Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Inspectorul Dorin Sandea: În Alba nu se va închide nici o unitate de învăţământ şi nici un cadru didactic nu va rămâne neplătit

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dorin Sandea02Inspectorul şcolar general, Dorin Sandea a dat asigurări că nici o unitate de învăţământ din judeţul Alba nu se va închide şi nici un cadru didactic nu va rămâne fără salariu, în ciuda faptului că finanţarea se face cost per elev, iar din această cauză sursele de finanţare se termină mai repede în zonele de montane, pentru că numărul de elevi este mai mic.

Această problemă se rezolvă la rectificările bugetare, a precizat Sandea şi fiecare unitate de învăţământ primeşte bani pentru a supravieţui pe întreg anul şcolar şi pentru a se asigura plata cadrelor didactice. Sandea a mai spus că finanţarea per elev este o prevedere a Uniunii Europene la care a aderat şi România, iar legislaţia nu poate fi schimbată.

„Nici o unitate de învăţământ nu va rămâne fără bani de salarii. Nu ne propunem închiderea nici unei unităţi de învăţământ. Este imposibil ca un copil de 5 ani să facă naveta, chiar şi ministrul Educaţiei ne-a spus în videoconferinţă: Atenţie la închiderea şcolilor. Nu închidem şcolile nici acolo unde insistă Consiliile Locale, evităm ceea ce nu este în interesul copiilor”, a precizat inspectorul Sandea, în cadrul unei conferinţe a PSD Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor Timp de două zile, o delegație a Băncii Mondiale a fost în vizită de lucru la Sebeș, pentru a discuta cu primarul Dorin Nistor despre realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea