Intervenție a lui Corneliu Olar la prim-ministrul României pentru acordarea lemnelor de foc moţilor

Intervenţie la prim-ministrul României pentru acordarea lemnelor de foc moţilor

Către Guvernul României, d-lui prim-ministru Dacian Julien Cioloş

ELIT

Ca urmare a crizei acute de lemn de foc pentru populaţia din zona Munţilor Apuseni cât şi din alte zone ale ţării, din toamna-iarna 2016/2017, cât şi în viitor, vă propunem următoarea soluţie pentru deblocarea acestui fenomen, cu referire la HG nr. 617/2016, după cum urmează:
lemne-de-foc La HG nr. 617/2016 – pentru aprobarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, este necesară modificarea şi completarea cu următoarele: la art. 3 aliniatul 4 să se modifice în sensul că „volumul de masă lemnoasă pentru lemn de foc prevăzut mai sus va fi valorificat prin vânzare directă către populaţie pe bază de solicitare, va fi asigurat de administratorul pădurilor statului, prin unităţile şi subunităţile acestuia, în funcţie de specificul zonei şi coroborat cu prevederile Legii nr. 33/1996 (Legea Moţilor)”.

Citește și: Fostul deputat Corneliu Olar a câștigat, în primă instanță, procesul cu ANI – Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul de evaluare în care era acuzat de conflict de interese de natură administrativă

Referitor la HG nr. 470/20014 – modificată de HG nr. 787/2016 – de aprobare a Normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare al materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund, precum şi a unor măsuri de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 995/2010 – de stabilire a obligaţiilor ce revin operatorilor care introduc pe piaţă lemn şi produse din lemn, la art. 3 aliniat 10 din Normele de aprobare a Hotărârii Guvernului de mai sus să se modifice cu următorul cuprins: „la momentul emiterii avizelor de  însoţire primare pentru materialele lemnoase al căror volum este de până la 5 mc rezultate în urma exploatării masei lemnoase şi care se transportă cu atelaje şi/sau utilaje (mijloace auto) nu există obligaţia înscrierii codului unic, a datei, orei, minutului şi secundei şi nici a codului offline prevăzute la aliniatul 2 şi 4, existând doar obligaţia înscrierii datei şi orei plecării transportului; emitentul avizelor de însoţire primare are obligaţia ca, în termen de maximum 7 zile de la data şi ora plecării transportului, să obţină codul unic pentru fiecare aviz emis şi să-l înscrie pe exemplarul 2 al avizelor de însoţire”.

În cadrul întâlnirii realizate vineri, 4 noiembrie a.c., la Prefectura judeţului Alba, dintre premierul Dacian Cioloş şi primarii din zonă, în cuvântul meu am pus problema infrastructurii (drumuri naţionale) în Apuseni, mulţumindu-i totodată pentru faptul că am fost şi noi cuprinşi în proiectul „Unitatea Guvernamentală de asistenţă tehnică pentru Munţii Apuseni, respectiv comunele Horea, Albac, Scărişoara, Gîrda şi Arieşeni”.
Vă mulţumim pentru înţelegere şi sprijinul acordat!

Corneliu OLAR, primarul comunei Horea

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

donald 10 noiembrie 2016 at 9:18

Daca taceai,filosof ramaneai,asa…” lemnar”!!!

relu 10 noiembrie 2016 at 10:40

asta-i un pamflet ?

+ 10 noiembrie 2016 at 11:06

Mai frate dar „Drujbierul Apusenilor” nu mai are pic de rusine ? Ce lemne de foc au mai rams pentru moti daca tu ai taiat toate padurile si le-ai vandut celor de la Holtz Indistries ?

PNL-ISTU' 10 noiembrie 2016 at 17:40

Huooooo Olar si Peres.
Nu va vom vota.
Ne-am saturat de voi.
Nu ne mai puteti prostii.

cocosel 11 noiembrie 2016 at 8:06

Pai unde e padurea don’ Lemnar sef ?

don rafael 11 noiembrie 2016 at 9:29

Ca sa rimeze,in loc de „Nu ne mai puteti prosti”,trebuie: „Nu ne mai puteti fenta”.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...