Înființarea Poliției Animalelor – Marcel Vela: ”Avem o speranţă şi vă spun că şi o certitudine”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri seară, că există deja o certitudine în privinţa înfiinţării Poliţiei animalelor şi că aceasta ar urma să funcţioneze în cadrul structurilor de Ordine Publică, conform News.ro.

Cruzimea față de animale e un semn clar că un copil poate deveni un infractor periculos la maturitate. E ceea ce americanii numesc triada criminală, iar toți cei care comit astfel de acte sunt atent supravegheați. La noi, doi copii au aruncat un câine de la etajul zece al unui bloc. Pedeapsa? Părinții lor au fost amendați cu câte 1.000 de lei.

ELIT

Marcel Vela a fost întrebat, vineri seară, dacă există vreo speranţă pentru înfiinţarea Poliţiei animalelor, în România, ministrul răspunzând că deja a avut o discuţie pentru a crea un grup de lucru care va avea ca sarcină construirea unui departament dedicat protejării animalelor.

”Avem o speranţă şi vă spun că şi o certitudine”, a afirmat ministrul.

Acesta a anunţat demararea procedurilor pentru înfiinţarea grupului de lucru care să se ocupe de acest subiect.

”Chiar astăzi, vineri, am demarat o discuţie pentru a înfiinţa grupul de lucru, cel care să consulte societatea civilă, pe toţi iubitorii de animale, pe toţi cei care s-au implicat în salvarea şi protecţia animalelor, pentru a fi parte, pentrua fi ctitori, dacă vreţi, în această formă pe care noi o gândim”, a mai afirmat ministrul.

Vela a precizat că Poliţia animalelor ar urma să funcţioneze în cadrul structurilor de Ordine Publică.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...