Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Intervenție a lui Corneliu Olar la prim-ministrul României pentru acordarea lemnelor de foc moţilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Intervenţie la prim-ministrul României pentru acordarea lemnelor de foc moţilor

Către Guvernul României, d-lui prim-ministru Dacian Julien Cioloş

Ca urmare a crizei acute de lemn de foc pentru populaţia din zona Munţilor Apuseni cât şi din alte zone ale ţării, din toamna-iarna 2016/2017, cât şi în viitor, vă propunem următoarea soluţie pentru deblocarea acestui fenomen, cu referire la HG nr. 617/2016, după cum urmează:
lemne-de-focLa HG nr. 617/2016 – pentru aprobarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, este necesară modificarea şi completarea cu următoarele: la art. 3 aliniatul 4 să se modifice în sensul că „volumul de masă lemnoasă pentru lemn de foc prevăzut mai sus va fi valorificat prin vânzare directă către populaţie pe bază de solicitare, va fi asigurat de administratorul pădurilor statului, prin unităţile şi subunităţile acestuia, în funcţie de specificul zonei şi coroborat cu prevederile Legii nr. 33/1996 (Legea Moţilor)”.

Citește și: Fostul deputat Corneliu Olar a câștigat, în primă instanță, procesul cu ANI – Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul de evaluare în care era acuzat de conflict de interese de natură administrativă

Referitor la HG nr. 470/20014 – modificată de HG nr. 787/2016 – de aprobare a Normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare al materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund, precum şi a unor măsuri de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 995/2010 – de stabilire a obligaţiilor ce revin operatorilor care introduc pe piaţă lemn şi produse din lemn, la art. 3 aliniat 10 din Normele de aprobare a Hotărârii Guvernului de mai sus să se modifice cu următorul cuprins: „la momentul emiterii avizelor de  însoţire primare pentru materialele lemnoase al căror volum este de până la 5 mc rezultate în urma exploatării masei lemnoase şi care se transportă cu atelaje şi/sau utilaje (mijloace auto) nu există obligaţia înscrierii codului unic, a datei, orei, minutului şi secundei şi nici a codului offline prevăzute la aliniatul 2 şi 4, existând doar obligaţia înscrierii datei şi orei plecării transportului; emitentul avizelor de însoţire primare are obligaţia ca, în termen de maximum 7 zile de la data şi ora plecării transportului, să obţină codul unic pentru fiecare aviz emis şi să-l înscrie pe exemplarul 2 al avizelor de însoţire”.

În cadrul întâlnirii realizate vineri, 4 noiembrie a.c., la Prefectura judeţului Alba, dintre premierul Dacian Cioloş şi primarii din zonă, în cuvântul meu am pus problema infrastructurii (drumuri naţionale) în Apuseni, mulţumindu-i totodată pentru faptul că am fost şi noi cuprinşi în proiectul „Unitatea Guvernamentală de asistenţă tehnică pentru Munţii Apuseni, respectiv comunele Horea, Albac, Scărişoara, Gîrda şi Arieşeni”.
Vă mulţumim pentru înţelegere şi sprijinul acordat!

Corneliu OLAR, primarul comunei Horea


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea