Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Instrucțiuni dacă o școală solicită suspendarea cursurilor din cauza virozelor și a gripei. Inspectoratele școlare să se consulte cu Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Instrucțiuni dacă o școală solicită suspendarea cursurilor din cauza virozelor și a gripei. Inspectoratele școlare să se consulte cu Ministerul Educației

Inspectoratele școlare sunt îndemnate să se consulte cu Ministerul Educației în cazul în care o școală solicită în mod excepțional suspendarea cursurilor din cauza virozelor și a gripei. Ministrul Ligia Deca a avut o videoconferință, vineri, cu inspectorii școlari generali.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Videoconferința cu inspectorii școlari generali, organizată de Ministerul Educației, a avut loc vineri în contextul reluării cursurilor începând cu data de 9 ianuarie 2023, notează Mediafax.

În cadrul întâlnirii, ministrul Ligia Deca le-a comunicat inspectorilor școlari concluziile discuțiilor de la Ministerul Sănătății, cu direcțiile de sănătate publică din țară.

Deca i-a încurajat pe inspectorii școlari generali să sprijine școlile pentru a continua procesul educațional în condiții normale, să pună accent pe prevenție, să încurajeze o stare de calm și să se consulte cu Ministerul Educației în situația excepțională în care o unitate de învățământ solicită suspendarea temporară a cursurilor, în baza temeiului legal, respectiv articolul 9 din ROFUIP.

În cadrul ședinței, Ministerul Educației a transmis, din partea INSP, materiale informative cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului gripal. Recomandarea a fost ca accentul să fie pus pe prevenție, să existe o comunicare strânsă cu DSP-urile și să se țină cont de recomandările făcute de acestea.

„În acest context, inspectoratele școlare vor colabora cu direcțiile de sănătate publică județene și cu Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, în vederea explicării și accesibilizării măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în unitățile de învățământ”, transmite Ministerul Educației.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea