Rămâi conectat

Curier Județean

Instalaţie pentru distribuţia gazelor medicale la clădirea Interne-Chirurgie a Spitalului din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Arhitectul şef din cadrul aparatului de specialitate al primarului oraşului Cugir, ing Victor Sava a întocmit un Raport de Specialitate pe care-l va prezenta aleşilor locali în şedinţa extraordinară de vineri în care se arată că de la Spitalul Orăşenesc Cugir a sosit un Studiu de Fezabilitate ce are ca temă ”Instalaţie de distribuţie a gazelor medicale pentru clădirea Interne-Chirurgie’’.

În raport se arată că – în clădirea aflată în curs de reabilitare nu există instalaţie de gaze medicale, fapt pentru care propune realizarea unei instalaţii de gaze medicale pentru blocul operator cu o sală de operaţie, un salon de trezire post operatorie, un salon de pregătire pre-operatorie, saloanele de chirurgie amplasate la etajul 1, 8 saloane cu câte 1-2 paturi la etajul 2 şi 12 saloane cu 2 paturi la parter.

Instalaţia va cuprinde: sursa de alimentare, traseele din ţeavă de cupru medical şi echipamente de distribuţie. Prin proiect se prevăd staţii pentru oxigen medical, aer comprimat medical şi un sistem de distribuţie cu reductor pentru butelia de dioxid de carbon. Staţia pentru oxigen medical, compusă din două grupuri a câte trei butelii fiecare, se va amplasa într-o clădire separată lângă spital, compresorul va fi situat la nivelul etajului 1, iar sistemul de distribuţie cu reductor pentru butelia de dioxid de carbon se va amplasa în apropierea sălii de operaţie.

Potrivit aceluiaşi proiect, sistemul de distribuţie – se va face prin intermediul conductelor până la etajul 2, se vor folosi numai ţevi din cupru medical conform standard SR EN 13348

 Echipamentele de gaze medicale vor respecta prevederile standardului SR EN ISO 11197 şi vor avea marcaj CE în conformitate cu directiva dispozitivelor medicale 93/42.

Valoarea estimativă a studiului este de: –  215.896 lei cu TVA din care C+M: 137.702 lei cu TVA. Sursă de finanţare – Bugetul local Cugir.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea