Rămâi conectat

Ştirea zilei

Infractor periculos din București condamnat de Judecătoria Blaj la 10 ani și 4 luni de închisoare pentru tâlhărie, lipsire de libertate și viol

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un infractor periculos din Bucureşti a fost condamnat de Judecătoria Blaj la închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni comise cu violență. Cojocaru Constantin a atacat doi tineri din Blaj, cărora le-a sustras prin violenţă mai multe bunuri, una dintre victime fiind violată.

Bărbatul de 46 de ani a primit pedeapsa rezultantă de 10 ani și 4 luni de închisoare pentru două fapte de tâlhărie calificată, una de lipsire de libertate și una de viol. În total, inculpatul jduecat în stare de arest preventiv a primit 17 ani de închisoare pentru cele patru infracțiuni. ”Constată că infracţiunile reţinute în sarcina inculpatului sunt concurente. (…) Aplică pedeapsa cea mai grea de 7 ani închisoare, la care adaugă un spor de pedeapsă de 3 ani şi 4 luni închisoare (1/3 din totalul de 10 ani al pedepselor ce nu se execută), urmând ca inculpatul să execute în final 10 ani şi 4 luni închisoare”, se afirmă în dispozitivul deciziei instanței de judecată.

Potrivit anchetatorilor, în 17 martie 2017, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj l-au identificat pe bărbatul de 46 de ani, din municipiul Bucureşti, care locuia fără forme legale în Blaj, ca persoană bănuită de comiterea a două fapte de tâlhărie reclamate poliţiei în aceeaşi zi. „În sarcina lui s-a reţinut faptul că, în seara zilei de 16 martie, în timp ce se afla în faţa unui local public din Blaj, i-a sustras, prin violenţă, un lanţ de aur, unui tânăr de 30 de ani. În aceeaşi seară, a abordat-o pe o minoră de 17 ani, sub pretextul că vrea s-o ajute să care plasele cu cumpărături şi, prin violenţă, a deposedat-o de telefonul mobil şi o sumă de bani” se afirmă într-un comunicat de presă al IPJ Alba.

Ulterior, în sarcina acestuia a fost reținută și infracțiunea de viol. Inculpatul a mai fost condamnat să plătească daune morale de 50.000 de lei minorei agresate, precum și cheltuieli judiciare în valoare de 1.000 de lei. De asemenea, judecătorul a menținut arestarea preventivă a inculpatului. Decizia Judecătoriei Blaj a fost pronunțată în 7 iulie 2017 și poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea