Rămâi conectat

Cultură Educație

Întâlniri culturale propuse de Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, la final de lună martie. ”LecturAlba”, ”Verbum”, ”Seratele bibliotecii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 27-29 martie 2019, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba invită publicul larg la noi întâlniri culturale care vor îmbogăți în mod util și interesant timpul liber al tuturor celor interesați. Proiectele propuse vizează publicul din toate categoriile de vârstă și au ca scop promovarea colecțiilor de bibliotecă dar și crearea unui cadru propice pentru dialoguri culturale pe diverse teme, între persoane cu preocupări similare.

Miercuri, 27 octombrie 2019, orele 17:00 la sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba va avea loc o nouă întâlnire a clubului de lectură LecturAlba iar cartea propusă pentru dezbatere este de această dată ,,Pescărușul” lui Anton Pavlovici Cehov. Autorul a fost propus în contextul în care chiar în 27 martie al fiecărui an se sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului iar Anatol Pavlovici Cehov este unul dintre cei mai mari dramaturgi ai lumii, operele sale fiind jucate pe scenele întregii lumi. ,,Pescărușul” este piesa despre care autorul afirma într-o scrisoare din octombrie 1895 că ,,Scriu o piesă pe care probabil nu o voi termina până la sfârșitul lui noiembrie. O scriu nu fără plăcere, deși mă tem de convențiile scenei”.

Piesa s-a jucat cu mare succes și în România, la mai multe teatre din țară și în distribuții deosebit de valoroase. Clubul de lectură, LecturAlba face parte din programul 1.USERS/ 1.1 Clubul de lectură și are ca principal obiectiv asigurarea unui cadru propice lecturii și discutării celor lecturate. La această ediție a clubului, cei prezenți se vor bucura de un moment de teatru interactiv prezentat de grupa de tineri ce activează în cadrul Asociației Grupul Skepsis din Alba Iulia.

Joi, 28 martie 2019, tot la sala de lectură a bibliotecii, începând cu ora 17:00 se va desfășura cercul de scriere creativă Verbum, un proiect dedicat tuturor membrilor comunității care practică arta scrisului sau orice altă formă de creație artistică. Cei prezenți vor crea texte folosind cuvintele cheie ,,penibil”, ,,viață”, ,,falsuri din viață” și ,,măștile vieții”, separate sau împreună. Proiectul face parte din programul 4ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.8Verbum.

Seratele bibliotecii vor avea loc vineri, 29 martie 2019, la sala de lectură a bibliotecii, începând cu orele 18:00, unde se va dezbate tema ,,Alfa (din grecescul Alpha) – prima literă din alfabetul grecesc, Beta – a doua literă a alfabetului grecesc, Delta – a patra literă a alfabetului grecesc, Theta – a opta literă a alfabetului grecesc”. Cele patru litere fac parte din alfabetul arhaic și sunt asociate cu patru moduri contemporane de definire a stării de conștiință. Seratele bibliotecii fac parte din programul 4ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.15. Seratele bibliotecii și sunt rodul unei bune colaborări între Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba și Asociația culturală ,,Sfânta Maria Magdalena” din Oarța de Sus.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice” La fel ca în fiecare an, Bacalaureatul și simularea lui vin cu o coleție de perle care arată că unii dintre tinerii României Educate, cum se cheamă proiectul de țară al președintelui Iohannis, nu prea înțeles cum stă treaba cu educația: După Revoluția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea