Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Înființarea rețelei de canalizare menajeră în două sate ale comunei Doștat: Primăria a solicitat aviz din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Înființarea rețelei de canalizare menajeră în două sate ale comunei Doștat: Primăria a solicitat aviz din partea APM Alba

Primăria comunei Doștat a solicitat emiterea acordului de mediu de către APM Alba pentru proiectul „Înființare rețea de canalizare menajeră în localitățile Doștat și Boz, comuna Doștat, județul Alba”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În localitatea Dostat, se propune conform temei de proiectare, realizarea unei retele noi proiectate de canalizare menajera care va deservi toti consumatorii din localitate.

Lucrările care se propun a se realiza prin proiect pe aceasta strada sunt:

  • canalizare menajeră din PVC Sn 8 Dn 200-250 [mm] – lungime retea 670 [m];
  • canalizare menajeră din PEHDPn10 SDR 17De=250 [mm]– lung.retea 8.487 [m];
  • conducta refulare din PEHD PE100Pn10 De= 50,110 si 125 [mm] – 2.877 [m];
  • camine de vizitare din beton 262 bucati;
  • statie pompare ape uzate notate cu “SPAU”– 2 [buc]
  • camine de spalare, montate pe retelele de refulare – 14 [buc];
  • racorduri de la fiecare gospodarie in parte, realizate cu conducte din PVC Sn 4 Dn 160 mm (de la caminele de vizitare de pe traseul retelei până la limita de proprietate), unde se va monta cate un camin de inspectie din PE (complet echipat) avand Dn 400 mm si va fi prevazut cu 2 racorduri avand fiecare Dn 160 mm. Numarul de camine de racord este de 240 bucati. Căminele de inspectie sunt prevăzute cu capace din fontă, clasa B125. Capacele se vor aseza pe o placă de beton (inel de susţinere).
  • conducte pentru racord de la gospodarii din PVCSn4 Dn160 [mm]–1.680 [m]. Retelele de canalizare menajera au fost proiectate astfel incat sa poata transporta debitul de ape menajere uzate provenite de la consumatori si tinand cont de STAS 1846-1/2006 in care se specifica faptul ca debitul apelor uzate menajere sunt egale cu debitul de apa potabila (Quzat = Q apa potabila).

Reţeaua de canalizare menajera se va amplasa pe toate strazile, fiind propusa a se executa cu ajutorul partial cu conducte din PVC Sn8 Dn 200 si 250 [mm].

În localitatea Boz, se propune conform temei de proiectare, realizarea unei retele noi proiectate de canalizare menajera care va deservi toti consumatorii din localitate.

Lucrările care se propun a se realiza prin proiect pe aceasta strada sunt:

  • canalizare menajeră din PVC Sn 8 Dn 200-250 [mm]– lung. retea 4.810 [m];
  • canalizare menajeră din PEHDPn10SDR17 De=250[mm]–lung.retea 470 [m];
  • conducta refulare din PEHD PE 100 Pn 10 De= 110 [mm]– 235 [m];
  • camine de vizitare din beton 151 bucati;
  • statie pompare ape uzate notate cu “SPAU”– 1 [buc]
  • camine de spalare, montate pe retelele de refulare – 2 [buc];
  • racorduri de la fiecare gospodarie in parte, realizate cu conducte din PVC Sn 4 Dn 160 mm (de la caminele de vizitare de pe traseul retelei până la limita de proprietate), unde se va monta cate un camin de inspectie din PE (complet echipat) avand Dn 400 mm si va fi prevazut cu 2 racorduri avand fiecare Dn 160 mm. Numarul de camine de racord este de 225 bucati. Căminele de inspectie sunt prevăzute cu capace din fontă, clasa B125. Capacele se vor aseza pe o placă de beton (inel de susţinere).
  • conducte pentru racord de la gospodarii din PVC Sn 4 Dn 160 [mm] –1.575 [m].Retelele de canalizare menajera au fost proiectate astfel incat sa poata transporta debitul de ape menajere uzate provenite de la consumatori si tinand cont de STAS 1846-1/2006 in care se specifica faptul ca debitul apelor uzate menajere sunt egale cu debitul de apa potabila (Quzat = Q apa potabila).

Reţeaua de canalizare menajera se va amplasa pe toate strazile, fiind propusa a se executa cu ajutorul partial cu conducte din PVC Sn 8 Dn 200 si 250 [mm].

Stație de epurare

Apele uzate fecloid –menajere colectate din cele doua localitati Dostat si Boz, comuna Dostat, judetul Alba, vor fii epurate intr-o statie de epurare mecano- biologica, dimensionata pentru o incarcare organica corpespondenta 1.000 L.E. si o incarcare hidraulica.

Marja de debite care asigura functionarea optima a statie de epurare este:30- 180 [mc/zi].

Statia de epurare se va amplasa in extravilanul localitatii Boz, pe malul stang al pr. Boz, in zona neinundabila (cota la care se va amplasa statia de epurare : 296.65 mdMN).

Pentru statiile de epurare sunt prevazute urmatoarele distante minime:
– Stații de epurare a apelor uzate menajere, cu bazine acoperite: …150 m
– Stații de epurare a apelor uzate indu. și apelor uzate menajere cu bazine deschise: 300 m


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea