FOTO: Nuntă moțească ”cu ștaif”, în Apuseni. Fiica fostului deputat Corneliu Olar s-a căsătorit. Traian Băsescu și soția sa, Maria, printre invitați

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

nunta cu staif in apuseni02Zi importantă în familia fostului deputat de Apuseni, Corneliu Olar. Fiica sa, Iulia, s-a căsătorit duminică cu alesul inimii sale, Andrei Vodă. Mirii au avut parte de o nuntă fastuoasă, cu iz tradițional și invitați unul și unul, Traian Băsescu, fostul președinte al României și soția sa, Maria, numărându-se printre cei care au dorit să le fie alături.

Duminică, a fost nuntă mare în Apuseni. Corneliu Olar și-a măritat fiica și a avut grijă ca marele eveniment să fie unul cu tradiții bine păstrate, dar și invitați și nași pe măsură. Peste 1000 de persoane, oficialități locale și județene, politicieni, primari din zona munților Apuseni, au sărbătorit alături de miri în ziua cea mare.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Pe zi, centrul comunei Horea a răsunat de muzică autentică din Țara Moților. Cei doi tineri însurăței, Iulia și Andrei, și-au făcut apariția la biserică, însoțiți de părinții spirituali, îndrăgitul interpret de muzică populară Marius Ciprian Pop, și soția sa, Adina, cu o căruță moțească frumos împodobită. De asemenea, un alai de nuntași  în costume tradiționale au fost ” în ton” cu mirii, care au ales să îmbrace ”straie” populare.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

nunta iulia olar02În cea mai importantă zi din viața ei, Iulia a înlocuit rochia de mireasă cu un costum autentic moțesc, iar diadema cu o curună veche de peste 100 de ani, primită în dar de la nași. Și mirele s-a ridicat la ”statutul” de moț autentic și a purtat costumul specific zonei.

Nici socrul mic nu s-a lăsat mai prejos, așa că fostul deputat s-a îmbrăcat așa cum îi șade bine unui moț, cu ie tradițională și vestă de lână.

Evenimentul vieţii lor a continuat cu o petrecere cum numai la moţi mai întâlneşti, la sala de nunți ”Regal”din Câmpeni, unde invitații au avut parte de bucate alese, joc și voie bună.

Mirii au ținut ”în priză” invitații cu dansuri tradiționale, de la care nu a lipsit nici fostul președinte al României. Traian Băsescu a intrat în ”horă” și a jucat cu fiica nașului, interpretul Marius Ciprian Pop, sub privirile ațintite ale nuntașilor.

Printre cei care au dorit să le fie alături nunta cu staif in apuseni01în cea mai importantă zi din viața mirilor s-au numărat și copreşedintele PNL Alba Mircea Hava, senatorul PNL Alba Alexandru Pereș, președintele Consiliului Județean Alba – Ion Dumitrel (prim-vicepreşedintele PNL Alba), Florin Roman – vicepreședintele Consiliului Județean Alba, dar și alți primari de Apuseni.

Corneliu Olar a fost deputat PDL de Alba în legislatura 2008 – 2012 şi, anterior, a avut patru mandate de primar al comunei Horea. Olar s-a numărat printre liderii PDL din Alba care au participat, în 2012, la nunta Elenei Băsescu, fiica cea mică a fostului preşedinte Traian Băsescu.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

13 Comentarii

"Mot" 26 octombrie 2015 at 8:16

La cata padure sa furat pe vremea aceea nu este de mirare ,iar copii motilor au fost imaginea doamnei Basescu la Bucuresti nu degeaba alearga acum dupa oameni din disperarea lui pentru a intari PMP-ul si mai ales ca umbla dupa nemultumiti ai PNL-ului, iar Olar sa fie urmatorul candidat al PMP pentru un mandat de deputat < cat despre ceilalti oportunisti din poze …………………………..care sunt membri ai altor partide "no comment" de aceea zona Apuseni este asa cum este !!!

toM 26 octombrie 2015 at 8:40

Io tot n-am înţăles, băsălă-u o fo la nuntă ori no fo ?

Politicus 26 octombrie 2015 at 9:18

Gasca veche a PDL care au tăiat pensiile sărmanilor noștri părinți !? Basescu si PDL încă mai trăiesc in umbra si murdăresc imaginea unui partid istoric cum este PNL cu oameni ca Hava si Dumitrel oameni fără nici un pic de Rușine !. dacă se afișează împreuna si fac acum parte din tabere diferite nu-mi ramine decit sa uit si de PNL la următoarele alegeri. „” NSIMTIRE PE FATA !!!”.

fane de la sifoane 26 octombrie 2015 at 9:31

IOOOII ce faaaiiinnn… Da’ padure… padure cat s-a taiat pentru aceasta sindrofie? O fi ajuns deja la Kronospan?

Unu' 26 octombrie 2015 at 11:11

Va uitati si admirati niste oameni care pur si simplu au jefuit aceasta zona, atat marele deputat, presedintele chior cat si parintii mirelui. Oricum tara asta nu mai are nici o sansa de insanatosire, si chair ne meritam soarta. Sper sa se aleaga praful de toata zona aia, deoarece o merita cu varf si indesat, atata timp cat oamenii de acolo au girat niste analfabeti si niste hoti de ultima speta.

Una' 26 octombrie 2015 at 12:59

Domnule „Unu'” v-ar place sa va zică cineva sa se aleagă praful de zona in care locuiti dumneavoastră?nu îmi dau seama ce ați merita mai exact la felul in care vorbiți,dar nu cred ca toți oamenii (copii,părinți,bunici) care locuiesc in aceasta zona sunt hoți,așa ca v-as ruga nu generalizați si mai bine sa va țineți ‘blestemele’ pt d-voastră!
NU încurajez hoția dar nici nu permit sa jignești câteva mii de oameni doar pt faptul ca nu agreezi pe cineva anume! Oricum cred ca ne-ar fi mult mai bine ca popor dacă nu am mai fi atât de nesimțiți sa ne jignim si sa ne judecăm unii pe alții!

"Mot" 26 octombrie 2015 at 13:41

Dar ce caracter au cei ca Utiu care zbiera pentru zona si critica guvernul iar acum face parte din el !!!! Sa nu uitam un ultim lucru „ca si cel care l-a vandut pe Horia era tot de la el din sat ”
Vai si amar ………………………………..

Nelu C. 26 octombrie 2015 at 15:22

Romaneste si crestineste este sa le uram tinerilor „casa de piatra in Tara de Piatra”, sa traiasca multi ani fericiti si sa aiba o droaie de copii !
( Iar golaneste si murdar ati postat cei de mai sus ).

fane de la sifoane 26 octombrie 2015 at 15:57

Nu uita sa le urezi si căcăstoare de BeCeA!

Frumos 26 octombrie 2015 at 19:59

Domnule Nelu „C” nu cred ca ceea ce sa scris cu tot respectul pentru cei ce scriu fie pro fie contra nu a zis nimeni vreun cuvant rau de tineri casatoriti !!! Unde va este durerea ??? Mai bine ati urmari „restul filmului” in liniste !

petru 26 octombrie 2015 at 20:24

Cultul personalitatii se poarta la greu in acest ziar. Atatea „cuvinte alese” si poze cu fiica unui hot si analfabet….si ne mai miram ca nu ne mai recunoastem adevaratele valori.

toM 27 octombrie 2015 at 10:48

Băăă, îmi spune cineva . o fo băsălă-u la nuntă o no fo ? No.

Mos Bazil 27 octombrie 2015 at 15:41

La nunta celui mai mare taietor de padure di Romania dupa Verestoy Attila au fost toti pupincuristii lui Basescu din Alba (se putea sa lipseasca piticul atomic) alaturi de pumnii stransi de pupincuristul basist numarul 1 de la ziarul Unirea. Ciul se pare ca-l cheama.

Comentariile sunt oprite