul evenimentului sau in timpul acestuia, functie de diverse imprejurari


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

VIDEO| Concert emoționant La Biserica Evanghelică din Sebeș pentru a-l omagia pe Carl Filtsch, care a încântat 200 de copii

Publicat

în

Concert emoționant La Biserica Evanghelică din Sebeș pentru a-l omagia pe Carl Filtsch, care a încântat 200 de copii

Vineri, 27 mai 2022, la Sebeș a avut loc un impresionant concert educativ menit să îl omagieze pe Carl Filtsch, micul geniu al muzicii clasice născut în vechiul burg săsesc, în anul 1830. Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a invitat toate școlile din localitate să participe la un eveniment care le-a fost dedicat și care a avut ca scop promovarea emoționantei povești a lui Carl Filtsch în rândul elevilor. Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor și preotul Alfred Dahinten au adus un omagiu la statuia lui Carl Fitsch, situată pe bulevardul Lucian Blaga din Sebeș, pe aleea din vecinătatea Bisericii Evanghelice.

Concert educativ s-a numit „Harmony of sounds” și a fost atent pregătit de muzicienii: Emma Damian – flaut, Alexandra Pamfilie – pian, Radu Besliu – clarinet, Mihaela Roșiu – vioară, Alina Cozma – vioară, Irene Marc – violă, Darius Clamba – violoncel, Tabea Bebeșelea – flaut, Alexandra Diaconu – flaut, Beatriz Marc – flaut, Petru Mazilu – pian, Ovidiu Borz – fagot, Paul Pienariu – cajon. Repertoriul a inclus: „10000 Reasons” – Matt Redman, „Amazing Grace” – Sergiu Strete, „Pilgrim” – autor necunoscut, aranjament Laurențiu Muntean, „Overcomer” – Daniel Ardelean, „Cornerstone” – Bradley Knight, „Greatness” – Daniel Petrean și Laurențiu Muntean.

Elit - Gustul Desăvârșit

Muzicianul Carl Filtsch (1830-1845) s-a născut la Sebeș și este considerat unul dintre cei mai mari pianiști ai secolului al XIX-lea și cel mai strălucit discipol al marilor compozitori Frédéric Chopin și Franz Liszt. Deși s-a stins la o vârstă fragedă (15 ani), Carl Filtsch s-a remarcat în viața culturală a vremii sale, în cele mai importante centre ale Europei: Budapesta, Viena, Wiesbaden, Baden-Baden, Paris și Londra. Monumentul său funerar, dăltuit în marmură, se găseşte în cimitirul San Michele din Veneţia.

Carl Filtsch, care a început să improvizeze la pian de la o vârstă fragedă, a lăsat în urma sa opt compoziţii proprii, dintre care unele au fost publicate pentru prima dată la Londra, în 1843. El a compus şi un concert pentru pian, care, din păcate, s-a pierdut. În ciuda influenţelor uşor de recunoscut ale profesorilor săi, în lucrările sale se oglindesc o maturitate timpurie şi un talent remarcabil. Dintre compoziţiile sale amintim: „Choral 1839″, „Romanze ohne Worte 1840″, „Barcarolle”, „Mazurka”, „Impromptu in Ges – Dur 1843″, „Impromptu inb – Moll 1843″, „Introduction und Variationen Op.2″, „Lebewohl von Venedig (Adieu)”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Beneficiarii Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” din Alba Iulia au vizitat mai multe obiective religioase din județul Alba

Publicat

în

FOTO| Beneficiarii Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” din Alba Iulia au vizitat mai multe obiective religioase din județul Alba

Beneficiarii Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” din Alba Iulia au luat parte, joi, 26 mai, la un pelerinaj organizat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în colaborare cu Direcția pentru Asistență Socială Alba. De data aceasta, 16 beneficiari, cu vârste cuprinse între 28 și 73 de ani au vizitat mai multe obiective religioase din județul Alba.

În prima parte a zilei, excursioniștii au poposit la Mănăstirea cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, de la Râmeț. Aici, beneficiarii s-au închinat la racla cu moaștele Sfântului Ghelasie de la Râmeț, au aflat despre cât de grabnic ajutător este Sfântul Efrem cel Nou și s-au rugat la mormântul părintelui Dometie Manolache, unul dintre duhovnicii de profunzime ai acestei vetre monahale. Intinerariul a continuat cu Schitul ,,Înălțarea Sfintei Cruci” din Aiud, unde beneficiarii au vizitat monumentul noilor martiri ai neamului românesc, numit „Calvarul Aiudului”. În interiorul edificiului memorialistic sunt inscripționate pe plăci de marmură numele mărturisitorilor temnițelor comuniste și osuarul. Tot aici, pelerinii așezământului social au participat la Sfânta Liturghie.

Elit - Gustul Desăvârșit

În a doua parte a zilei beneficiarii au avut plăcerea de a vizita mănăstirea Dumbrava, care poartă hramul Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, bucurându-se de explozia ce o înconjoară. Următoarea oprire a fost la un local din Aiud unde drumeții au servit prânzul și au avut prilejul să-și împărtășească impresiile despre locurile pe care le-au vizitat, până în acel moment.

Ultima parte a zilei a fost rezervată vizitării celor două mânăstiri din localitatea Rimetea. Unul din aceste așezăminte monahale poartă hramul „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail”. Aici, beneficiarii s-au închinat cu evlavie la icoane, la raclele cu relicvele Sfântului Efrem cel Nou și ale Sfântului Gherasim din Kefalonia și au simțit să intoneze câteva cântece religioase și pricesne. La cealaltă mănăstire, aflată sub oblăduirea Sfântului Ioan Botezătorul, participantii la acest pelerinaj au avut prilejul de a lua parte la slujba Vecerniei, săvârșită în paraclisul de vară.

Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sf. Meletie” Alba Iulia oferă servicii de informare și consiliere socială, consiliere psihologică și spirituală, servicii de recuperare, kinetoterapie și ergoterapie, orientare profesională și facilitarea obținerii unui loc de muncă, activități de socializare, culturale și recreative pentru 20 de persoane cu dizabilități din Alba Iulia și pentru 105 persoane cu dizabilități ocrotite în 11 Locuințe Maxim Protejate din județul Alba.

Centrul funcționează din anul 2008 în cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Primăria Alba Iulia prin Direcția de Asistență Socială Alba Iulia și Consiliul Județean Alba prin DGASPC Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Concursul „Educație Rutieră – Educație pentru Viață”: Echipajul Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia a ocupat locul I

Publicat

în

FOTO| Concursul „Educație Rutieră – Educație pentru Viață”: Echipajul Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia a ocupat locul I

Etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” și-a desemnat câștigătorii. Locul I a fost câștigat de echipajul Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu ” din Alba Iulia.

Azi, 27 mai 2022, a avut loc etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”, organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Alba împreună cu Consiliul Județean Alba și Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Concurenţii au avut de parcurs 3 probe, una de teorie, o probă de îndemânare în conducerea bicicletei, pe un traseu special amenajat şi una practică, de aplicare a cunoștințelor teoretice.

Înainte de începerea competiției, participanţii au fost instruiţi de polițiștii Serviciului Rutier cu privire la regulile impuse de competiţie.

Scopul acestui concurs, a cărei organizare a fost reluată după o pauză de doi ani, cauzată de pandemie, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din municipiul Alba Iulia, este acela de a forma, în rândul elevilor, un comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Participanții au avut ocazia să-şi demonstreze cunoştinţele dobândite în ceea ce priveşte circulaţia rutieră, precum şi îndemânarea în folosirea bicicletei în poligon.

Premiile, puse la dispoziție de Consiliul Județean Alba, au constat în biciclete, corturi pentru camping, saci de dormit, articole de camping, dulciuri diplome și medalii.

Pe primul loc al podiumului a urcat echipajul format din elevi ai Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, pe locul II s-a clasat echipajul Școlii Gimnaziale ”Axente Sever” din Aiud, iar pe locul III echipajul Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga” din Ocna Mureș.

Câştigătorii concursului vor participa la faţa naţională, care se va desfăşura, în vacanța de vară, la Buzău.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare