Rămâi conectat

Politică Administrație

Întâlnire între primarul din Aiud și locuitorii din Ciumbrud, Sîncrai, Măgina și Aiudul de Sus. Dezbateri privind starea unor drumuri degradate și exploatarea și distrugerea pădurilor din zonă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Horatiu JosanConform calendarului stabilit pentru prima săptămână a lunii decembrie, în zilele de 3 și 5 ale lunii au avut loc întâlnirile cu cetățenii localităților componente și aparținătoare Ciumbrud, Sîncrai, Măgina și Aiudul de Sus.

Astfel, în 3 decembrie primarul municipiului Aiud, Mihai Horațiu Josan, împreună cu secretarul municipiului și funcționari din aparatul de specialitate al primarului, s-au întâlnit cu locuitorii din Ciumbrud și Sîncrai.

Principalele probleme semnalate de cei prezenți la întâlnirea de la Căminul Cultural din Ciumbrud au fost legate de starea unor drumuri care s-au degradat din cauza ploilor abundente. De asemenea, s-a solicitat să fie luate măsuri pentru refacerea suprafețelor de pășunat, care sunt din ce în ce mai degradate, din cauza celor care exploatează pădurile din zona Ciumbrud.

În acest sens, se va stabilii o comisie a Serviciului Public Administrația Patrimoniului Local Aiud, care va face verificări și va lua toate măsurile, inclusiv în materie penală dacă se impune, asupra celor care exploatează și distrug pădurile din zonă. Totodată, SPAPL Aiud va interveni cu utilaje pentru nivelarea drumurilor afectate de ploi.

La solicitarea cetățenilor, se vor face toate demersurile pentru instalarea unei oglinzi în curba de la intersecția străzii Colinei cu strada Progresului, unde datorită vizibilității reduse există în permanență pericole de accidente.

Aceeași problemă a fost semnalată și de cei prezenți la întâlnirea ce a avut loc la Căminul Cultural din Sîncrai, aici urmând a fi instalată o oglindă pe strada Poet Andrei Mureșanu la intersecția cu Castelul Banffy din localitate.

La această întâlnire, primarul municipiului a dat asigurări locuitorilor din Sîncrai că lucrările pentru canalizare și extindere a rețelei de apă vor începe în anul 2016, lucrări care vor demara concomitent cu lucrările de canalizare din Ciumbrud.

La întâlnirea din 5 decembrie de la Școala Generală din Măgina, celor prezenți li s-a adus la cunoștință faptul că se impune ca persoanele care au fișe de punere în posesie necompletate să se prezinte la Biroul Agricol din cadrul Primăriei Municipiul Aiud, pentru a fi facilitată identificarea terenurilor.

În Aiudul de Sus, cetățenii au solicitat intervenția utilajelor pe câteva străzi afectate de aluviunile rezultate în urma ploilor, aluviuni care au umplut unele porțiuni de drum, la limita extravilanului cu intravilanul.

Și aici, în cel mai scurt timp, SPAPL Aiud va interveni pentru a remedia problemele indicate de cei prezenți la întâlnire.

În urma acestor întâlniri, primarul municipiului Aiud i-a asigurat pe cetățeni că vor fi făcute toate demersurile necesare pentru a se remedia problemele apărute și că se va interveni în toate situațiile prezentate de locuitorii celor 4 localități. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea