Rămâi conectat

Monden-Clubbing

FOTO: Nuntă moțească ”cu ștaif”, în Apuseni. Fiica fostului deputat Corneliu Olar s-a căsătorit. Traian Băsescu și soția sa, Maria, printre invitați

Alexandra Mates

Publicat

în

nunta cu staif in apuseni02Zi importantă în familia fostului deputat de Apuseni, Corneliu Olar. Fiica sa, Iulia, s-a căsătorit duminică cu alesul inimii sale, Andrei Vodă. Mirii au avut parte de o nuntă fastuoasă, cu iz tradițional și invitați unul și unul, Traian Băsescu, fostul președinte al României și soția sa, Maria, numărându-se printre cei care au dorit să le fie alături.

Duminică, a fost nuntă mare în Apuseni. Corneliu Olar și-a măritat fiica și a avut grijă ca marele eveniment să fie unul cu tradiții bine păstrate, dar și invitați și nași pe măsură. Peste 1000 de persoane, oficialități locale și județene, politicieni, primari din zona munților Apuseni, au sărbătorit alături de miri în ziua cea mare.

Pe zi, centrul comunei Horea a răsunat de muzică autentică din Țara Moților. Cei doi tineri însurăței, Iulia și Andrei, și-au făcut apariția la biserică, însoțiți de părinții spirituali, îndrăgitul interpret de muzică populară Marius Ciprian Pop, și soția sa, Adina, cu o căruță moțească frumos împodobită. De asemenea, un alai de nuntași  în costume tradiționale au fost ” în ton” cu mirii, care au ales să îmbrace ”straie” populare.

nunta iulia olar02În cea mai importantă zi din viața ei, Iulia a înlocuit rochia de mireasă cu un costum autentic moțesc, iar diadema cu o curună veche de peste 100 de ani, primită în dar de la nași. Și mirele s-a ridicat la ”statutul” de moț autentic și a purtat costumul specific zonei.

Nici socrul mic nu s-a lăsat mai prejos, așa că fostul deputat s-a îmbrăcat așa cum îi șade bine unui moț, cu ie tradițională și vestă de lână.

Evenimentul vieţii lor a continuat cu o petrecere cum numai la moţi mai întâlneşti, la sala de nunți ”Regal”din Câmpeni, unde invitații au avut parte de bucate alese, joc și voie bună.

Mirii au ținut ”în priză” invitații cu dansuri tradiționale, de la care nu a lipsit nici fostul președinte al României. Traian Băsescu a intrat în ”horă” și a jucat cu fiica nașului, interpretul Marius Ciprian Pop, sub privirile ațintite ale nuntașilor.

Printre cei care au dorit să le fie alături nunta cu staif in apuseni01în cea mai importantă zi din viața mirilor s-au numărat și copreşedintele PNL Alba Mircea Hava, senatorul PNL Alba Alexandru Pereș, președintele Consiliului Județean Alba – Ion Dumitrel (prim-vicepreşedintele PNL Alba), Florin Roman – vicepreședintele Consiliului Județean Alba, dar și alți primari de Apuseni.

Corneliu Olar a fost deputat PDL de Alba în legislatura 2008 – 2012 şi, anterior, a avut patru mandate de primar al comunei Horea. Olar s-a numărat printre liderii PDL din Alba care au participat, în 2012, la nunta Elenei Băsescu, fiica cea mică a fostului preşedinte Traian Băsescu.

YouTube video

[nggallery id=1176]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 29 martie – 4 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 29 martie – 4 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The First Omen / Întâia profeție Avanpremiera Regia: Arkasha Stevenson Cu: Bill Nighy, Ralph Ineson, Nell Tiger Free, Sonia Braga, Andrea Arcangeli Gen Film: Horror Durată: 125 min Rating: N 15 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea