Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Infrastructură rutieră din satele Galbena și Pătrăhăițești, comuna Arieșeni, va fi modernizată: Investiție de peste 8 milioane de lei pentru reabilitarea DC226

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Drumul comunal DC 226 aflat pe raza satelor Galbena și Pătrăhăițești, comuna Arieșeni, județul Alba va fi modernizat. APM Alba a dat undă verde pentru realizarea proiectului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Drumul comunal este încadrat ca drum de clasă tehnică V, cu partea carosabilă de 2,75 m și un singur acostament cu lățimea de 0,50m din piatră spartă pe o parte, pe ambele părți acostamente de 0,375 m din structura rutieră sau chiar fără acostament după caz.

Drumul comunal studiat (tronsonul de drum comunal ce se va moderniza) DC 226 Pătrăhăițești se desfășoară pe o lungime de 4475 m, pornește din drumul național DN75, pe partea dreaptă, în dreptul km 36+063 și se desfășoară până în drept cu muzeul Pătrăhăițești.

Drumul studiat în prezenta documentație sunt într-o stare avansată dedegradare și necesită imediata intervenție. Traseul este unul de munte, cu lățimi mici ale partii carosabile (cca 3.5m) și cu declivități relativ mari. Șanțurile sunt neregulate, sau lipsesc cu desăvârșire pe multe zone, cu secțiuni variabile, în mare parte colmatate cu vegetație și pământ. Acest lucru duce
la staționarea apei în timp îndelungat pe platforma drumului, apa infiltrându-se în corpul acestuia și produce degradări în structura rutieră. Există podețe tubulare, colmatate, care necesită înlocuite. Nu există indicatoare rutiere sau marcaje.

Principalele lucrări de intervenții prevăzute sunt:

– structură rutieră nouă formată din straturi de material granular și îmbrăcăminte bituminoasă;
– rigole și șanțuri pereate cu beton;
– podețe noi;
– sprijiniri din beton armat;
-lucrari de drenare a apelor subterane;
– parapeți direcționali;
– marcaje și indicatoare rutiere;

Natura investiției privește executarea unor lucrări pentru ca drumul studiat să corespundă normelor actuale.

Prin asigurarea rețelelor de drumuri se va stimula creșterea economică, dezvoltarea localităților din împrejurimi prin construirea de noi locuințe, investiții generatoare de venituri și locuri de muncă.

Valoarea investiției este estimată la cca 8.017.363,51 lei fără TVA.

Perioada de execuție propusă este de 20 luni începând cu data primirii ordinului de începere a lucrărilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești

Unirea Ziarul

Publicat

în

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești După cum se știe,  afinul este un arbust îndrăgit pentru fructele sale care se consumă atât în stare proaspătă cât și prelucrată sub formă de suc, sirop, dulceața, vin sau afinată. Acestea sunt bine cunoscute pentru valoarea terapeutică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea