Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Industria Galda, în cel mai critic moment petrecut în Liga a 3-a, după 7 înfrângeri! Credit nelimitat pentru antrenorul Paul Ciucă și speranțe de redresare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Industria Galda traversează momente critice în Seria a 5-a a Ligii a 3-a, formația din Alba înregistrând a 7-a înfrângere din tot atâtea meciuri disputate în acest tur.

Ultimul meci, pe propriul teren, 2-6 cu Luceafărul Oradea, a reprezentat un veritabil coșmar, cel mai drastic eșec în fața fanilor în cele șase sezoane petrecute în eșalonul terț. “Galben-albaștrii” au zero puncte în acest campionat, au preluat “lanterna roșie” fiind amenințați serios de retrogradare. O situație extrem de delicată pentru formația care recent a reușit o performanță notabilă, o prezență istorică în “16”-imile de finală ale Cupei României, meci cu Petrolul Ploiești, pierdut la limită, scor 0-1.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Practic Industria trăiește o toamnă a paradoxurilor, parcursul meritoriu din competiția “KO” fiind umbrit de rezultatele negative din Liga a 3-a, la acest capitol fiind și acel 2-8, șocant, de la Recea. Deocamdată, oficialii găldeni nu au luat sancțiuni împotriva jucătorilor, care sunt cu drepturile la zi, însă, în funcție de următoarele rezultate vor decide dacă vor aplica amenzi, sau vor bloca salariile pe luna septembrie, primul meci fiind vineri, în deplasare, la Odorheiu Secuiesc. Adrversarii se poziționează pe locul al 12-lea, care ar asigura salvarea, în anumite condiții, având 7 puncte strânse. La mijlocul turului clasamentul arde pentru găldeni, ce nu mai permit să treacă etapele fără a acumula puncte, în condițiile în care situația este și așa critică.

*Retrogradarea bate la ușă!

Paul Ciucă este cel mai longeviv antrenor din județ, “principalul” Industriei împlinind în această lună, octombrie, 5 ani de când a preluat formația din Galda de Jos. Un an 2019 dificil pentru tehnicianul Galdei, ce a avut probleme de sănătate în primăvară și a trăit un final plin de emoții în campionatul trecut, în care evitarea retrogradării a fost reușită în ultima etapă.

A trecut euforia Cupei României, avem nevoie de un restart și încercăm să ne revenim. Trebuie să ne trezim și să adunăm puncte în următoarele etape, când întâlnim echipe apropiate valoric de noi. Echipa a rămas repetentă la capitolul «fotbal», dar nu am luat nicio sancțiune deocamdată. Paul Ciucă nu este vinovat, nu se discută acest lucru. Avem încredere totală în banca tehnică și sperăm să vină și rezultatele, să depășim blocajul psihic”, a declarat președintele Marcel Georgiu.

Spre comparație, în sezonul anterior, după un tur de coșmar, CS Ocna Mureș a avut un singur punct în chimir și nu a mai putut redresa corabia în retur. De asemenea, în același campionat Industria a iernat pe locul al 14-lea, retrogradabil, cu 15 puncte, iar în partea secundă a campionatului a adunat încă 26, pentru un total de 41, ce a dus-o pe poziția a 10-a, însă ultimele etape au fost trăite cu sufletul la gură.

Până la finele primei părți a campionatului Industria mai are meciuri cu AFC Odorheiu (d), Sănătatea Cluj (a), Unirea Alba Iulia (d), SCM Zalău (a), Viitorul Șelimbăr (d), Gloria Bistrița (a), Avântul Reghin (d), CSC Sânmartin (a).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea