Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să mai susțină echipa de fotbal în 2021, situație în care este foarte aproape abandonul competițional și retragerea din Liga a 3-a.

Situația explozivă, prin care Alba ar pierde o reprezentantă pe a treia scenă, s-ar putea dezamorsa doar dacă negocierile cu CS Universitatea Alba Iulia, club interesat de poziția din eșalonul terț, s-ar finaliza favorabil. Discuțiile dintre cele două echipe au demarat la mijlocul lunii noiembrie, însă trenează de ceva vreme, problemele iscându-se mai ales din cauza faptului că “galben-albaștrii” sunt amenințați cu retrogradarea, iar FRF vrea să revină la formatul de 5 serii a câte 16 echipe, caz în care s-ar reduce numărul participantelor, de la 100 la 80 de formații.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Nu mai avem multe noutăți, trebuie să așteptăm până în 15-18 ianuarie, să aflăm poziția oficială a aleșilor locali”, a comentat președintele Marcel Giorgiu. În cazul în care se va ajunge la varianta nedorită de a se “închide obloanele”, jucătorii vor primi dezlegări să plece gratis spre destinații mai bune din punct de vedere contractual.

22 noiembrie 2019, 1-3 pe teren propriu cu Avântul Reghin, ar putea însemna data ultimul meci în Liga a 3-a pentru inimoasa grupare găldeană. Drumul spre performanță a început în 2012 cu promovări succesive până în Liga a 3-a, după barajul dramatic câștigat la Deva, în urma loviturilor de departajare, cu ACS Ghiroda, în 2014. În acel an, în 30 august, s-a consemnat primul joc din Liga a 3-a, remiza albă din derby-ul județean, Industria Galda de Jos – Metalurgistul  Cugir, rezultat considerat o uriașă surpriză.

*CSU Alba Iulia, unica soluție…

Industria Galda de Jos este divizionara terță din Alba pentru care pauza competițională este una fierbinte! “Galben-albaștrii” sunt pe buza prăpastiei și trebuie să mai aștepte până la mijlocul lunii ianuarie pentru a afla dacă vor termina al 7-lea campionat consecutiv pe a treia scenă, sau vor arunca prosopul în intersezon. La mijlocul lunii decembrie aleșii locali au aprobat, în cele din urmă, suma de 150.000 de lei, cuvenită pentru acoperirea restanțelor din toamnă, două salarii și alte cheltuieli, tocmai pentru a se încheia normal anul 2020. Clasată pe ultima poziție a Seriei a 9-a, cu numai 4 puncte strânse în 10 runde, gruparea găldeană se află într-un moment delicat al existenței fotbalistice, fiind amenințată cu retrogradarea, în plan fotbalistic, sau cu abandonul, caz în care ar ajunge în… Liga a V-a! Într-o primă fază, la mijlocul lunii noiembrie, înaintea disputelor cu Avântul Reghin și CS Ocna Mureș, Industria s-a văzut prinsă în mijlocul unui șantaj politic, continuarea finanțării depinzând de negocierile pentru postul de viceprimar al comunei, punându-se chiar problema retragerii în plină competiție.

Tocmai până la lămurirea situației, din toate punctele de vedere, juridic, fotbalistic, financiar, s-a luat hotărârea ca până la mijlocul lunii ianuarie, când ar fi prevăzută reluarea pregătirilor în vederea returului în taberele divizionarelor terțe, jucătorii să fie blocați, adică să nu fie lăsați să plece. Asta chiar dacă Căt. Suciu, Frențiu, Haiduc, Cioară, Cunțan, Tegbo sau Tocu au oferte palpabile, din județ (CS Ocna Mureș sau Unirea Alba Iulia), sau de la echipe din zonă (Unirea Dej, Măgura Cisnădie, CS Hunedoara, Viitorul Șelimbăr).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea