Rămâi conectat

Cultură Educație

INFOGRAFIE: în județul Alba, în medie, unul din doi elevi a obținut cel puțin media 5.00 la simularea evaluării naționale

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În medie, unul din doi elevi de clasa a VIII-a din județul Alba care au susținut probele scrise ale simulării evaluării naționale au primit note de trecere, dacă ar fi fost obligatorie obținerea notei 5.00 la examen. Concret, 1.480 dintre cei 2.695 de elevii din ultimul an de gimnaziu din județul Alba care au susținut probele scrise ale simulării evaluării naționalei, adică 54,92%, au obținut cel puțin media 5.00, cu aproape 1,5 puncte procentuale mai mare comparativ cu media pe țară, de 53,1%.

În județul Alba, s-au prezentat la probele scrise ale simulării evaluării naționale 2.695 de elevi de-a VIII-a, adică 92,15% din cei 2.888 de elevi înscriși, iar la nivel național au susținut simularea 166.590 elevi, reprezentând 94,95% din cei 175.463 de elevi dintr-a VIII-a.

Conform statisticilor oficiale realizate la nivel național în cadrul campaniei „100 de români”, dacă România ar fi o comunitate de 100 de copii, 79 dintre aceștia ar absolvi 8 clase, iar 60 dintre ei ar promova examenul de evaluare națională.

Chiar dacă, din punct de vedere statistic, elevii de-a VIII-a din județul Alba, ca de altfel și ceilalți din țară, nu au atins încă acest procent la simularea probelor scrise, până la evaluarea națională propriu-zisă, din 18 – 21 iunie 2019, ei pot să se pregătească și să mai recupereze din materia pe care nu au stăpânit-o la momentul susținerii simulării.

Proiectul „100 de români”, inițiat de Lidl şi Ambasada Sustenabilităţii, cuprinde peste 100 de infografii cu 100 de statistici din diferite teme relevante pentru descrierea societăţii româneşti: cultură, educaţie, sănătate, tehnologie, venituri şi economii, mediu etc., pentru a realiza o radiografie a societăţii românești și a evidenția aspectele pozitive.

Toate infografiile pot fi vizualizate şi descărcate gratuit de pe site-ul www.100deromani.ro. de către oricine are nevoie de datele statistice colectate.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea